Connect with us

Središnja Bosna

Bosanski Hulk pokazao nevjerojatnu snagu sa najvećom sjekirom

Published

on

Najveću ručno kovanu sjekiru izradio je kreševski kovač Ivan Ivičević prije dvadeset godina. Kovao je sjekiru punih mjesec dana želeći je kandidirati za Ginisov svjetski rekord.

Sjekira je teška 63 kilograma i još nitko nije sa njom uspio presjeći neko drvo ili panj. Čak su je dvojica pa i trojica ljudi morali unositi u automobil kada je trebala na izložbe. Ivan je umro a sjekiru i zanat naslijedio je njegov sin Zdravko koji ponekad otkuje nešto u obiteljskoj kovači. Ivanova supruga Mare kaže da je njezin muž napravio veliku sjekiru kako bi ona sebi nasjekla drva za odložit vatru.

Bosanski Hulk Hamdija Ramulj okušao se sa ovom sjekirom. Sjekira s drškom je veća od Hulka ali i pored sveg uspio se izboriti sa ovom najvećom sjekirom. Kako je to izgledalo pogledajte u video.

Advertisement

Advertisement

Društvo

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Novi Travnik 

Published

on

By

Novi Travnik danas slavi svoj 75. rođendan!

Povodom obilježavanja Dana općine, danas su položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim braniteljima i šehidima.Novotravničke mažoretkinje su također uljepšale današnji dan svečanim rođendanskim defileom našim ulicama, nakon čega je uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik, u Domu kulture.

Sjednici su prisustvovali mnogobrojni gosti iz svijeta politike, gospodarstva i kulture, te predstavnici gradova prijatelja iz Slovenije, Srbije i Republike Hrvatske.Dodijeljene su i plakete za doprinos našem gradu gospođi Snježani Kopruner, te posthumno Miodragu Tešiću. Također je dodijeljena i zahvalnica gospođi Malini Kvasina za svoj nesebični doprinos očuvanja kulture i baštine našeg kraja.Načelnik Stjepan Dujo u svom govoru čestitao je svima Dan općine, te izrazio svoja očekivanja da Novi Travnik uskoro dobije zasluženi status grada.

Advertisement

Continue Reading

BiH

Binas Bugojno radnicima danas uplaćuje 2520 KM, jednokratno

Published

on

By

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Ministarstva finansija donijela uredbu kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca u maksimalnom iznosu 2.520 konvertibilnih maraka (KM), dinamika isplate i način realizacije.

Isplata pomoći može se izvršiti do šest tranši (dijelova), s tim da ukupan iznos ne može preći 2.520 KM. Pomoć se može isplatiti i jednokratnom tranšom.

Binas iz Bugojna je odlučio iz svojih sredstava jednokratno uplatiti danas 14.6.2024. svim radnicima po 2520 KM što je pohvalan potez direktora Abaza Mandžuke i oko 400 radnika Binasa će danas imati uvećan račun za pomenuti iznos, priča nam uposlenik Binasa.

Radnici su prethodnih dana dobili topli obrok i platu za mjesec maj. Binas je najpoželjniji poslodavac u Bugojnu upravo zbog redovnih plaća koje su u prošlosti kasnile po nekoliko mjeseci.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

Euharistijskim slavljem i plesom obilježen kraj nastavne godine za učenike predmetne nastave KŠC „Petar Barbarić“ Travnik

Published

on

By

Euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Travniku u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine, u 11:15 sati obilježen je kraj nastavne godine za učenike predmetne nastave Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik.

Misno slavlje predvodio je don Jakov Kajinić, duhovnik Sjemeništa. Misno čitanje pročitao je profesor Ivan Volić, a molitvu vjernika učenice Ana- Marija Domić i Veronika Jukanović. Svojim su glasom i sviranjem misno slavlje uljepšale gđa Vlatka Čabro i s. Marica Pavlović.

Don Jakov je u svojoj propovijedi kroz nekoliko primjera istaknuo kako je lijenost jedan od najtežih grijeha te pozvao sve da iskoriste od Boga darovane talente. Jer, živeći marljivo, čineći dobro i imajući na umu Blaženstva o kojima nam sam Isus govori, lakše ćemo doći u raj.

Advertisement

Za učenike razredne nastave isti dan u 13:35 sati upriličena je prigodna molitva zahvale, koju je predmolio don Jakov Kajinić.

Obilježavanje nastavljeno plesom

Nakon euharistijskog slavlja za učenike predmetne nastave, kraj nastavne godine odlučili smo obilježiti i organiziranjem plesnih aktivnosti za naše učenike i nastavnike. Vijeće učenika okupilo je učenice koje se kroz školske i izvanškolske aktivnosti bave plesom te smo predvođeni njima imali priliku zaplesati. Iako pomalo sramežljivo, naši učenici prepustili su se ritmovima poznatih glazbenih izvođača. Zahvaljujemo ovim putem i gospođi Maji Đurić, majci našeg učenika i voditeljici plesnog studija „PS MAYA“ Travnik koja je svojim prisustvom i predvođenjem plesnih koreografija doprinijela ugodnoj atmosferi i uspješnom svladavanju plesnih koraka, navode iz KŠC-a.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

Predbilježba za upis u prvi razred Gimnazije Katoličkog školskog centra ,,Petar Barbarić” – Travnik

Published

on

By

Gimnazija Katolički školski centar „Petar Barbarić“ – Travnik objavljuje poziv na upis učenika koji prenosimo u cijelosti.

Pozivaju se učenici završnog razreda osnovne škole da popune zahtjev za upis u prvi razred gimnazije od 6. lipnja do 13. lipnja 2024. godine u periodu od 8:00 do 14:00 sati .Za predbilježbu učenici trebaju predati sljedeće originalne dokumente u ured pedagoginje gimnazije:

svjedodžbe o završenom VI., VII., VIII. i IX. razredu osnovne škole
izvod iz matične knjige rođenih

Upis u Internat

Advertisement

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ – Travnik nudi i mogućnost cjelotjednog boravka u Đačkom domu (Internatu) za mladiće i djevojke koji su završili deveti razred osnovne škole. Nadoknada za troškove smještaja i hrane je 200,00 KM mjesečno, od čega roditelji plaćaju 100,00 KM, dok se za ostali dio pobrine Uprava doma. Uvjet za upis u katolički Internat jest upis redovitih učenika u I. razred Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ – Gimnazija Travnik.

Za upis u Internat potrebno je:

izvod iz matične knjige rođenih
vlastoručna molba s kratkim životopisom
svjedodžbe o završenom VI., VII., VIII. i IX. razredu
preporuka župnika
suglasnost roditelja/skrbnika
dvije fotografije (kao za osobne dokumente)
liječničko uvjerenje (ne starije od 6 mjeseci)

NAPOMENA: Učenicima koji dolaze iz udaljenih mjesta nudi se mogućnost popunjavanja online zahtjeva za upis te naknadno dostavljanje potrebne dokumentacije.

Advertisement

ZAHTJEV PREUZETI OVDJE i popunjen vratiti na e-mail: ksctr@bih.net.ba

Kontakt telefon: 030 518 823, 030 509 673

Uprava Škole

Advertisement

Continue Reading

Muzika

Dženan Lončarević u Novom Travniku održao koncert za pamćenje (FOTO)

Published

on

By

Dženan Lončarević održao je nezaboravan koncert u Novom Travniku povodom obilježavanja Dana općine i odigravanja Sportskih igara mladih u našem gradu.

Atmosferu sa koncerta pogledajte OVDJE.

https://x.com/CentralnaB/status/1801340885483065422?t=6t5Yjoh4FiyFjRVHFDFxaQ&s=19

Publika je uživala u njegovim hitovima, a atmosfera je bila ispunjena emocijama i energijom. Lončarević je još jednom pokazao zašto je jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima, pruživši svojim fanovima veče puno odlične muzike i nezaboravnih trenutaka. Njegov prepoznatljiv glas i strastveni nastup oduševili su prisutne, čineći ovaj koncert događajem za pamćenje.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

Na vodopadu Plive nastupaju 22.6. Crvena Jabuka, a 23.6. Tomislav Bralić i klapa Intrade

Published

on

By

Regionalne muzičke zvijezde stižu u Jajce na Kraljevski festival zabave gdje će u subotu, 22.6. na najljepšoj pozornici uz vodopad Plive nastupiti Crvena jabuka, a u nedjelju, 23.6. Tomislav Bralić i klapa Intrade. Koncerti započinju u 21 sat, a ulaznice su gotovo rasprodane.

Jajce se već proteklih godina etabliralo kao središte najbolje ljetne zabave, a Kraljevski grad je jedan od najzanimljivijih turističkih bisera Bosne i Hercegovine i jedna od najposjećenijih turističkih destinacija tijekom cijele godine. Kraljevski festival zabave ove se godine održava po drugi put, a na njemu su prošle godine nastupili Jelena Rozga i Željko Bebek. Festival se održava u periodu kada se u Jajcu slavi blagdana Sv. Ivana Krstitelja i kada se u Svetištu u Podmilačju okupe vjernici i ne samo katolici, iz više država okruženja. Procjene su da Jajce u dva dana, 23. i 24.6. posjeti više od 100.000 ljudi.

Do početka drugog izdanja Kraljevskog festivala zabave ostalo je još malo vremena, a Jajce se već punom parom priprema za ovaj festival.

„Za potrebe ovog festivala prethodno je izgrađena montažna bina iznad rijeke Vrbas ispod veličanstvenog Plivinog vodopada, veličine oko 120 m2. Ove godine na festivalu će nastupiti jedan od najpopularnijih bendova bivše države, Crvena i Tomislav Bralić i klapa Intrade čiji je nastup izazvao veliko zanimanje u Jajcu i okolici. Očekujemo pravu kraljevsku zabavu u Kraljevskom gradu Jajcu!“, najavio je Anto Brtan, direktor Agencije za kulturno- povjesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca koja je ujedno i glavni organizator festivala.

Advertisement

„Koristim prigodu i zahvaliti se našim partnerima iz Mostara, prije svega Ivanu Glibi, što su prepoznali Jajce i njegove potencijale i što su ovim festivalom dodatno osnažili turističku ponudu našega grada“, naglasio je dodatno Brtan.

Preostale ulaznice za #Kraljevskifestivalzabave i dalje se u pretprodaji mogu kupiti u Info centru Jajce i na platformi Entrio.ba:

https://entrio.ba/event/kraljevski-festival-zabave-s-crvenom-jabukom-16899

https://www.entrio.ba/event/kraljevski-festival-zabave-s-tomislavom-bralicem-klapom-intrade-16900

Advertisement

Organizatori upozoravaju da je u pretprodaji još samo ograničen broj ulaznica zbog velikog zanimanja za oba koncerta.

 

 

Advertisement

Continue Reading

Gospodarstvo

U četvrtak 20.06.otvaranje nove radnje za prodaju i montažu klima uređaja u Novom Travniku

Published

on

By

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da će 20.06.2024.godine biti otvaranje nove radnje specijalizirane za prodaju i montažu klima uređaja “Dominato” u Novom Travniku.

Ova nova radnja, smještena u samom centru Novog Travnika, donosi najsavremeniju tehnologiju u oblasti klimatizacije, pružajući tako našim sugrađanima vrhunsku udobnost i kvalitet zraka u njihovim domovima i poslovnim prostorima.

 

Široka ponuda proizvoda

Radnja će nuditi širok asortiman klima uređaja renomiranih svjetskih proizvođača. Naši kupci će moći birati između različitih modela i kapaciteta, prilagođenih različitim potrebama i budžetima. Bilo da vam je potreban klima uređaj za vaš dom, kancelariju ili komercijalni prostor, naša ponuda će zadovoljiti sve vaše zahtjeve.

Advertisement

Profesionalna montaža i servis

 

Pored prodaje, naša radnja nudi i usluge profesionalne montaže i servisa klima uređaja. Naš tim iskusnih i certificiranih tehničara osigurat će da vaš uređaj bude pravilno instaliran i redovno održavan, što je ključno za njegovu dugotrajnost i optimalno funkcioniranje. Također, nudimo i usluge redovnog servisa i popravke, kako bi vaši uređaji uvijek radili besprijekorno.

Posvećenost kvalitetu i zadovoljstvu kupaca

 

Naš cilj je pružiti vrhunsku uslugu i proizvode visoke kvalitete, uz posvećenost zadovoljstvu naših kupaca. Vjerujemo da će otvaranje ove radnje značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana, te im omogućiti da uživaju u ugodnom i zdravom ambijentu tokom cijele godine.

Advertisement

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i uvjere se u kvalitet naših proizvoda i usluga.

Dobrodošli u novu “Dominato” radnju za prodaju i montažu klima uređaja u Novom Travniku – vašu novu destinaciju za savršenu klimatizaciju!

 

Advertisement

Continue Reading

Društvo

Pacijentica uputila pismo zahvale JU Bolnica Travnik: Oduševljena sam pažnjom i ljubaznošću svih zaposlenih

Published

on

By

Na adresu naše redakcije pristiglo je pismo pacijentice koja se liječila u JU Bolnica Travnik, te je uputila pohvalu Bolnici i ginekološkom odjelu.

”Svakodno slušamo čitamo ružne komentare , kritike o bolnicama i medicinskim radnicima. Ja bih htjela da kažem kako to nije sve baš tako.

Danas sam izašla iz JU Bolnice Travnik , gdje sam operisana i ležala sam na Ginekološkom odjelu. Nemalo sam oduševljena pažnjom i ljubažnošću cijelog osoblja, od spremačice pa do doktora.
Pacijenata puno kao i operacija, ali zdravstveni radnici profesionalni – stručni sa puno brige uz osmijeh i riječi ohrabrenja za svaku pacijenticu.

I na kraju šta još reći no: VELIKO HVALA prvo mom doktoru Karadži, koji prvo veliki čovjek, a onda i stručnjak u svom poslu. Hvala i vodećoj sestri Ameli, ostalim doktorima i meni dragim sestrama.

Advertisement

Sa zahvalnošću ,
Milosava Dunđer”

Continue Reading

BiH

Srednja škola “Travnik” Nova Bila: Natječaj za upis učenika u prvi (I.) razred u školskoj 2024./2025. godini

Published

on

By

Srednja škola “Travnik” Nova Bila objavljuje poziv za upis učenika u prvi razred za školsku 2024./2025. godinu koji prenosimo u cijelosti.

NATJEČAJ ZA UPIS REDOVITIH UČENIKA U PRVI RAZRED

Srednja škola “Travnik” Nova Bila

Advertisement

Stručno zvanje/zanimanje:

Ekonomist – poslovna informatika
Medicinska sestra/tehničar
Farmaceutski tehničar
Fizioterapeutski tehničar
Prvi upisni rok: 19.6. i 20.6.2024. od 8 do 12 sati

Drugi upisni rok: 3.7. i 4.7.2024. od 8 do 12 sati

Treći upisni rok: 19.8.2024. od 8 do 12 sati

Advertisement

Potrebna dokumentacija:

prijava na natječaj (obrazac dostupan u školi)
izvadak iz matične knjige rođenih (rodni list)
svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi
potvrde o uspjehu za VI., VII. i VIII. razred osnovne škole
ostale dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima

Dobro nam došli.

Advertisement

Continue Reading

Najnovije vijesti

Društvo7 sati ago

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Novi Travnik 

Novi Travnik danas slavi svoj 75. rođendan! Povodom obilježavanja Dana općine, danas su položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim braniteljima...

Sport8 sati ago

CILJ JE BERLIN: Hrvatski navijači putuju vozilima, autobusima, vlakovima – pogledajte fotogaleriju

Brojni hrvatski navijači već su u petak, a neki i ranije, otputovali za Berlinu gdje će sutra od 18 sati...

Društvo13 sati ago

Danas je Svjetski dan darivatelja krvi

Dragi darivatelji krvi,Danas slavimo vas, heroje bez plašta, koji svojim nesebičnim činom darivanja krvi spašavate živote i širite nadu. Vaša...

BiH15 sati ago

U Širokom Brijegu proglašeno stanje prirodne nesreće nakon nevremena

Na prijedlog Štaba civilne zaštite gradonačelnik Širokog Brijeg donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće u ovom gradu, a...

Društvo15 sati ago

PROSLAVA BLAGDANA SV. ANTE PADOVANSKOG U WIESBADENU: Fra Janko Ćuro poručio: Praznim još nitko nije uspio ispuniti prazninu

U četvrtak, 13. lipnja, u Hrvatskoj katoličkoj župi Wiesbaden, koju vodi fra Kristijan Montina, svečano je proslavljen blagdan sv. Antuna...

Sport16 sati ago

Seniori Romarija pobjednici nogometnog Kupa SBK

Seniorska selekcija Nogometnog kluba Romari osvojila je Kup Srednjobosanske županije, i to na kakav način! Dečki iz Viteza na Stadionu...

BiH16 sati ago

Binas Bugojno radnicima danas uplaćuje 2520 KM, jednokratno

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Ministarstva finansija donijela uredbu kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od...

Sport19 sati ago

Večeras počinje Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj

Svečanom ceremonijom otvaranja i utakmicom između Njemačke i Škotske koja se igra na stadionu Allianz Arena u Minhenu od 21...

Advertisement
Advertisement
LM