Bakir Izetbegović dolazi na Thompsonov koncert

1728

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i bošnjački član Predsjedništva trebao bi boraviti u Mostaru na dan održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona na Stadionu pod Bijelim Brijegom. Također, za isti dan je najavljeno i održavanje prosvjeda protiv održavanja spomenutog koncerta.

Udruga građana Djeca rata Mostar najavila je prosvjed u četvrtak, 8. lipnja u 20 sati na Španjolskom trgu u vrijeme kad će se na stadionu pod Bijelim brijegom održati koncert podrške haaškoj šestorci na kojem će nastupiti, između ostalih, i Marko Perković Thompson.

”Prosvjed će se održati pod nazivom Za suživot, a udruga je navela kako negoduje povodom koncerta podrške haaškoj šestorci”, potvrđeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ-a.

Elvis Redžić, koji je predsjednik spomenute udruge, inače nedostupne u telefonskim imenicima, napisao je u grupi posvećenoj zabrani koncerta kako predlaže da se organizira ”skup u svakoj mahali”, a kao središnje okupljanje naveo je prostor kod nekadašnje robne kuće HIT, odnosno Španjolski trg.

Dnevnik.ba, pak, podsjeća kako je Redžić iz Starog grada u Mostaru potjerao slavnog glumca Ralpha Feinnesa jer mu se nije svidjelo što glumca zanimaju međunacionalni odnosi u Mostaru.

Bljesak.info neslužbeno doznaje kako bi istu večer Mostar trebao posjetiti i bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović koji će posjetiti izložbu ratnih fotografija u Centru za kulturu Mostar pod nazivom “Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara”, koja se održava u sklopu u okviru manifestacije “Putevima pobjede Armije RBiH 92 – 95″.

Kako je potvrdila policija, prosvjed, kao javni skup, prijavljen je po propisima 72 sata ranije, ali bez potvrde hoće li ”protuokupljanje” biti zabranjeno.

”Mi ćemo svoj posao odraditi profesionalno. Osigurati taj skup i onaj na stadionu”, rekao je Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

S druge strane, organizatori koncerta, koji su u više navrata rekli kako ne žele širiti nikakvu mržnju, priopćili su kako na skupo podrške neće biti mjesta politici.

”Još jednom želimo napomenuti za sve posjetitelje, kako je ovaj skup potpore za ‘Hrvatske uznike’ zamišljen kao glazbeni, kulturan i dostojanstven, bez politike i političkih govora. Te da u tom pozitivnom duhu u što većem broju izrazimo podršku našim herojima i ni na kakav način ne dopustimo dušmanima da likuju nad nama”, navodi Organizacijski odbor Udruge Hrvatsko srce nade Mostar.