- oglas -

BAKIR IZETBEGOVIĆ: “Ne daj Bože da je Ukrajina šaptom pala, već bismo gledali majice na stadionu s velikim slovom z, napadali bi suverenitet BiH”

Pročitajte i ovo

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao...
- Advertisement -

Lider Stranke demokratske akcije i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentirao je rat u Ukrajini i kako se kriza na istoku Europe reflektira na zapadni Balkan.

- Advertisement -

Govoreći o odnosu međunarodne zajednice prema Bošnjacima, Izetbegović je za MTV Igman kazao da su Bošnjaci glavni suradnici Europe kada je riječ o građanskim pravima i demokratskoj državi.

“To (suradnja) će jačati s ratom u Ukrajini jer se tu Europa zabrinula i ona sebe brani. Razlog zašto pomaže Zelenskog je taj što Zelenski vodi rat za njih”, rekao je.


Kaže kako je za budućnost i na Balkanu vrlo bitno to što je Europa snažno stala u obranu Ukrajine.

“Ne daj Bože da je Ukrajina šapatom pala, onda bi već gledali majice na stadionu s velikim slovom Z. Bilo bi tu drskosti, bilo bi otvorenih napada na suverenitet BiH tako da Zelenski praktično bije neku bitku i za nas”, poruka je Izetbegovića.

Za ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je kako nije imao dobre obavještajne podatke prije nego je započeo rat te da je ušao u živo blato.

“Rusija je ušla u jedno živo blato zločina iz kojih ne može izaći. Ne možete napasti slabijeg od sebe i onda odustati jer ćete potpuno izgubiti autoritet. Zato se produbljuje ta spirala nasilja”, rekao je on.

Komentirao je i situaciju u Mariupolju gdje posljednje uporište Azovstal drže sada branitelji grada, vojnici pukovnije Azov, a nekada vrlo kontroverzna skupina.

“Da su poubijali ljude u Azovstalu napravili bi od njih heroje zauvijek. Svijet bi slavio te ljude”, rekao je.

Prognozirao je i da će Rusija ubuduće ulaziti u sve veće i veće sankcije i izolaciju.

Najnovije vijesti

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao predsjednik biračkog odbora. Središnje izborno povjerenstvo...

Plenković u Livnu podržao Krišto: Večeras smo u gradu buduće predstavnice hrvatskoga naroda u Predsjedništvu BiH

Predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora održao se večeras u prepunoj sportskoj dvorani “Dalibor Perković Dali” u Livnu. Pored zajedničke kandidatkinje...

VITEZ: Započeli radovi na proširenju dječjeg igrališta iza Konzuma

Danas su u Vitezu započeli radovi dodatnog uređenja i proširenja dječjeg igrališta „iza Konzuma“, a kao dio projekta P.A.R.K.- Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj, čiji...

Povezane vijesti