Connect with us

Politika

DOM NARODA PSBiH ne želi ukidanje jubilarne nagrade

Published

on

Delegat iz Kluba Bošnjaka Denis Bećirović (SDP), koji je predložio takvu dopunu Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kazao je da pravo izabranih i imenovanih zvaničnika na ovakvu vrstu novčane naknade predstavlja potpunu neosjetljivost na tešku društvenu i ekonomsku situaciju te se upravo radi ublažavanja socijalne realnosti i predlaže takva izmjena.
Drugačiju izmjenu Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH predložio je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali je Ustavnopravna komisija Doma naroda ocijenila da ona nije u skladu s Ustavom te prilikom glasanja nije bilo entitetske podrške za takvo mišljenje Komisije o čemu će se pokušati postići suglasnost unutar Kolegija. 

Ta izmjene zakonskog rješenja koje regulira plaće i naknade u bh. institucijama odnosila se na produženje radnopravnog statusa izabranih osoba i zvaničnika.

Delegati su usvojili izmjene Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine u drugom čitanju koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

Usvojen je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine u drugom čitanju.

Advertisement
klix.ba

Advertisement

BiH

Helezova lekcija Zahiragiću: Poruči Fadilu da se ponaša uzorno u zatvoru, možda ga puste na dopust nekad

Published

on

By

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i ministar odbrane BiH Zukan Helez na društvenim mrežama je poručio kako određeni visokopozicionirani funkcioneri u SDA, “a među njima perjanica ove stranke u Kantonu Sarajevo zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić”, nikako da prežale gubitak vlasti.- U tom bunilu i ludilu prouzrokovanom gubitkom vlasti, besramno lažu i zasluge za razvoj namjenske industrije prepisuju osuđenom premijeru Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću. Jedina Fadilova zasluga za ekspanziju namjenske industrije u našoj zemlji je njegov odlazak u zatvor. Upravo tada započinje ubrzani razvoj ove grane industrije u BiH – naveo je Helez.

Dodao je da je za vrijeme Novalića, namjenska industrija bila na izdisaju.

– Nijedna firma nije imala sigurne ugovore i poslovali su od danas do sutra. U većini firmi je kasnila plata. Binas d.d. Bugojno i Zrak d.d. Sarajevo su bili pred stečajem. Radnicima u Binasu je kasnilo 14 plata, a radnicima u Zraku i više. Radnici su bili poniženi, molili su da im se podijeli makar po 100 KM, da mogu dočekati Bajram. Danas, pred Kurban-bajram u Binasu je podijeljeno 2.500 KM pomoći svakom radniku, a plata i topli obrok se redovno isplaćuju.

 

Advertisement

U vrijeme vlasti SDA, namjenska industrija naše zemlje je radila za lične i stranačke interese. Namjenski i precizno su gašene određene državne firme, da bi se otvarale privatne te pravili isti proizvodi i punili džepovi raznih mešetara povezanih sa SDA – istakao je Helez.

Poručio je da postoji nešto što nikada neće oprostiti.

– A siguran sam ni radnici i građani u Bugojnu, ali i čitavoj BiH, što ste tehnologiju za proizvodnju iz Binasa prenijeli u Bratunac te na taj način razvijali namjensku industriju u RS. Od preuzimanja mandata ministra odbrane BiH i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministra BiH fokus moga rada je bila namjenska industrija. Razvijamo je i razvijat ćemo i dalje. Ona je okosnica ekonomskog razvoja čitave Federacije BiH, a i neka imamo, za ne daj Bože – naveo je Helez.

Potom je uputio poruku Zahiragiću.

Advertisement

– Dragi Harise, ja znam da se ti ne razumiješ u problematiku i razvoj namjenske industrije, kao što se ne razumiješ u mnogo toga. Pozivam te da zajedno obiđemo naše fabrike, porazgovaraš sa radnicima i jednostavno pitaš, kad im je bilo bolje, za vrijeme vladavine SDA i osuđenika Fadila Novalića ili sad.

PS: Poruči Fadilu da se ponaša uzorno u zatvoru, možda ga puste na dopust nekad – zaključio je Helez u objavi.

Continue Reading

BiH

REFIK LENDO UPOZORAVA: VUČIĆ JE ZAPOČEO REALIZACIJU DEKLARACIJE SVESRPSKOG SABORA

Published

on

By

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo izjavio je da je “svesrpski sabor“ usvojio deklaraciju koja predstavlja pravne i političke alate za ostvarivanje ideoloških, teritorijalnih i historijskih pretenzija srpske nacionalne politike protiv teritorijalnog integriteta, političkog suvereniteta i nezavisnosti drugih država i naroda.

“Iz sadržaja deklaracije proizlazi stvarna i neposredna opasnost koja se ogleda u jasnim instrukcijama i otvorenoj podršci Srbije vlastima entiteta RS da nastave s podrivanjem Dejtonskog sporazuma i urušavanjem ustavnog i pravnog poretka države Bosne i Hercegovine,” kaže Lendo.

On je ocijenio da su izjave o miru i poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, sadržane u deklaraciji, samo prazne floskule bez stvarne namjere.

Dodatno, Lendo tvrdi da je srpska nacionalna politika već započela realizaciju deklaracije, što potvrđuje jučerašnje otvoreno i neposredno miješanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Srbije Miloša Vučevića u pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine.

Advertisement

“Duboko me zabrinjava odsustvo reakcije vlasti i nadležnih institucija koje su dužne štititi teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost države. Posebno je zabrinjavajuće što raspravu o državnoj imovini Bosne i Hercegovine vode predsjednik Srbije i diplomatski predstavnici, prijateljskih ali ipak stranih država,” poručio je Lendo.

Podsjetio je da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine u Odluci u predmetu U-1/11 utvrdio da je država Bosna i Hercegovina jedini titular prava vlasništva nad državnom imovinom, da je državna imovina sredstvo provođenja javne vlasti i da se pitanje državne imovine može urediti samo i isključivo zakonom usvojenim u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, navedeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednika FBiH Refika Lende.

Continue Reading

Društvo

Načelnik Marjanović održao sastanak s predsjednikom Bosna International Foruma

Published

on

By

Danas je općinski načelnik Boris Marjanović u svome uredu primio Hasiba Hadžića, predsjednika Bosna International Foruma.

Tema sastanka bio je Memorandum o suradnji sa Općinom Vitez, a sve nakon uspostavljenog funkcionalnog Registra i Servisa za potrebe dijaspore u Bosni i Hercegovini.

Inače, ovaj registar služi za svakodnevnu izravnu komunikaciju sa građanima širom svijeta, a koji su porijeklom sa prostora određenih lokalnih zajednica iz BiH. Osim komunikacije, cilj je uspostava funkcionalnog Servisa na prostoru BiH.

Na ovome sastanku Hadžić je načelnika Marjanovića upoznao sa osnovanom Poslovnom unijom dijaspore, gospodarskim projektima koji će biti realizirani u Bosni i Hercegovini sa partnerima iz dijaspore.

Advertisement

Continue Reading

BiH

Čović na svečanosti otkrivanja spomenika “Zora Slobode”: Ponosni na Lipanjske zore zajedno se spominjemo hrabrosti hrvatskih branitelja

Published

on

By

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je sudjelovao na svečanosti otkrivanja spomenika „Zora slobode“ kao i središnjoj svečanosti „Lipanjske zore“ u vojarnoj Stanislav Baja Kraljević u Rodoču.

Svečanost je održana povodom obilježavanja 32. obljetnice „Lipanjskih zora“, prve velike pobjede i oslobađanja dijela Hercegovine. Središnja svečanost započela je otkrivanjem i blagoslovom spomenika „Zora slobode“ koju je izradio je hrvatski akademski kipar Kuzma Kovačić, kao simbol hrabrosti, odvažnosti i žrtve hrvatskih vojnika koji su se borili za slobodu.

“Dragi prijatelji, zaslužujemo stati malo, do kraja biti ponizni i skrušeni, koliko god ponosni i prkosni, na svaki dan slave hrvatskoga naroda kroz povijest, na osobit način danas, dragi branitelji, kroz obitelj Kraljević (op.a. obitelj Stanislava Baje Kraljević), dragi predstavnici poginulih hrvatskih branitelja, ali i svi Hrvati koji su svoje živote dali kroz povijest i sve križne puteve hrvatskog naroda, da bismo mi danas bili ovdje i osjećali slobodu, osjećali ponos da smo Hrvati u svojoj domovini. Siguran sam danas, obilježavajući Lipanjske zore ovih dana u svakom kutku Hercegovine, da uvezujemo u jedan veliki hrvatski pleter i ovaj mali mozaik našeg muzeja ovdje, zavjetne kapele, a sada pridodano i ovog veličanstvenog spomenika žrtvi hrabrosti hrvatskog čovjeka. Jednako kroz Hercegovinu, Središnju Bosnu i Posavinu, to je kultura sjećanja koju želimo graditi i na koju želimo biti do kraja ponosni. Ponosni na Lipanjske zore ovih dana, obilježavajući ih svaki dan, kao i 32. obljetnicu. Presretan sam da mogu uputiti ove riječi, svjestan da iz ove zore slobode, iz ovog veličanstvenog spomenika akademika Kovača, moramo raditi na kulturi mira. Kulturi kojom ćemo osigurati potpunu jednakopravnost svoga naroda i, kako smo ponizni i skrušeni danas ovdje”, kazao je prilikom obraćanja predsjednik Čović.

“Hvala hrabrim ljudima koji su dali sve za slobodu hrvatskoga naroda i hrvatske države. Kada govorimo o Hrvatima na ovim područjima i Hrvatima općenito, govorimo o narodu koji je stoljećima čekao svoju neovisnost, državu i životni prostor. Narod koji je stoljećima krvario i ginuo za ovo što danas imamo. Zahvaljujući tim ljudima i njihovoj hrabrosti, požrtvovnosti, odlučnosti i spremnosti na žrtvu, a to je život, danas imamo hrvatsku državu, hrvatsku domovinu, zastavu, himnu, budućnost za one koji dolaze poslije nas, a to su djeca koja trebaju uživati u miru i onome što su im svojom žrtvom osigurali ovi ljudi koji su danas na ovom spomeniku uklesani te svi oni drugi diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To ne smijemo zaboraviti jer da nije bilo njih, ne bi bilo ovoga svega; njihova žrtva i spremnost za domovinu ostvarili su preduvjet da imamo ovo danas. Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u Bosni i Hercegovini su nerazdvojni i nitko ih ne može razdvojiti niti će ikome to uspjeti. Mi smo jedan narod koji se mora podržavati i biti jedni uz druge. Želim naglasiti nekoliko stvari: politika je ključna u opstojnosti i budućnosti našega naroda. Stvorili smo sve preduvjete devedesetih godina da imamo kvalitetnu politiku. Ključ je da politički mudro djelujemo i radimo, kako bi budućnost koja je pred nama nikad više ne bila ista kao što je bila prije kada se hrvatski narod borio za svoju opstojnost. Želim zahvaliti na pozivu, na svemu što ste učinili za hrvatski narod, državu i Hrvatsku kao takvu. Želim zahvaliti što ste se žrtvovali i zahvaliti na svemu što ćete učiniti u budućnosti. Hrvatski narod i hrvatska država su uz vas, to uvijek morate znati. Zajedno ćemo zauvijek biti u obrani vaših interesa i naših vrijednosti, to nemojmo nikada zaboraviti i budite u to sigurni,” istaknuo je ministar Anušić.

Advertisement

Svečanost otkrivanja spomenika „Zora slobode“ okupila je brojne uzvanike.

Uz predsjednika Čovića svečanosti je nazočila i dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Ivan Anušić, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, ministar pravde u Vladi Federacije BiH Vedran Škobić,  izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damir Džeba, predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH-a i predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a BiH Mladen Begić, ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ, branitelji i pripadnici HVO-a, obitelji poginulih i umrlih branitelja, predstavnici udruga Domovinskog rata, predstavnici vjerskog i društvenog života, kao i brojni drugi uvaženi gosti.

Continue Reading

Politika

U četvrtak 47.sjednica Vlade SBK

Published

on

By

Na osnovu člana 28. Zakona o Vladi Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 5/03 – pročišćeni tekst i 14/03) i člana 9. Poslovnika o radu Vlade Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 12/16 – prečišćeni tekst),

S A Z I V A M
47. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona, za petak, 14. 6. 2024. godine, u 9 sati

 

DNEVNI RED

Advertisement

1. Zapisnik sa 46. sjednice Vlade Srednjobosanskog kantona – sekretar Vlade
2. Izvještaj o izvršenju Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2023. godinu – Ministarstvo finansija
3. Prijedlog odluke o izdvajanju i raspodjeli sredstava za manifestacije, obilježavanje značajnih datuma i sportske aktivnosti – Kantonalna uprava za branioce
4. Prijedlog zaključaka o davanju suglasnosti za nabavu usluga za potrebe Ministarstva finansija – Ministarstvo finansija
a) usluga fiksne telefonije
b) usluga pristupa internetu

Continue Reading

Društvo

TAHIR LENDO: Povećava se standard nastavnika, policije i drugih kantonalnih uposlenika: Povećanje plaća na dnevnom redu ovaj tjedan

Published

on

By

Vlada Srednjobosanskog kantona uskoro će razmatrati rebalans budžeta za ovu godinu, što nestrpljivo očekuju zaposleni koji primaju platu iz kantonalnog budžeta, kao i općine. Zaposleni iščekuju zbog pregovora između Vlade i sindikata o povećanju osnovice plate, dok općine čekaju kredit od 40 miliona KM koji će, između ostalog, finansirati projekte od interesa za kanton i općine.

Premijer Tahir Lendo najavio je da je čitav proces rebalansa u završnoj fazi, te da će se na sljedećoj sjednici Vlade rebalans i kredit naći na dnevnom redu.

“Ovaj kanton ide svojim pravcem razvoja i uvijek smo za to da podržimo bolji standard zaposlenih u granicama, naravno, naših mogućnosti. Naši sindikati to prate, mislimo da su vrlo realni, mi dokle god realno možemo, dižemo osnovicu. U Ministarstvu finansija svaki dan rade na novom budžetu u smislu da dobijemo što veću osnovicu jer su rasli materijalni troškovi, mi to moramo pratiti i balansirati budžet,” kazao je Lendo.

Projekti koji će biti finansirani kreditom od 40 miliona KM, dodao je premijer, su spremni. “Kad je u pitanju kredit, on je u završnoj fazi priprema i mislim da ćemo već na sljedećoj sjednici Vlade imati i kredit i rebalans budžeta. Imat ćemo projekte od interesa za kanton, putne komunikacije regionalnih cesta, projekte od interesa za općine, tako da ćemo podržati ta tri segmenta. Sve su to važni, razvojni i infrastrukturni projekti koji će koristiti građanima. Lista projekata je već finalizirana, ja ću danas dobiti konačan prijedlog odluka, a Ministarstvo finansija će pripremiti odluku o kreditu i projektima koji će ići u rebalans,” kazao je Lendo.

Advertisement

Continue Reading

Politika

HDZ dobio izbore, ovo je 12 ljudi iz Hrvatske koji idu u Europski parlament

Published

on

By

HDZ je pobjednik izbora za Europski parlament! Vodeća stranka u Hrvata osvojila je šest mandata. Slijedi je SDP s 4, Domovinski pokret ima 1 mandat, te Možemo! također 1 mandat. Najveći gubitnici su MOST i Ivica Kolakušić koji je dosad bio europarlamentarac! Preferencijalno, Andrej Plenković je osvojio najviše glasova, preferencijalno više od sto tisuća, druga je Biljana Borzan iz SDP-a, a treći Stipo Bartulica iz Domovinskog pokreta!

Nešto više od 3,7 milijuna birača imalo je danas priliku odlučiti kojih će 12 hrvatskih zastupnika idućih pet godina biti u Europskom parlamentu. Izlaznost na EU izbore bila je slaba te je, nakon obrađenih 99,87% biračkih mjesta, bila 21,34%. HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri, a Domovinski pokret i Možemo! po jedan mandat na izborima za Europski parlament, pokazuju prvi neslužbeni rezultati koje je u nedjelju u 23 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), piše Večernji list BiH.

HDZ je dobio 34,6 posto glasova, lista SDP-a i partnera osvojila je 25,96 posto glasova, a na trećem mjestu je DP s 8,82 posto glasova Na četvrtom je mjestu Možemo! s 5,92 posto glasova. Plaća u Europskom parlamentu iznosi 10.075,18 eura bruto, a na to idu i još druge beneficije i dodaci.

Nositelj liste HDZ-a bio je Andrej Plenković. Iza njega redom idu Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac i Željana Zovko. Budući da Andrej Plenković neće ići u EU parlament iduća na listi je Sunčana Glavak. Ukoliko netko od ovih kandidata neće u parlament idući na listi je Tomislav Sokol.

Advertisement

Biljana Borzan predvodila je listu SDP-a i partnera te će ponovno ući u EU parlament. Budući da su osvojili četiri mandata u Europarlament bi trebali ići još Predrag Fred Matić, Romana Jerković Kraljić i Tonino Picula.

Listu Domovinskog pokreta predvodio je Ivan Penava, no već je ranije dogovoreno da će, ako osvoje mandat, u EU parlament ići Stephen Nikola Bartulica. On je osvojio čak 35 256 preferencijalnih glasova.

Jedan mandat prema anketama osvaja i politička platforma Možemo koju će, kako se čini u EU parlamentu predstavljati Gordan Bosanac koji je vodio tu listu.

Advertisement

Continue Reading

BiH

ŽELI BITI NAČELNIK BUGOJNA: PAŽNJU PRIVUKAO SKUPIM AUTOMOBILIMA

Published

on

By

U susret lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, jedno ime privlači pažnju u Bugojnu. Davor Ivoš, nezavisni kandidat, odlučio se upustiti u političku arenu s ciljem osvajanja mandata načelnika ovog grada. Iako je krajnji rok za prijavu stranačkih lista tek na početku narednog mjeseca, već se naziru zanimljivi kandidati koji bi mogli promijeniti političku scenu u mnogim općinama.

Davor Ivoš nije nepoznat u Bugojnu. Prije nekoliko godina, ovaj mladi investitor privukao je pažnju svojih sugrađana svojim poslovnim poduhvatima. Vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata, koji se ubrajaju među najpopularnije u gradu, a također je preuzeo upravljanje fudbalskim klubom Iskra, čiji je bio glavni finansijer.

U lokalnim medijima se isticao kao investitor u izgradnju novog stadiona i kupovinu novog autobusa za igrače, dok je istovremeno planirao izgradnju staračkog doma vrijednog 4 miliona KM. Međutim, njegovi odnosi s klubom kasnije su postali turbulentni, s ostavkom na mjesto predsjednika i optužnicom za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Ivoš je također privlačio pažnju luksuznim automobilima u ovom manjem mjestu. Ipak, objasnio je da je porodično preduzeće u Švicarskoj osnova njegove financijske stabilnosti te da ulaže zarađeni novac u Bugojno, podržavajući ekonomiju zemlje i lokalnu radnu snagu.

Advertisement

Upitan je i o tome što često mijenja luksuzne automobile.

“Da, istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe”, kazao je Biznis portal.

Međutim, Ivoš ističe ljubav prema svom rodnom gradu i svoju posvećenost društvenim i humanitarnim potrebama. Iako priznaje svoju slabost za skupocjenim automobilima, tvrdi da je njegov prioritet ulaganje u dobrobit zajednice.

Davor Ivoš, kao nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, želi predstavljati svježu perspektivu u lokalnoj politici, s fokusom na razvoj grada i poboljšanje života njegovih građana.

Advertisement

Continue Reading

BiH

Dodik u Rusiji: Organizirat ćemo referendum o neovisnosti

Published

on

By

ČELNIK bosanskih Srba Milorad Dodik najavio je tijekom posjeta Rusiji kako će Republika Srpska organizirati referendum o neovisnosti, odnosno o odcjepljenju od BiH, a kada će se to točno dogoditi, odlučit će naknadno.

Dodik, koji je boravio u Sankt Peterburgu i tamo se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, potvrdu o planovima za organiziranje referenduma o secesiji dao je u izjavi agenciji TASS objavljenoj u petak.

“Još nije određen konkretni dan. Treba još puno istražiti, treba napraviti analizu. Mi bismo to željeli napraviti sada, ali tu su još dvije strane uključene u ovo pitanje. Naravno, potrebno je vrijeme”, rekao je Dodik.

U UN-u prošli mjesec usvojena rezolucija o Srebrenici

On je početkom lipnja uspostavio radnu skupinu koja bi trebala izraditi prijedlog “sporazuma o mirnom razdruživanju”, koji bi onda bio ponuđen Federaciji BiH. Dodikova je teza kako je sadašnja BiH nastala udruživanjem dva entiteta pa je tako moguće okončati postojanje države čiji su oni dio ukoliko se postigne dogovor kojim bi bio ukinut Daytonski sporazum.

Advertisement

Za rusku je agenciju rekao kako je sada najvažnije nastaviti taj “pregovarački proces” dodajući kako su u RS-u sigurni da u ovoj fazi već postoji dovoljno “povijesne, opće civilizacijske zrelosti i razumijevanja da se to treba dogoditi i da će se dogoditi”.

Dodik je inicijativu o “razdruživanju” pokrenuo nakon što je Opća skupština UN-a u svibnju usvojila rezoluciju kojom trajno podsjeća na genocid u Srebrenici 1995. godine koji su nad Bošnjacima počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

Tvrdi kako su tom rezolucijom Srbi proglašeni genocidnim narodom pa stoga oni više nemaju razloga živjeti u istoj državi s Bošnjacima. Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković ranije je Dodiku poručio kako “lupeta gluposti” kada predlaže razdruživanje jer od toga sigurno neće biti ništa.

Advertisement

Continue Reading

Najnovije vijesti

Sport3 sata ago

Italija pobjedom protiv Albanije krenula u obranu naslova prvaka

Nogometna reprezentacija Italije pobijedila je Albaniju rezultatom 2:1 u 1. kolu grupe B Evropskog prvenstva i trijumfalno je krenula u...

Crna kronika4 sata ago

DRAMA U VITEZU: Nožem pet puta ubo partnericu!

VITEZ – Muškarac iz Viteza pet puta je ubo nožem u vrat svoju partnericu, nakon čega je uhapšen i priveden...

BiH4 sata ago

Helezova lekcija Zahiragiću: Poruči Fadilu da se ponaša uzorno u zatvoru, možda ga puste na dopust nekad

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i ministar odbrane BiH Zukan Helez na društvenim mrežama je poručio kako određeni visokopozicionirani funkcioneri u...

Sport4 sata ago

Dalić: Djelovali smo nemoćno

HRVATSKA je izgubila 3:0 od Španjolske u prvom susretu skupine B Europskog prvenstva. Utakmica je riješena već u prvom poluvremenu,...

Sport4 sata ago

Španjolski izbornik: Bili smo savršeni protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu

HRVATSKA reprezentacije je u 1. kolu skupine B Europskog prvenstva u Berlinu izgubila od Španjolske 3:0 golovima Alvara Morate u...

Društvo4 sata ago

Načelnik Dujo uputio čestitku povodom Kurban-bajrama

Načelnik općine Novi Travnik čestitao je Kurban-bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti poručivši da “dani Kurban-bajrama budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom, te...

Sport5 sati ago

Španjolci odnijeli pobjedu u Berlinu

Nogometna reprezentacija Španjolske uvjerljivim rezultatom je odnijela pobjedu nad ekipom Hrvatske. I to rezultatom 3:0, koji je već bio postignut...

Ljepota i zdravlje14 sati ago

Preporuke za prehranu u toplim danima koje će vas iznenaditi – Pijte tople napitke i rashladite uši!

Ljeto je vrijeme kada se suočavamo s visokim temperaturama i gubicima tekućine, što može uzrokovati dehidraciju i umor. Zbog toga...

Advertisement
Advertisement
LM