- oglas -

Bademi liječe akne, snižavaju kolesterol i pomažu kod dijabetesa

Pročitajte i ovo

JOŠ JEDNA THOMPSONOVA POBJEDA: Slovenski sud zabranu koncerta u Mariboru proglasio nezakonitom

Na  službenoj stranici pjevača Marka Perkovića Thompsona objavljena je vijest o  ukidanju odluke mariborske upravne jedinice koja je prije...

Nadal zabrinut: Sada ne bih putovao u New York

Španjolski tenisač Rafael Nadal je u četvrtak, dan nakon svog 34. rođendana, izjavio kako sada u ovom trenutku ne...

NJEMAČKA: Angela Merkel najavila svoje povlačenje

Angela Merkel kojoj mandat istječe 2021., rekla je u četvrtak da unatoč popularnosti ne razmišlja da se peti put...
- Advertisement -

Znanstveno dokazano

Znanstvenici iz Američke asocijacije za bolesti srca u svom istraživanju otkrili su da je često konzumiranje orašastih plodova povezano sa manjim rizikom od razvoja hipertenzije, kardiovaskularnih bolesti, pa čak i karcinoma.

Svakodnevno konzumiranje badema drastično smanjuje pojavu promjena u strukturi tkiva nastalih usljed oboljenja koja vode do karcinoma debelog crijeva, ali to nije jedina promjena koju je potvrdila znanost, a koju naše tijelo doživljava ako svakodnevno konzumiramo badem, piše N1.

Liječi i smanjuje akne

Prema istraživanju objavljenom na Nacionalnom institutu za zdravlje, pacijenti koji su imali težak oblik akni imali su devet posto manje vitamina E u svom krvotoku.

Konzumiranje badema za poboljšanje izgleda kože predstavlja tradicionalni lijek na Bliskom istoku, za koji se ispostavilo da je i znanstveno dokazan.

Bademi su prepuni vitamina E, kao i antioksidanasa koji mogu pomoći kod liječenja akni i pomlađivanja kože. Ipak ne bi trebalo pretjerivati, već je dovoljno uzeti tri do četiri badema dnevno jer sadrže i visoku razinu omega 6 masnih kiselina.

Snižava kolesterol i poboljšava zdravstveno stanje kod dijabetesa

U drugom istraživanju dokazano je da će pacijenti oboljeli od dijabetesa tipa 2 osjetiti poboljšanje svog fizičkog stanja ako svakodnevno konzumiraju bademe. Oni ne samo da pomažu da se arterije pročiste usljed smanjenja lošeg kolesterola već doprinose u smanjenju razine šećera u krvi zahvaljujući mineralima koji se u njima nalaze.

Brži i bolji oporavak od porođaja

U Indiji postoji dugogodišnja tradicija konzumiranja badema kao prirodnog lijeka za reguliranje protoka supstanci kroz digestivni trakt i povećanje energije. Bademi se često preporučuju ženama nakon porođaja da bi se brže oporavile i spriječile pojavu strija.

Od badema beba može biti pametnija

Dokazano je da bademi mogu da povećaju moždanu aktivnost. Prema studiji koju je sproveo ”Barcelona Institute for Global Health”, ako u trudnoći konzumirate 74 grama badema tjedno, možete doprinijeti boljoj funkciji mozga vaše bebe.
U istraživanju koje su sproveli španjolski znanstvenici sudjelovalo je 2.208 trudnica. Nakon porođaja djeca su praćena i testirana na svake dvije godine, dok nisu navršila osam godina. Djeca čije su majke jele bademe tijekom trudnoće postigla su bolje rezultate na testovima inteligencije.

Koji bademi su zdraviji, sirovi ili pečeni?

Nema razlike. I sirovi i pečeni bademi sadrže iste hranljive supstance i pružaju iste zdravstvene koristi za naš organizam. Jedina razlika je u ukusu, pečeni su za nijasu ukusniji.

Najnovije vijesti

JOŠ JEDNA THOMPSONOVA POBJEDA: Slovenski sud zabranu koncerta u Mariboru proglasio nezakonitom

Na  službenoj stranici pjevača Marka Perkovića Thompsona objavljena je vijest o  ukidanju odluke mariborske upravne jedinice koja je prije...

Nadal zabrinut: Sada ne bih putovao u New York

Španjolski tenisač Rafael Nadal je u četvrtak, dan nakon svog 34. rođendana, izjavio kako sada u ovom trenutku ne bi htio putovati na US...

NJEMAČKA: Angela Merkel najavila svoje povlačenje

Angela Merkel kojoj mandat istječe 2021., rekla je u četvrtak da unatoč popularnosti ne razmišlja da se peti put kandidira za dužnost njemačkog kancelara.Odgovarajući...

Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Vitez

Danas je održana 23. sjednica Općinskog vijeća Vitez u sali Opcinskog vijeca s početkom u 10 sati a završena oko 15 sati. Na dnevnom redu...

DAN PRIJE ISKLJUČENJA STRUJE: Na račune bivših direktora Aluminija uplaćeno pola miliona maraka!

Prošle godine samo dan prije isključenja struje Aluminiju i zaustavljanja proizvodnje Uprava Aluminija isplatila je više od pola milijuna maraka na račune bivših direktora...

Povezane vijesti