Poveži se s nama

Vijesti

Busovački policajci pronašli kradljivca bakrenih kablova

Jučer su istražitelji policije Policijske stanice Busovača su rasvijetlili  kazneno djelo krađe bakrenih feder kablova, počinjeno 15.02.2013. godine na baznoj stanici Kaonik, općina Busovača, na štetu BH Telecom RD Travnik i na baznoj stanici na štetu AD-Banja Luka.

Objavljeno

Jučer su istražitelji policije Policijske stanice Busovača su rasvijetlili  kazneno djelo krađe bakrenih feder kablova, počinjeno 15.02.2013. godine na baznoj stanici Kaonik, općina Busovača, na štetu BH Telecom RD Travnik i na baznoj stanici na štetu AD-Banja Luka.

Počinitelji navedenog kaznenog djela su M.P i A.P., oba iz Busovače. Protiv imenovanih su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

Oglas

Događanja

U prodaji ulaznice za koncert Peđe Jovanovića u motelu “Dačo” u Vitezu

Objavljeno

Piše

U dvorani svadbenog salona – motela Daćo za 25.12.2023. godine najavljen je veliki koncert regionalne zvijezde, kralja “covera” Peđe Jovanovića. 

Sprema se veliki produkcijski show, a za koncert vlada veliko zanimanje, pa su organizatori u  prodaju pustili ulaznice u online prodaju.

Ulaznice za Parter – Regular po cijeni od 25 KM i VIP ulaznice po cijeni od 50 KM možete kupiti online preko sustava www.event.ba.

Cijene ulaznica na dan koncerta iznosit će 30 KM.

Uz kupovinu VIP ulaznice obavezna je rezervacija stola na broj telefona 061 455 383.

Nastavi čitati

BiH

Održana 22. sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Objavljeno

Piše

Na svojoj 22. redovitoj sjednici Općinsko vijeće Novi Travnik razmotrilo je 14 točaka.

Nakon vječnićkih pitanja donijeta je Odluku o usvajanju Izvješća o izvršenju proračuna i o realizaciji kapitalnih potpora i izdataka Riznice Općine Novi Travnik za razdoblje 1.1.2023.-30.06.2023. godine kao i Odluku o usvajanju Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve za I-VI 2023. godine.

Općinski vijeće donijelo je Odluku o imenovanju člana Općinskog izbornog Povjerenstva.

Donijete su i Odluke o davanju u zakup poslovnog objekta – streljane-Streljački klub „Bratstvo“ i Sportski streljački klub „Meta“, poslovnog prostora kojeg koristi Šahovski klub „Novi Travnik“, zakup poslovnog prostora kojeg koristi HKD „Napredak“ Novi Travnik i Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora kojeg koristi „Organizacija demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 SBK-Srednja Bosna“.

Na današnjoj sjednici Općinsko vijeće razmotrilo je slijedeće informacije:

• Informacija o Reviziji internih kontrola Općine Novi Travnik

• Informacija o Reviziji neovisne revizorske kuće za Riznicu Općine Novi Travnik i proračunske jedinice: Općinu Novi Travnik i Centar za socijalni rad za 2022. Godinu

• Informacija o projektu „Plava voda“;

• Informacija o podnesenom cjeniku JKP „Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik

• Informacija o osnivanju zajedničkog Komunalnog poduzeća „Lašva“

• Informacija o realiziranim projektima kapitalnih ulaganja

Odlukom Općinskog vijeća razriješen je član Upravnog Odbora JU „Centar za socijalni rad“ Novi Travnik.

 

 

 

 

Nastavi čitati

Putovanja

Otvoren Turistički ured Turističke zajednice općine Travnik – jedinstvena zajednica turizma za sve

Objavljeno

Piše

Kao i prethodnih godina, Travnik se kontinurano uključuje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, a ove godine tokom četverodnevnog programa, priređeni su brojni prigodni sadržaji i aktivnosti.

 

Danas, drugog dana povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, uz brojne zvanice upriličena je zvanična ceremonija otvorenja Turističkog ureda Turističke zajednice općine Travnik.

 

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Vlatka Lovrinović danas su svečano proglasili otvorenim općinski Turistički ured.

 

Dautović je naglasio da Turistički info centar, koji djeluje pri Turističkom uredu Turističke zajednice općine Travnik, izuzetno uspješno radio tokom cijelog ljeta.

 

“Prošle godine smo usvojili strategiju razvoja općine Travnik i u skladu sa njom smo vrlo ozbiljno definirali sve projekte i aktivnosti koje se vežu za turizam, te u skladu sa tim planom strateški i dejlujemo”, kazao je Dautović.

 

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice općine Travnik Samer Dolovac je istaknuo da će Ured koji se nalazi na adresi Prnjavor bb biti na usluzi svim turističkim djelatnicima, a ne samo strukturama Turističke zajednice općine Travnik.

 

Kako je istaknuo Dolovac, planirano je da se formira i umreži velika zajednica turizma koja će zajedničkim snagama doprinijeti kreiranju kvalitetnijih uvjeta za razvoj i unapređenje turizma na području općine Travnik.

Program obilježavanja Svjetskog dana turizma se održava na različitim lokacijama u Travniku, a nastavlja se uz otvoreni forum pod nazivom “Turizam u funkciji lokalnog razvoja” u okviru čega će biti održane dvije panel diskusije, a potom i proglašenje najbolje fotografije koje su proizašle iz foto konkursa “Turistički potencijali moga kraja”.

 

Također, programom je obuhvaćena i tradicionalna aktivnost “dan otvorenih vrata”, u okviru kojeg će sutra 27. septembra, ove godine, svi zainteresirani imati priliku u periodu od 10 do 16 sati, besplatno posjetiti Zavičajni muzej Travnik, Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića i u periodu od 13 do 16 sati Franjevački samostan u Gučoj Gori.

 

Za četvrtak je najavljena prezentacija pod nazivom “Stećci i nišani, spektakularni spomenici općine Travnik- status, stanje, zaštita, potencijal”, koja će se održati u galeriji Ex –ponto.

Nastavi čitati

BiH

ŽALOSNO: Glavna rasprava na OV Novi Travnik je “Nacionalizam”

Objavljeno

Piše

U 13:30 u velikoj sali Općine Novi Travnik započela je 22.sjednica OV Novi Travnik.

Naša ekipa prisustvuje sjednici vijeća, a glavna tema je nacionalizam. Kome šta treba dati,kome oduzeti, čije je čije, gdje je meta, na kome je…

Do kad će pojedinci shvatiti da je prošlo 30.godina od rata, da je vrijeme da se okrenmo zakesničkim projektima i poslovima…

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Velika investicija u Novom Travniku: Njemački div gradi novi proizvodni pogon

Objavljeno

Piše

U Industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje ovog tjedna su započeli radovi izgradnje proizvodno poslovnog objekta “Ruff Cycles Novi Travnik”. Projektant radova je Ledić Arhitektura d.o.o., izvođač GP Tecta d.o.o., a ulagač Ruff Cycles d.o.o.

Završetak radova planiran je za lipanj sljedeće godine, te bi nakon toga prvi električni bicikli ovog poduzeća s potpisom proizvodnje iz Novog Travnika trebali ugledati svjetlo dana. Tvrtka Ruff Cycles, iza koje stoji istoimeni gigant iz Njemačke, bavi se proizvodnjom električnih bicikala koja se trenutno obavlja u pogonima kompanije GS-TMT u Travniku.

Nedavno su dogovorili novi poslovni projekt s austrijskim gigantom vrijednosti 25 milijuna eura te su zajedno kreirali novi dizajn električnog bicikla kojeg planiraju proizvoditi. Tada je Biznis.info pisao da će Ruff Cycles uskoro širiti svoju proizvodnju, odnosno da će na lokalitetu Neobarja u Novom Travniku graditi pogon u koji će izmjestiti proizvodnju te nastaviti raditi punom parom.

Nastavi čitati

Promo

NOVO U VITEZU: Škola samoobrane u Franšiznom centru!

Objavljeno

Piše

???????????????????????????? ????????, ???????????????????????????????????? ????????!  ŠKOLA SAMOOBRANE VITEZ!

Novo u Franšiznom centru BiH!

 

S treninzima krećemo u ponedjeljak – 02.10. u 19:00h

Lokacija – Franšizni centar BiH!

Prvi trening – ????????????????????????????????????

 

Naučimo samoobranu od napada, osnažite svoje tijelo, samopouzdanje. Na treningu će vas samoobrani podučiti klasificirani JUDO trener.

 

Dodatne informacije i prijave na broj +38763334023 .

Nastavi čitati

Politika

Fabo Stanić kritizirao rad MZ Bučići: “To je čisti bezobrazluk”

Objavljeno

Piše

Danas u 13:30 započela je sjednica OV Novi Travnik.

Veoma interesanatan nastup imao je gdin Fabo Stanić, koji je od.danas nezavisni vijećnik, jer je napistio HDZ BIH.

Stanić je u uvodnom obraćanju kritizirao rad Mjesne zajednice Bučići, koja kako kaže Stanić nerazumno troši novac na već završene projekte. Naglasio je tri izvora vode, od kojih jedan ima nezdravu vodu, te je prozivao medije kako ne pišu o tome, “To je čisti bezobrazluk”, kazao je Gdin Stanić na 22. Sjednici OV Novi Travnik.

Bit će zanimljiva sljedeća godina jer gdin Stanić od danas djeluje kao Nezavisni vijećnik.

Nastavi čitati

BiH

Dragan Čović razgovarao s državnim ministom Ujedinjenog Kraljevstva za Europu i Sjevernu Ameriku Leom Dochertyjem

Objavljeno

Piše

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru razgovarao s državnim ministom Ujedinjenog Kraljevstva za Europu i Sjevernu Ameriku Leom Dochertyjem.

Susretu je nazočio i veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Julian Reilly.

Dužnosnici su tom prilikom razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, reformskom procesu i bilateralnim odnosima.

Predsjednik Čović upoznao je ministra Dochertyja s aktualnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini na različitim razinama vlasti, aktualnim procesima te napretku na europskom putu i mogućnosti otvaranja procesa pregovora. Kazao je kako su povjerenje, dijalog i ravnopravnost tri konstitutivna naroda ključni za budući razvoj europske BiH.

Predsjednik Čović je istaknuo kako su predstavnici hrvatskoga naroda u BiH posebno posvećeni za unaprjeđenje života uz iskreno zalaganje za članstvo BiH u Europskoj uniji i NATO savezu. Iskazao je punu predanost ispunjavanju 14 ključnih prioriteta kako bi BiH napravila važan korak na europskom putu.

Velika Britanija šalje snažnu podrška miru, stabilnosti i napretku BiH, nastavlja podržavati sigurnost, integritet i projektne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, kazao je ministar Docherty te je naglasio kako je nastavak reformskoga procesa i stabilan politički dijalog osnova za pristupne pregovore s Europskom unijom.

Sugovornici su na kraju današnjeg susreta izrazili spremnost za nastavak dobre suradnje i bilateralne odnose ocijenili zadovoljavajućima.

 

Nastavi čitati

Film

U četvrtak u Kinu Novi Travnik projekcija filma “3211”

Objavljeno

Piše

ČETVRTAK 28.09.2023. projekcija filma “3211” U 19:30 sati

Cijena ulaznice 5 KM

Film “3211” je istinita priča o Stefanu Đuriću, uspješnom glazbeniku koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor gdje od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pjesme.

Ovo je priča o pravdi, otuđenosti, prepoznavanju životnih prioriteta, o životnoj snazi koja prevazilazi sve prepreke i žudnji za slobodom koja je iznad svega, ali najprije se izdvaja po tome što Rasta kroz ovu situaciju proživljava suočavanje sa vlastitim radom, svojim pjesmama i načinom na koje one obogaćuju život njihovih slušalaca. Film”3211″ prikazuje jedno transformirajuće iskustvo koje je dinamično, traumatično i zaključuje se iskupljenjem i jednom izoštrenom slikom svijeta.

 

 

 

 

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Scenaprije 3 sata

DOLINA LAŠVE: IZ AMERIKE OPET SAM DOŠLA U SVOJ RODNI KRAJ

Sofija došla iz Amerike i pokazala nam gdje je rođena a mi smo s njom snimili priču u mjestu Katića...

Događanjaprije 4 sata

U prodaji ulaznice za koncert Peđe Jovanovića u motelu “Dačo” u Vitezu

U dvorani svadbenog salona – motela Daćo za 25.12.2023. godine najavljen je veliki koncert regionalne zvijezde, kralja “covera” Peđe Jovanovića. ...

Muzikaprije 7 sati

Mate Bulić o komi: ‘Spasili su me Bog, molitva i moja žena’

Na proslavi 25. rođendana zagrebačke oftalmološke bolnice Svjetlost sreli smo brojna poznata lica, a među njima je bio i Mate...

BiHprije 8 sati

Održana 22. sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Na svojoj 22. redovitoj sjednici Općinsko vijeće Novi Travnik razmotrilo je 14 točaka. Nakon vječnićkih pitanja donijeta je Odluku o...

Putovanjaprije 10 sati

Otvoren Turistički ured Turističke zajednice općine Travnik – jedinstvena zajednica turizma za sve

Kao i prethodnih godina, Travnik se kontinurano uključuje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, a ove godine tokom četverodnevnog programa, priređeni...

BiHprije 11 sati

ŽALOSNO: Glavna rasprava na OV Novi Travnik je “Nacionalizam”

U 13:30 u velikoj sali Općine Novi Travnik započela je 22.sjednica OV Novi Travnik. Naša ekipa prisustvuje sjednici vijeća, a...

Gospodarstvoprije 11 sati

Velika investicija u Novom Travniku: Njemački div gradi novi proizvodni pogon

U Industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje ovog tjedna su započeli radovi izgradnje proizvodno poslovnog objekta “Ruff Cycles Novi Travnik”. Projektant radova je...

Događanjaprije 11 sati

Mostar u subotu slavi Međunarodni dan kave na platou Mepas Mall-a

Kako obilježiti Međunarodni dan kave, najbolje znaju Mepas Mall i Franck, koji su i ove godine za sve ljubitelje ovog...

Oglas
Oglas