Poveži se s nama

Središnja Bosna

Don Ledić za Centralnu: Do kraja ljeta završit ćemo radove na trgu Drinskih mučenica (FOTO)

Objavljeno

Povodom radova na izgradnji Trga Drinskih mučenica u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku, razgovarali smo s župnikom don Antom Ledićem.

Centralna:  Don Anto, iako su brojni naši čitatelji mogli o Vama mnogo saznati, ipak, za one koji Vas možda i ne poznaju, možete li nam se na početku ovoga razgovora kratko predstaviti?

Budući da sam često u medijima imao sam prigodu više puta govoriti o sebi pa ću doista u kratkim crtama reći da sam prije 54 godine osjetio svjetlo dana, a i zime, na Kupresu. Za svećenika sam zaređen 1993.godine u ratnom Sarajevu. Službovao sam u Sarajevu, Žepču, Konjicu, Travniku, Zenici i evo trenutno sam župnik u Novom Travniku. Osamnaest godina djelovao sam kao ravnatelj u katoličkim školskim centrima Konjicu i Zenici, na što sam izrazito ponosan, jer biti odgojitelj i učitelj je odgovorno, plemenito i sveto zvanje, kao i biti svećenik.


Centralna: U župi Presvetog Trojstvaste već punih šest godina. Možete li nam reći jeste li doista zadovoljni ovim pukom?

Kako kaže jedan stih „lete danci kao sanci, a godišta kao ništa“, tako evo i ja imam osjećaj kao da sam jučer došao u ovaj kraj, a već je šest godina iza mene. Doista vrijeme brzo prolazi! Nisam naučio okretati se i gledati u prošlost. To je posao povjesničara, a iako sam volio povijest ipak ne volim gledati što je bilo i kako je bilo. Ovaj grad nisam poznavao, ili bolje rečeno ono što sam znao o povijesti ovoga grada jest da je bio komunistička tvorevina koji je nosio čak i ime po njihovom političkom aktivisti Pucaru te da je nastao zahvaljujući vojnoj industriji. Poznato je da se željelo stvoriti grad bez bogomolje, bez Boga, bez religije. Osjetno je kako je ovaj narod proživio svoju Golgotu i u vrijeme komunističke diktature i tijekom prošloga rata. Mnogo je žrtava položeno, mnogo je majki ucviljeno, mnogo se zla učinilo ovome narodu. Ali, idemo gledati u sadašnjost i budućnost. Ovaj narod, zahvaljujući vjeri u Krista Isusa uspio se izboriti za slobodu duha, a to znači, ne mrzi i nema u sebi osvetoljubivi karakter. Kao i svi drugi kako u Središnjoj Bosni, tako i šire, rastemo i dozrijevamo u duhu vjere koja nas poziva i obvezuje na Isusovu poruku: „Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima…“ I evo, slobodno mogu reći da ovaj narod živi Isusovu poruku. Zato i jesam kao njihov župnik ponosan i držim da je ovaj konstatacija opravdana.

Oglas

Centralna: Ipak, mora se priznati da je sve više nazočan trend nezdrave zapadne klime. 

Nažalost primjetno je da ima onih koji prihvaćaju ateistički promiskuitet u obliku hedonizma i sekularizma, ali na svu sreću to je manja skupina pojedinaca s kojima trebamo raditi, raditi i raditi. Često se zna reći da je obitelj najodgovornija za pojavu moralnih anomalija. Mi svećenici ne bismo smjeli odgovornost prebaciti samo na obitelj, školu i društvo nego i sebe staviti u kontekst odgovornosti. I mi znamo često zakazati na odgojnom planu pasivnom duhovnošću. Zaboravljamo da je naša odgovornost dvostuko veća od svih drugih jer „Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega iskati.“ Ako mi svećenici ne nudimo živoga Boga, tko će? Ako mi ne živimo Evanđelje i ako nismo dosljedni Kristovom putu, tko će!? Tko će drugi izliječiti ako ne Isus Krist, živi Bog!? Tko može više pomoći ako ne svakodnevna konzumacija sakramenata koje nam Crkva nudi svaki dan!? Mi kao Crkva smo jedan od temeljnih rješenja disfunkcinalnosti pojedinca i društva, i toga trebamo biti svjesni. Sve loše društvene trendove moramo zaustavljati s visoko podignutim Presvetim oltarskim sakramentom, otvorenim crkvama i svakodnevnim molitvama.

Centralna: Moramo priznati da ste doista kroz ovih šest godina i na duhovnom, a i na materijalnom planu realizirali mnogo vrijednih projekata. Možete li nam nešto više reći što nudite na duhovnom planu i što ste sve realizirali u svojoj župi?

Ja kao župnik učinio sam jako malo. Međutim, u suradnji s Bogom i mojim vrijednim župljanima, članovima pastoralnog i ekonomskog vijeća, učinili smo doista dosta toga. Da nije bilo Božjeg blagoslova i potpore mojih župljana sve što sam u svom pastoralnom programu zamislio ne bi se moglo ostvariti. Neizmjerno sam zahvalan dragom Bogu, mojim župljanima, pastoralnima suradnicima, bilo svećenicima koji su zajedno samnom pastorizirali bilo časnim sestrama Kćeri Božje Ljubavi koje djeluju u našoj župi. Na duhovnom planu tijekom godine nudimo jednu široku lepezu događaja; svaki dan svete mise, ispovijedi i razgovori, duhovne obnove, duhovne koncerte u Došašću i Korizmi, svakog četvrtka i prvog petka adoraciju pred Presvetim, a od ovog Uskrsa i cjelodnevno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, različite pobožnosti svecima u obliku devetnica i trodnevnica, blagoslov župe s Presvetim u Velikom Tjednu, župni vjeronauk za sve uzraste, svake subote molitvene susrete Trećeg reda sv. Franje i molitvene zajednice „Misionari ljubavi Srca Isusova i Srca Marijina“, zavjetne mise Drinskim mučenicama svakog 15-og u mjesecu, duhovne vježbe, hodočašća, animiranje mladih kroz misijsku sekciju, župni animatori, lektori, župni caritas koji je tijekom pet godina djelovanja imao preko 250 različitih aktivnosti, župni bend „Trinitas“, redovito sudjelujemo na gotovo svim aktivnostima koje nam nudi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ itd. Nabrojao sam samo one krucijalne pastoralne aktivnosti, a ima još mnogo toga što se možemo reći podrazumijeva i što je redovni ili svakodnevni pastoralni plan. Na obnoviteljskom i građevinskom planu uspjeli smo uz pomoć donatora i velikim dijelom pomoći vjernika u potpunosti završiti interijer crkve s uvođenjem grijanja. Trenutno smo u fazi izgradnje trga Drinskim mučenicama koji planiramo akobogda završiti već ovoga ljeta. U sklopu Trga bit će i zavjetna kapelica, za koju je Apostolska pokorničarna dala hodočasnički status tj. da svaki koji hodočasti na ovo mjesto te ispunjavajući propisane uvjete, može dobiti potpuni oprost za svoje pokojne. Što se tiče drugih planiranih građevinskih radova imamo u planu postavljanje toplotne izolacije na vanjske zidove crkve i uređenje prilaza župnoj kući i sestarskom samostanu.

Oglas

Centralna: Upravo smo Vas htjeli i pitati kad planirate zavšetak radova trga i tko Vam je sve pomogao?

Prema našem planu ovog ljeta privodimo kraju radove na trgu Drinskih mučenica. Trenutno se izvode radovi na postavljanju betonskih flastera i uređenju spomenika Drinskim mučenicama za koji je idejno rješenje dao naš župljanin i član ekonomskog vijeća gospodin Josip Barnjak. Budući da naša župa, prema odluci Ordinarijata od 2015.godine slavi drugotni patron 24.rujna, dan proglašenja sestara blaženicama, mi ćemo 24.rujna ove godine uz proslavu jubilarne desetogodišnjice proglašenja, svečano blagosloviti trg, zavjetnu kapelicu i spomenik Drinskim mučenicama. Ukoliko pandemijska situacija bude povoljna planiramo imati trodnevnu duhovnu obnovu te uoči samog supatrona koncert duhovnog benda „Božja pobjeda“. Već smo poslali pozivnice biskupima BK BIH, svim biskupima biskupija iz kojih sestre vode svoje porijeklo, svim biskupijama koje su financijski pomogle te političkoj eliti Hrvata BiH i Republike Hrvatske. Osim svojih vjernika koji su doista u velikoj mjeri pomogli i pomažu moram istaći da smo dobili i znatnu pomoć kroz projekte od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske. Nažalost s trenutnim stanjem finacija nećemo moći pokriti sve troškove za predviđene radove među kojima je i spomenuti spomenik. Ponudili smo vjernicima da sudjeluju kupovinom jednog spomenika koji košta 3.500,00 KM, a koji mogu kupiti kao svoj zavjetni dar pojedinačno ili grupno više obitelji. Sve donatore istaknut ćemo na zavjetnoj ploči koja će također taj dan biti svečano otkrivena i blagoslovljena. Ukoliko netko želi pomoći može svoje uplate izvšiti na župni račun: ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA NOVI TRAVNIK  ,1549995000303687 za uplate iz inozemstva BA391549995000303687, S.W.I.F.T. : UPBKBA22

 

Centralna: Možete li nam ukratko reći tko su bile Drinske mučenice?

Oglas

Pet časnih sestara Kćeri Božje Ljubavi; s. M. Jula (Kata) Ivanišević, s. M. Bernadeta (Terezija) Banja, s. M. Krizina (Josefa) Bojanc, s. M. Antonija (Jožefa) Fabjan i s. M. Berchmana Johanna (Karoline-Anna) Leidenix na poziv prvog sarajevskog nadbiskupa Josipa Stadlera dolaze u Marijin dom na Pale s prvotnom zadaćom promicati odgoj i obrazovanje djece i mladeži, napose ženske. Upravo one su u hrvatskom narodu poznate kao „Drinske mučenice“ jer su stradale 15.prosinca 1941. godine iz mržnje prema katoličkoj vjeri i nacionalnoj pripadnosti, a koje su ubile četničke formacije u Goraždu. Nakon što su sestre skočile kroz prozor nastojeći sačuvati svoje djevičanstvo i zavjete koje su obećale Kristu, četinici su ih bacili u rijeku Drinu. To je razlog što se u našem narodu časte kao „Drinske mučenice“ i zbog čega su zavrijedile biti proglašene blaženicama i mučenicama.

Centralna: Vaša župna zajednica njima u čast gradi trg i znamo da aktivno promičete kult sestara u našem narodu. Što sve planirate realizirati na trgu?

Samostan sestara Kćeri Božje Ljubavi također nosi naslov blaženica, a vlč. Žarko Vujica, prvi župnik ove župe, započeo je sa sestrama slaviti Drinke mučenice svakog petnaestog u mjesecu molitvom litanija. Ja sam uz litanije uveo i zavjetne mise te započeo izgradnju trga, zavjetne kapelice i spomenika. Idejno rješenje trga dao je poznati arhitekta gospodin Josip Ledić, a kapelicu je osmislio akademski slikar gospodin Anto Mamuša dok je kako sam već rekao idejno rješenje za spomenik dao gospodin Josip Barnjak. Trg će prije svega biti na raspolaganju za pastoralne aktivnosti, ali svakako i za kulturna događanja na kojima će se prezentirati kulturna baština Hrvata BiH, Hrvatske, Slovenije, Austrije i općenito dijaspore kroz etno festivale, kazališne predstave, kino projekcije, tribine, adventske sajmove nakita i tradicionalnih hrvatskih jela, koncerte klasičnog i duhovnog melosa, humanitarne projekte, sajmove rukotvorina domicilnog puka i iseljenika, okupljane mladih i djece kroz različite kulturne i zabavne projekte, radionice, škole, volontiranja itd. Dakle, ovaj trg imat će višetruku ulogu i nadamo se da će biti maksimalno iskorišten za potrebe svih nas.

Centralna: Don Anto zahvaljujemo Vam što ste izdvojili svoje vrijeme i predstavili nam svoju župu kroz duhovne i građevinske projekte.Želimo Vam uspješan rad i evo na koncu našega razgovora jedna kratka poruka za sve naše čitatelje.

Oglas

Hvala vama koji vodite portal centralna.ba i pratite nas u gotovo svim našim aktivnostima. Svakako da prije svega zahvaljujem dragom Bogu na blagoslovu i zagovoru Drinskih mučenica koje nas sigurno prate svojim molitvama. Hvala mojim župljanima na svemu što su učinili i čine za našu župnu zajednicu kao i svim donatorima, a pozivam i vas dragi čitatelji da ukoliko možete pomognete kako bismo dovršili sve predviđene radove i naravno svi ste pozvani 24.rujna o.g. na proslavu blagoslova trga koji gradimo Bogu na slavu, Drinskim mučenicama u čast, a svima nama na duhovnu i kulturnu dobrobit.

centralna.ba

Oglas

Društvo

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja implementaciju projekta iz oblasti međunarodne suradnje

Objavljeno

Piše

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja s uspješnom implementacijom projekata iz oblasti međunarodne suradnje.

Profesori Fakulteta politehničkih nauka i Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik, prof. dr. Momčilo Sladoje, prof. dr. Muhamed Sarvan, prof. dr. Asib Alihodžić, prof. dr. Ermedin Halilbegović  i prof. dr. Krstan Borojević u razdoblju od 15. do 19.05.2024. godine u okviru Erasmus + programa mobilnosti, boraviti će u posjeti  “Angel Kanchev ” Univerzitetu Ruse u Bugarskoj.

Profesori su posjetili i naše studentice koje ovaj semestar pohađaju na “Angel Kanchev ” univerzitetu, navode iz Internacionalnog univerziteta Travnik.

Oglas

Nastavi čitati

Promo

Poznati trgovački lanac “Sinsay” otvara poslovnicu u Travniku, prilika za posao!

Objavljeno

Piše

Poznati trgovački lanac “Sinsay” uskoro otvara trgovačku radnju u Travniku. Lokacija još nije poznata ali na svojoj Instagram stranici objavili su oglas za posao.

Sinsax će u narednom razdoblju postati bogatiji za još jednu radnju, u Travniku. U potrazi smo za novim članovima Sinsay tima u ovom gradu, navode u objavi na Instagramu.

Prodavac

Oglas

Ukoliko želiš da postaneš dio velike LPP obitelji, svoju prijavu uz obvezan prilog CV-ja i naslov “Prodavac Travnik” možeš poslati na adresu: sinsaycareers.ba@lppsa.com. Rok za prijave je do 30. travnja 2024. godine.

Ukoliko ti trebaju dodatne informacije, javi nam se direktnom porukom.

ČEKAMO VAS! – navode iz Sinsay-a.

Oglas

Nastavi čitati

Društvo

OO HDZ BiH Vitez zajedno s Udrugama Domovinskog rata HVO-a Vitez obilježio  16. travnja 1993. – početak sukoba na općinu Vitez

Objavljeno

Piše

Općinski odbor HDZ BiH Vitez i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Vitez u ponedjeljak, 16. travnja 2024. godine položili su cvijeće i upalili svijeće za sve poginule pripadnike HVO-a ispred Spomen obilježja kod groblja Topala i ispred Spomen obilježja kod Udruge HVIDRA.

Današnji dan službeno se obilježava kao početak ratnih sukoba u Vitezu,a  ni 31. godinu kasnije pravda nije došla na viteška vrata.

Nastavi čitati

Društvo

JKP „Vilenica -Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik nabavila za svoje potrebe auto dizalicu sa košarom

Objavljeno

Piše

JKP “Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik je nabavila teretno vozilo auto dizalicu sa košarom. Vozilo, osim standardnih tehničkih osobina, posjeduje radnu košaru kojom je omogućen rad na visini što je potrebno radi još kvalitetnijeg održavanja i potkresivanja visokih stabala na javnim površinama, a u budućnosti i održavanja sustava javne rasvjete. Financijska sredstva je osigurala općina Novi Travnik

Zahvaljujemo općini Novi Travnik kao i načelniku Stjepanu Duji na doniranim sredstvima za kupovinu auto dizalice sa košarom bez kojih ne bi bila moguća realizacija kupovine.

Ova hvalevrijedna donacija od velikog je značaja za rad našeg poduzeća.

Oglas

Nastavi čitati

Crna kronika

TKO JE BIO FRA NIKICA ZLATUNIĆ: Rođen na Docu kod Travnika, 30.godina misonar u Australiji, umro u Bučićima

Objavljeno

Piše

Poštovana braćo Bosne Srebrene, prijatelji i poznanici javljamo vam tužnu vijest da je sinoć 15. travnja 2024. u Bučićima u 69. godini života iznenada preminuo naš subrat fra Nikica Zlatunić.

Fra Nikica Zlatunić rođen je 14. siječnja 1955. u mjestu Dolac na Lašvi od oca Stipe i majke Marije r. Dilber. Nakon završene osnovne škole u rodnom mjestu pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom (1970-1974), a zatim teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu (1975-1982).

Franjevački habit fra Nikica je obukao 15. srpnja 1974. u Visokom. Prve redovničke zavjete dao je 13. srpnja 1975. u Visokom, a svečane redovničke zavjete položio je u ruke provincijala fra Alojzija Ištuka 25. travnja 1981. godine. Red đakonata primio je 5. srpnja 1981. u Sarajevu, a za svećenika je zaređen 19. ožujka 1982. po rukama mons. Marka Jozinovića, vrhbosanskog nadbiskupa.

Nakon svećeničkog ređenja fra Nikica je najprije obnašao službu župnog vikara u župi sv. Juraja u Vitezu od 1982. do 1984. Od 1984. do 1985. obnašao je službu župnog vikara u župi Svih Svetih u Livnu, a zatim istu službu od 1985. do 1988. u župi Duha Svetoga u Novoj Biloj.

Oglas

Godine 1988. fra Nikica se odlučio poći u daleku Australiju i brinuti se za pastoralne potrebe našega naroda u Hrvatskoj katoličkoj misiji Brisbane, gdje je ostao sve do 2016. godine. Te godine vratio se u svoj matični samostan sv. Franje u Gučoj Gori, gdje je najprije bio član samostanskog bratstva, a početkom 2018. imenovan je župnim vikarom u župi Guča Gora. Iste 2018. godine, zbog pastoralnih potreba u Australiji, ponovno je pristao poći u Australiju, gdje je preuzeo službu voditelja Hrvatskog katoličkog centra u Adelaidu i ondje ostao do 2021. godine, kada je provincijskim dekretom imenovan članom samostanskog bratstva i župnim vikarom u Gučoj Gori. Na provincijskom Kapitulu 2022. imenovan je župnikom u župi sv. Martina u Bučićima i tu službu će obnašati sve do svoje smrti.

O pokojnom fra Nikici će pričati oni koji su ga bolje poznavali, ali bitno je naglasiti jednu njegovu karakternu crtu po kojoj će ostati trajno u sjećanju svih onih koji su ga poznavali. Fra Nikica je bio radostan i druželjubiv čovjek i tu radost na osobit način pronosio je preko dara koji mu je Bog dao: predivnog glasa! I nakon njegovog odlaska u vječnost ostat će predivni stihovi koje je otpjevao kao vokal VIS-a Jukić, kojeg su činili franjevački bogoslovi Provincije Bosne Srebrene. Neka Ti dobri Gospodin bude nagrada za sve dobro koje si za života učinio, a sve slabosti i propuste neka Ti oprosti po svome beskrajnom milosrđu.

Obitelji pokojnika iskrena sućut. Počivao u miru Božjem!

Sveta misa zadušnica i sprovod pokojnoga fra Nikice Zlatunića bit će u četvrtak 18. travnja u 13 sati u Gučoj Gori. Ranije istoga dana bit će ispraćaj iz župe Bučići u 9 sati.

Oglas

Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svjetlost vječna neka mu svijetli.

Nastavi čitati

BiH

BUGOJNO: ŠUMSKI POŽAR STAVLJEN POD KONTROLU

Objavljeno

Piše

Požar koji je izbio u petak iznad naselja Vesela u Bugojnu stavljen je pod kontrolu, obavijestio je Federalni operativni centar.

Prema informacijama dobivenim iz Općinske službe civilne zaštite Bugojno i odgovorne osobe iz Vatrogasnog društva Bugojno, šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen je pod kontrolu, navodi se u izvještaju.

Šumski požar je izbio u petak, 12. aprila, oko 22 sata, iznad naselja Vesela, desna strana lokaliteta Garački podovi.Dodaje se da su na terenu dežurni vatrogasni timovi koji vrše preventivni nadzor požarišta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Poznat datum sahrane bučićkog župnika fra Nikice Zlatunića

Objavljeno

Piše

U noći sa ponedjeljka na utorak iznenada je preminuo fra Nikica Zlatunić, župnik župe svetog Martina u Bučićima.

Posljednji ispraćaj iz župe Bučići biti će u četvrtak u 09 sati, a sveta misa zadušnica biti će istog dana u 13 sati u samostanu svetog Franje u Gučoj Gori, a sahrana je nakon svete mise na groblju Gorica.

Nastavi čitati

BiH

Godišnjica zločina nad Bošnjacima u Ahmićima

Objavljeno

Piše

Danas se obilježava 31. godišnjica zločina nad civilima u selu Ahmići kod Viteza. Na današnji dan 1993. godine u ranim jutarnjim satima, pripadnici Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) ubili su u Ahmićima 116 civila bošnjačke nacionalnosti, te spalili njihovu imovinu.

Najmlađa žrtva bila je tromjesečna beba, a najstarija je imala 82 godine.

Za zločin u Ahmićima pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju osuđeni su Dario Kordić na 25, Vladimir Šantić na 18 i Drago Josipović na 12 godina zatvora.

Izvor: BHRT

Oglas

Nastavi čitati

Crna kronika

Umro fra Nikica Zlatunić, župnik iz Bučića

Objavljeno

Piše

Kako doznaje naš portal u noći sa ponedjeljka na utorak iznenada je preminuo fra Nikica Zlatunić, župnik župe svetog Martina u Bučićima.

Fra Nikica je dužnost župnika obnašao posljednje dvije i pol godine, a tridesetak godina bio je u misijama u Australiji.

U ime redakcije portala Centralna.ba franjevačkoj provinciji i obitelji izražavamo iskrenu sućut.

 

Oglas

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Muzikaprije 1 sat

Zabranjeno pušenje najavilo novi koncert u Sarajevu: Jedna svirka za tri jubileja

Grupa Zabranjeno pušenje će 24. svibnja 2024. godine u Sarajevu održati veliki koncert. Nastup će biti organiziran u Dvorani Mirza...

Društvoprije 1 sat

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja implementaciju projekta iz oblasti međunarodne suradnje

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja s uspješnom implementacijom projekata iz oblasti međunarodne suradnje. Profesori Fakulteta politehničkih nauka i Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog...

Promoprije 1 sat

Poznati trgovački lanac “Sinsay” otvara poslovnicu u Travniku, prilika za posao!

Poznati trgovački lanac “Sinsay” uskoro otvara trgovačku radnju u Travniku. Lokacija još nije poznata ali na svojoj Instagram stranici objavili su oglas...

Društvoprije 2 sata

OO HDZ BiH Vitez zajedno s Udrugama Domovinskog rata HVO-a Vitez obilježio  16. travnja 1993. – početak sukoba na općinu Vitez

Općinski odbor HDZ BiH Vitez i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Vitez u ponedjeljak, 16. travnja 2024. godine položili...

Društvoprije 2 sata

JKP „Vilenica -Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik nabavila za svoje potrebe auto dizalicu sa košarom

JKP “Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik je nabavila teretno vozilo auto dizalicu sa košarom. Vozilo, osim standardnih tehničkih osobina, posjeduje radnu...

Crna kronikaprije 2 sata

TKO JE BIO FRA NIKICA ZLATUNIĆ: Rođen na Docu kod Travnika, 30.godina misonar u Australiji, umro u Bučićima

Poštovana braćo Bosne Srebrene, prijatelji i poznanici javljamo vam tužnu vijest da je sinoć 15. travnja 2024. u Bučićima u...

BiHprije 2 sata

BUGOJNO: ŠUMSKI POŽAR STAVLJEN POD KONTROLU

Požar koji je izbio u petak iznad naselja Vesela u Bugojnu stavljen je pod kontrolu, obavijestio je Federalni operativni centar....

Crna kronikaprije 2 sata

Poznat datum sahrane bučićkog župnika fra Nikice Zlatunića

U noći sa ponedjeljka na utorak iznenada je preminuo fra Nikica Zlatunić, župnik župe svetog Martina u Bučićima. Posljednji ispraćaj...

Oglas
Oglas
LM