Poveži se s nama

Moda

BeautiFUL 2023: Treći sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa u BiH

Objavljeno

Mjesec septembar u BiH biće centar kozmetičke i wellness industrije. Naime, Sarajevo će biti domaćin trećeg Međunarodnog Sajma kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 u našoj državi.

Mjesto na kojem će brojni stručnjaci iz svijeta ljepote i zdravlja imati priliku predstaviti svoje novitete izazvalo je veliko zanimanje. Cjelokupna javnost ima priliku na jednom mjestu upoznati se sa proizvodima i novitetima iz beauty svijeta.

BeautiFUL 2023 – jedan od najvećih sajmova kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa biće održan 16. i 17.9.2023 godine u centru Skenderija.

Bogat sadržaj, akcijske cijene, odlični popusti, te nagrade samo su dio sadržaja. Sajam će biti izložbeno prodajnog karaktera, tako da kompanije izlagači pored sajamskih popusta pripremaju i posebne ponude za sve posjetioce.

Organizatori pozivaju da im se pridružite i da skupa uživate u odličnoj ponudi i raznovrsnom sadržaju koji pripremaju za vas.

Ulaz je besplatan, a za prijave i novosti pratite stranicu https://sajam.beautiful.ba/

 

 

 

 

 

 

Oglas

Moda

Vraća se i izbor Miss hrvatske dijaspore, prijave otvorene  

Objavljeno

Piše

Trideseta obljetnica najstarijeg izbora ljepote u Hrvatskoj održat će se ove godine 27.studenog u Zagrebu.
Nakon pauze uzrokovane svjetskom pandemijom koronavirusa Miss Hrvatske 2023. birat će se kroz gotovo sve hrvatske županije pa je do kraja listopada planirano da svaka županija ima svoju predstavnicu na velikom finalu.
” Nakon dugogodišnje stanke vraća se i izbor Miss hrvatske dijaspore 2023.koji će se održati 8.listopada u Tomislavgradu u dvorani Gospodar prstenova pa stoga pozivamo sve djevojke od 17-27 godina s hrvatskim državljanstvom s prebivalištem izvan Republike Hrvatske, da se prijave na www.miss.hr, prijavu mogu izvršiti do 5.listopada.
Na dosadašnjim izborima za Miss Hrvatske natjecale su se i Hrvatice koje žive izvan Republike Hrvatske. Mnoge od njih imale su značajnog uspjeha, a Anica Martinović, Duvanjka koja je živjela u Njemačkoj, 1995. godine bila je Miss Hrvatske i prva pratilja Miss svijeta. Svi se još uvijek sjećaju lijepe plavuše Ivane Vasilj koja je krunu najljepše Hrvatice ponijela 2009.godine također kao predstavnica hrvatske dijaspore. ” – rekla nam je Iva Loparić Kontek -vlasnica licence i direktorica Miss Hrvatske za Miss Svijeta
Tri desetljeća hrvatske ljepote u svijetu ostat će zapamćeno po našim lijepim predstavnicama svih ovih godina. Dosadašnje nositeljice titule Miss Hrvatske su:
Elena Šuran (1992.), Fani Čapalija (1993.), Branka Bebić (1994.), Anica Martinović (1995.), Vanja Rupena (1996.), Martina Novosel (1997.), Lejla Šehović (1998.), Ivana Petković (1999.), Andreja Ćupor (2000.), Rajna Raguž (2001.), Nina Slamić (2002.), Aleksandra Grdić (2003.), Ivana Žnidarić (2004.), Maja Cvjetković (2005.), Ivana Ergić (2006.),Tajana Jeremić (2007.), Josipa Kusić (2008.), Ivana Vasilj (2009.), Katarina Banić (2010.), Katarina Prnjak (2011.), Maja Nikolić (2012.), Lana Gržetić (2013.), Antonija Gogić (2014.), Maja Spahija (2015.), Angelica Zacchigna (2016.), Tea Mlinarić (2017.), Ivana Mudnić Dujmina (2018.) te Katarina Mamić (2019.)
Nastavi čitati

Moda

Veliko interesovanje za izbor Miss turizma BiH: Do sada prijavljeno 175 djevojaka

Objavljeno

Piše

Za učešće na izboru za Miss turizma BiH za Miss turizma Svijeta do sada se prijavilo 175 djevojaka iz cijele zemlje.

Djevojke koje su se prijavile i one koje će to tek učiniti u narednom period imaće ne samo priliku da učestvuju na izboru za Miss Turizma Bosne i Hercegovine, nego i da postanu predstavnica ove zemlje na izboru za Miss Turizma Svijeta.

’’Ovo je njihova šansa da osvoje srca svjetske publike i pokažu svoju ljepotu, šarm i inteligenciju na globalnoj sceni’’, saopšteno je danas iz Direkcije za izbor Miss turizma BiH.

Kako je navedeno, ovaj izbor je platforma koja promoviše turizam, kulturu i prirodne ljepote BiH, a kroz ovaj prestižni događaj djevojske iz cijele BiH imaće priliku da promovišu bogatu baštinu, zapanjujuće pejzaže i gostoprimstvo Bosne i Hercegovine.

’’Učestvovanjem na izboru za Miss Turizma BiH, djevojke će imati nezaboravno iskustvo i priliku da upoznaju nove ljude, stvore prijateljstva širom svijeta i prošire svoje horizonte. Kroz različite treninge, radionice i pripreme, razvijaće samopouzdanje, komunikacijske vještine i scensku prisutnost’’, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da će sve djevojke koje budu učestvovale na izboru za Miss turizma BiH, imati neprocjenjivo iskustvo rada u industriji ljepote, mode i turizma, ali i mogućnost da osvoje vrijedne nagrade i da se povežu sa poslovnom zajednicom u BiH, regionu i svijetu.

’’Učesnice izbora za Miss turizma BiH imaće priliku da rade sa renomiranim stručnjacima iz svijeta mode, medija i turizma. Ova mreža otvara vrata ka brojnim profesionalnim prilikama Zato, hrabro zakorači prema svom snu i već danas se prijavi se na izbor Miss Turizma Bosne i Hercegovine. Ovo je tvoja prilika da osvojiš svijet, da budeš inspiracija drugima i da stvoriš vlastitu priču koja će oblikovati tvoju budućnost’’, poručuju iz Direkcije za izbor Miss turizma BiH.

Izbor za Miss turizma BiH biće održan 28. oktobra, a pobjednica putuje na izbor za Miss turizma Svijeta na Filipinima.

Iz Direkcije za izbor Miss turizma BiH pozvali su djevojke iz cijele BiH da se prijave na kasting za Miss turizma BiH online na:

Direkcija za izbor Miss turizma Bosne i Hercegovine

www.missturizmabih.com

FB: Miss turizma BiH 2023

Elektronska pošta:

prijava@missturizmabih.com

prijavazamissturizmabih@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati

Moda

Prvi “Moda fest Travnik” izazvao ogromno interesovanje posjetitelja

Objavljeno

Piše

Na Centralnom gradskom trgu sinoć je nakon mirne šetnje Bosanskom ulicom u znak podrške u borbi protiv nasilja nad ženama, uz prisustvo brojnih posjetitelja održan prvi festival mode i dizajna pod nazivom “Moda fest Travnik 2023”.

 

Prije samog početka zvaničnog programa Festivala, svi prisutni su minutom šutnje odali počast tragično stradalim građanima Gradačca.

 

U organizaciji Agencije Fotomodel i Općine Travnik, ovogodišnja tema festivala mode i dizajna je bila “nosimo domaće, nosimo bh. dizajn”, te je velika pažnja posvećena upravo domaćim tekstilnim proizvođačima i modnim dizajnerima.

 

Stoga su sinoć finalistice Izbora za fotomodela Bosne i Hercegovine nosile revije bosanskohercegovačkih modnih dizajnera.

 

Festival mode i dizajna kao još jedan turistički proizvod općine Travnik, teži da postane tradicionalno mjesto susreta u i prezentacije modnih brendova u Travniku, kao jednom od sjedišta modne industrije BiH.

 

Na travničkom festivalu mode svoje kolekcije su predstavili: modna revija No 1- Sportska oprema iz Travnika; modna revija brenda Senses – Mirela Džinić iz Travnika; modna revija AMS desing – Amina Vehabović iz Gračanice; modna revija Belma Delibašić iz Kaknja; modna revija Naida Vilić iz Sarajeva; modna revija Neyra Fashion Atelier iz Sarajeva i modna revija Svjetlana Vuković-Ceca iz Tuzle.

Nakon Travniku, u organizaciji Agencije Fotomodel u danas 13.08.2023. godine Sarajevu se održava finale Izbora za fotomodela BiH.

Generalni pokrovitelji “Moda Fest Travnik” su Općina Travnik i Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Nastavi čitati

Moda

U subotu u Travniku prvi festival mode “Moda fest Travnik 2023”

Objavljeno

Piše

U subotu navečer, na Centralnom gradskom trgu u Travniku, održat će se spektakularni festivalmode i dizajna pod nazivom Moda fest Travnik 2023.

Ejla Prguda, model Fashion M-a I Top fotomodel Bosne i Hercegovine, zaštitno je lice ovog projekta. Tema projekta je “Nosimo domaće, nosimo BiH dizajn”.

Velika pažnja povećena je domaćim tekstilnim proizvođačima i modnim dizajnerima.

Na Travničkom festivalu mode svoje kolekcije će predstaviti:

1.Modna revija No 1- Sportska oprema Travnik

2.Modna revija brenda Senses – Mirela Džinić Travnik

3.Modna revija AMS desing – Amina Vehabović Gračanica

4.Modna revija Belma Delibašić Kakanj

5.Modna revija Naida Vilić Sarajevo

6.Modna revija Neyra Fashion Atelier Sarajevo

7.Modna revija Svjetlana Vuković Ceca Tuzla

Revije će nositi finalistice Izbora za Fotomodela Bosne i Hercegovine koje će boraviti na trodnevnom Models Campu na Vlašiću već od 9.8.2023.

Finale Izbora za Fotomodela Bosne i Hercegovine će se održati 13.03.2023. u Sarajevu u renomiranom Hotelu Radon Plaza, noć nakon Festivala mode u Travniku.

Generalni pokrovitelji projekta Moda Fest Travnik su Općina Travnik i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Projekat su podržali i Kozmetička kuća Avon, Cvjećara Flora Travnik.

Medijski pokrovitelji projekta su Kiseljak.info,Travnički.info, Vitez.info, Artinfo.ba i Centralna.ba

Nakon eventa održat će se Models after party u V clubu koji je također iskazao podršku projektu. Organizatori pozivaju sve Travničane da se odazovu i uživaju u spektaklu mode i ljepote.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati

Moda

Novotravničanka Snježana Bodulović prvakinja Otvorenog prvenstva frizera BiH

Objavljeno

Piše

Danas je u Vitezu u Gradskoj sportskoj dvorani održano Otvoreno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine.

 

Titulu najbolje frizerke odnijela je novotravničanka Snježana Bodulović. Natjecanje je bilo podijeljeno u više kategorija i disciplina, a najbolji su izabrani u reprezentaciju BiH, koji će državu predstavljati na Svjetskom natjecanju.

Čestitamo našoj novotravničanki na sjajnom uspjehu.

Nastavi čitati

Moda

Održan Secret dinner u organizaciji NutriCentra iz Mostara

Objavljeno

Piše

Treći po redu Secret dinner u organizaciji Marijane Zubac, iz mostarskog NutriCENTRA, sve posjetitelje ostavio je bez riječi. Održan je u čarobnom ambijentu Ljetnikovca Radobolja. Cilj okupljanja bio je zahvala dugogodišnjim partnerima, klijentima i prijateljima na uspješnim suradnjama i slavljenje uspjeha.

Ovoga puta na svjetski zavidnoj razini, a podržan je i od strane premium partnera Audi x MRM, Nelt, Jana, Franck, te Gloria kozmetika, što dokazuje razvoj i napredak NutriCENTRA.

Na samom dolsaku svi gosti su bili dočekani sa čašicom pjenušca, te se vrlo brzo opustili uz zvuke saksofona. Plesači cabaret-a iz poznatog beogradskog kluba Lafayette,koji su nastupili u nekoliko točaka dodatno su zagrijali atmosferu i izazvali oduševljenje svih prisutnih. Pomno odabrana jela opisana su sa NUTRITION FACTS, kako bi se još jednom istaklo da hrana povezuje ljude. Senzacija večeri bilo je i nagradno izvačenje Audi RSQ3 Sportback u Kylami zelenoj boji, koja je bila lightmotiv cijelog eventa, a nagradu je osvojila poznata influencerica Donna Lugonja. Inače nije nedostajalo poznatih lica, tu su bili i nogometaši Zrinjskog, Zoran Mamić, voditeljica Dejana Rosuljaš, poznata fitness trenerica Ana Marija Penava. Među uzvanicima moglo se pronaći i liječnika, sportaša, te mnogih klijenata NutriCENTRA koji su u radu s njima unaprijedili svoj život promjenom prehrambenih navika, te krenuli putem zdravog životnog stila.

Svoje zadovoljstvo nije mogla sakriti ni organizatorica Marijana Zubac: “Zahvalna sam, prije svega onima koji su bili i ostali dio naše priče. Nije sebično zauzeti se za sebe, pogotovo kada je u pitanju zdravlje. Svijest o zdravom načinu života i prehrani raste, sretna sam što smo liderski centar koji potiče na takve promjene. “

“Samo ću reći da nismo ni svjesni koliko hrana utječe na nas. Ja sam presretna što sam sa njima ušla u program i promijenila život. A kao što vidite, i zabavljamo se i imaju odličan pristup, pa i rezultate..”- kazala nam je jedna od posjetiteljica eventa.

Nastavi čitati

Moda

Adriana Lima: Porod u 42. godini me uništio. Svaki dan je nova borba

Objavljeno

Piše

ADRIANA LIMA progovorila je o problemima s kojima se suočava nakon što je u 42. godini rodila treće dijete, sinčića Cyana.

“Porod me uništio. Svaki dan je nova borba i svaki dan samu sebe moram podsjećati da moram prihvatiti svoje novo tijelo, ali i učiniti sve što mogu da ga čim prije dovedem u red”, rekla je manekenka u razgovoru za People.

“Osjećam da sam u tranziciji i zato svaki dan naporno vježbam i mučim se, ali svaki dan i učim nove stvari o sebi i svom tijelu u četrdesetima. I to je u redu, jer tijelo u različitoj životnoj dobi reagira različito na iste podražaje”, dodala je.

 

Inače, Adriana iz bivšeg braka ima dvije kćeri, 12-godišnju Valentinu i 9-godišnju Siennu, koje je dobila sa srpskim košarkašem Markom Jarićem, od kojeg se razvela 2016., nakon sedam godina braka.

Nakon razvoda sreću je ponovno pronašla s Andreom Lemmersom, a sina Cyana dobili su u rujnu prošle godine.

Nastavi čitati

Društvene mreže

Influenserica potrošila više od 40 hiljada dolara kako bi izgledala kao Kim Kardashian

Objavljeno

Piše

Influenserica Ashten G. potrošila je više od 40 hiljada dolara kako bi izgledala kao Kim Kardashian.

Tvrdi da je njen životni cilj da je ljudi obožavaju kao što obožavaju Kim Kardashian. Vjeruj da može zaraditi mnogo novca pretvarajući se da je njena dvojnica.

Operisala je grudi, nos, zadnjicu, a redovno ide na tretmane ubrizgavanja botoksa, filera itd. Rekla je da ju je na ovo ohrabrio kaskader Clinta Eastwooda, naročito zbog finansijske dobiti.

View this post on Instagram

A post shared by Ashten G. (@ashtens_empire)

“Ljudi me svakodnevno porede s njom. Ako pogledate naše fotografije kad smo bile bebe ili tinejdžerke, primijetit ćete mnogo sličnosti. Naši roditelji su sličnog etničkog porijekla, što bi moglo objasniti našu slično”, rekla je.Ranije je radila kao fitness instruktorica. Uprkos tome što redovno ide “pod nož”, tvrdi da nikada nije smanjivala struk te da je on “100 posto prirodan”. Jede povrće, voće i ribu, a kloni se bilo kakve druge vrste mesa, slatkiša, ugljikohidrata i alkohola. Na Instagramu ima gotovo pola miliona pratitelja.

“Moj cilj je da imam još više fanova kako bi sve što objavim bilo hit. Ne radi se samo o objavljivanju slika i prikupljanju lajkova i komentara. Morate stvoriti poslovnu imperiju i iskoristiti maštu kako biste ostvarili svoje snove”, kazala je.

Nastavi čitati

Moda

Prelijepa travničanka Monika Bodulović osvojila titulu Miss Multimedije Zagreba

Objavljeno

Piše

Monika Bodulović osvojila je titulu Miss Multimedia na natjecanju Miss Zagreba, jedna je od šest najljepših djevojaka Zagreba.

Monika je rođena u Travniku, a rodni grad je napustila sa 15 godina zbog školovanja. Završila je osnovnu školu KŠC Petar Barbarić Travnik i Osnovnu glazbenu školu Jakova Gotovca u Novom Travniku (instrument-violina). Također je završila Srednju školu za Modu i dizajn i osvojila 4.mjesto na Državnom natjecanju World skills Croatia gdje je predstavila svoju prvu modnu kolekciju.

Monika je mlada i profinjena umjetnica koja izuzetno voli crtanje, uči strane jezike i povremeno se bavi modelingom. Studentica je Modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Monika Bodulović ima 23 godine i već neko vrijeme prati modni svijet i događanja u njemu. Ljubav prema modi, kreacijama i dizajnu ju je nagnala da se prijavi na izbor za Miss Zagreba jer smatra da će tako lakše moći pronaći ljude sa sličnim razmišljanjima i idejama, kako bi u konačnici ostvarili i neku modnu suradnju. Sada se njen san već ostvaruje.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Sportprije 7 sati

Real pobjedom prestigao Barcelonu

REAL je u 7. kolu Primere s 2:0 slavio protiv Las Palmasa i tako opet prestigao Barcelonu koja je dan...

Sportprije 7 sati

Jusuf Nurkić ima novi klub!

Bh. centar Jusuf Nurkić od večeras ima novi klub. Bosnian Beast će u buduće nositi dres Phoenix Sunsa! Prema informacijama...

BiHprije 7 sati

TRAVNIK: Čović održao sastanak sa Općinskom odborom HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović te dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu...

Središnja Bosnaprije 8 sati

TREBATE POMOĆ NA PODRUČJU SREDNJE BOSNE: Patronažna služba i zdravstvena njega u kući

Agencija za zdravstvenu njegu u kući djeluje na području Travnika, NovogbTravnika i Viteza, pruža Vam visokvalitetnu i personaliziranu skrb u...

Sportprije 10 sati

HNK Sloga se nije osramotila, Sarajevo prošlo dalje

Nogometaši Sarajeva sigurnom pobjedom protiv Sloge Gornji Vakuf – Uskoplje osigurali su plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine,...

BiHprije 10 sati

Zoran Milanović: BiH ne funkcionira i treba ući u EU, tretira se kao pacijent na aparatima

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je situaciju sa migrantskom krizom na granici Hrvatske i BiH te je poručio kako su...

Crna kronikaprije 10 sati

U Jajcu pokopan franjevac fra Stipo Karajica

Danas je u rodnom Jajcu pokopan fra Stipo Karajica, svećenik franjevac Bosne Srebrene, jedan od onih koji su ostavili snažan...

Politikaprije 14 sati

Čović i dopredsjednica Filipović u posjeti stranačkim dužnosnicima u Bugojnu

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu...

Oglas
Oglas