Bez bijele zastave u goste favoritu Mladosti

86

S novim trenerom Ivicom Bonićem i s njegovim pomoćnikom Jasminom Đidićem, te s brojnim promjenama u igračkom kadru, uz novo rukovodstvo kluba, nogometaši Viteza kreču u novu, svoju petu, premijerligašku sezonu. U prvom kolu, danas gostuju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, a uz navedene promjene, uz stanje koje je daleko bolje nego što je do prije desetak dana , Vitez i dalje prati niz problema, neizvjesnosti, nepoznanica, upitnika…

-- Oglas ---

Naime, Vitez je u ovom prijelaznom roku ostao bez 12 igrača a isto toliko ih stiglo u klub, nekolicina provjerenih, iskusnih kao što su Brekalo (Široki), Miletić (Dugopolje), Karić (Olimpik), Zukić (Travnik), Šantić, bivši kapetan Viteza (povratnik iz Italije)… No, među novim igračima su i mladići, tvrdi se vrlo talentirani ali bez pravog nogometnog iskustva, golman Ćutahija, bivša nada Željezničara, Vukoja i Bojo, bivši juniori Širokog, Tipurić i Vranjić s nogometnom školom Zrinjskog, Salmin Đogić (Travnik), Đorđe Ćosić (posudba iz Zrinjskog). Dodatni problem svakako je što za neke od prinova, pojačanja, još uvijek nije stigla papirologija i neće moći nastupiti protiv Mladosti.

„S pripremama smo, iz poznatih razloga, kasnili, u hodu smo kompletirali momčad i još uvijek je nismo kompletirali. Evo, na završnom treningu pred start prvenstva, imam 19 igrača (tri golmana), a čak petorica nemaju pravo nastupa protiv Mladosti, pa ćemo zapisnik popuniti imenima naši juniora koji, objektivno, bar za sada, nisu u prvom planu. No, što je tu je, iznoseći ove probleme ne pokušavam unaprijed tražiti alibi za eventualni neuspjeh. To mi nije ni na kraj pameti, vjerujem da ćemo mi dobro odigrati na startu prvenstva, a obećati mogu da će svi koji budu igrali dati sve od sebe. A onda ni uspjeh protiv Mladosti nije nedostižan. Međutim, jasno je, u ovom susretu Mladost je favorit, s pripremama su startali na vrijeme, pravovremeno su popunili igrački kadar, imali su dovoljno vremena za uigravanje… Ali, ponavljam, predaje nema!“, poručio je Bonić za Vitez.info iako je, tu dvojbe nema, još uvijek „na stotinu muka“.

Momčad će i u ovoj sezoni kapetanski predvoditi iskusni Ivan Livaja, u momčadi „katica za sve“. Jer, po potrebi, uvijek bez ikakvog prigovora, igrao je na raznim mjestima u momčadi i uvijek s maksimalnim angažmanom, kapetanski, s primjerom za suigrače koji su s njim na terenu.

„Naša momčad je iz temelja promijenjena i tek nas je nekolicina iz prošlogodišnjeg kadra. S igračima koji su nam pristupili (osim Brekala koji je u Vitezu od prvoga dana priprema) nismo imali vremena, ni dobro se upoznati a o uigravanju da i ne govorim. Međutim, raduje nas, sve je u proteklih 7-.8 dana krenulo na bolje. Novi ljudi u klubu, mislim na rukovodeću strukturu, napravili su promptno nove važne iskorake, donijeli su optimizam u momčad, među navijače…Idemo mi (igrači i Stručni stožer op.a.) raditi svoj posao. Znamo mi da je u ovom startnom susretu favorit naš domaćin Mladost, ali naše je stajalište, zajednička odluka, nema predaje unaprijed ma kako se protivnik zvao. Idemo po onoj staroj – svi za jednog, jedan za sve, pa komu opanci a komu obojci“, kazao je za Vitez.info kapetan Vitežana, iskusni Ivan Livaja.