- Advertisement -

Uhićenje se dogodilo popodne, dok je u tržnom centru bio veliki broj civila, od kojih su neki snimali događaj. Naročito je zapanjujući bio trenutak kada su maskirani specijalci odnijeli čovjeka niz pokretne stepenice dok mu je glava bila okrenuta ka zemlji.

Kako je Index nezvanično saznao, muškarac je uhićen zbog iznude. Upao je u policijsku zamku i uhićen tokom primopredaje obilježenih novčanica.

Mario Bencek, komandant policijske interventne jedinice, nije razgovarao sa RTL-om o detaljima ove konkretne akcije, već je objasnio situacije u kojima se takve akcije sprovode.

“Kada možemo da izaberemo situaciju, pokušavamo da izvršimo uhićenja tamo gdje ne bismo ugrozili nikoga od građana. Nažalost, ponekad smo prinuđeni da izvršimo na mjestu gdje ima više građana”, rekao je i dodao da prioritet nije da se ugrozi bilo ko od građana.

Kaže da su juče bili malo izloženi medijima. Kakvo će biti uhićenje, kaže, odlučuje policajac na terenu.

“Policijski službenik procjenjuje, ako ga netko napadne, logično je da ga se veže. Konkretno, za uhićenje nošenjem situacija je kada osoba odbija da hoda”, kaže Bencek.

Uhićenje u Areni izvršila je Specijalna operativna grupa, a oni su poseban dio interventne policije. Ukupno ih je osam, a oni su zaduženi za najteže i najrizičnije akcije.

Jutarnji piše da uhićenje u zagrebačkom Arena centru nije poseban slučaj, već se radilo na finaliziranju  tajne akcije u kojoj je uhićeno nekoliko ljudi.

Navodno su uhićene četiri osobe, dvije u Zagrebu, jedna na području Šibenika i jedna na području Osijeka. U Zagrebu je navodno uhićen 30-godišnjak koji je ranije bio poznat policiji.

Navodna iznuda za koju su osumnjičeni, dogodila se poduzetniku koji živi na području Zadra, u blizini njegove obiteljske kuće, prije oko tjedan dana. Poduzetnik je izvjestio da su mu tada, bukvalno na putu, dok je vozio automobil, dva automobila prepriječila put, vozeći ga pored puta. Navodno su od njega tražili 35.000 eura.

Zahtijevana je intervencija specijalne policije jer je muškarac u cijevi imao pištolj sa metkom, spreman za upotrebu, a policija ga je ranije prijavila za pokušaj ubojstva vatrenim oružjem, piše Jutarnji list.