Krak nogometne sezone u Francuskoj

Pročitajte i ovo

TURSKA: Stravične scene na ulicama Izmira nakon razornog potresa

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Richteru pogodio je u petak Egejsko more, tačnije vode distrikta Seferihisar, koji pripada zapadnom turskom gradu...

BLAGI PAD: U BiH 1.495 zaraženih, čak 30 umrlih za 24 sata

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.540 uzoraka, od kojih je 801 pozitivan...

Boris Marjanović podržao inicijativu Hrabre žene Kruščice

Kandidat za načelnika općine Vitez Boris Marjanović sastao se s predstavnicima inicijative Hrabre žene Kruščice.Tijekom sastanka Marjanović je podržao...
- Advertisement -

Francuski premijer Edouard Philippe u utorak je predstavio novu fazu borbe protiv pandemije koronavirusa produživši zabranu gotovo svih sportskih natjecanja do rujna.

Strategija koja je predstavljena Narodnoj skupštini, je progresivna kako bi se izbjegao “rizik drugog vala”.

Prošlog tjedna, Francuska profesionalna nogometna liga (LFP) objavila je planove da se Ligue 1 i Ligue 2 nastave 17. lipnja, a UEFA je postavila rok 2. kolovoza za dovršenje domaćih liga

Međutim, premijer je u utorak najavio kako neće biti nastavka sezone, čak ni iza zatvorenih vrata.

– Sezona profesionalnog sporta 2019./20., posebno nogometnog, neće se moći nastaviti. Ne postoje uvjeti za velike sportske događaje, uključujući i nogomet do rujna, čak i iza zatvorenih vrata, izjavio je francuski premijer.

– Kako bih organizatorima događaja pružio jasniju sliku, želim jasno dati do znanja da se veliki sportski događaji, kao svi događaji koji okupljaju više od 5000 sudionika, ne mogu se održati prije rujna, dodao je premijer.

– Moguće je, u sunčanim danima, vježbati pojedinačne sportske aktivnosti na otvorenom poštujući pravila društvenog distanciranja. Neće biti moguće baviti se sportovima u zatvorenom, grupnim sportovima ili kontaktnim sportovima. Parkovi i vrtovi, tako bitni za ravnotežu života u gradu, mogu se otvoriti samo u dijelovima u kojima virus ne cirkulira aktivno, a plaže će biti zatvorene najmanje do 1. lipnja, istaknuo je Philippe.

Francuski nogometni savez još nije odlučio o tome hoće li biti proglašen prvak ili neće, kao ni tko će ići u europska natjecanja. PSG vodi na ljestvici s 12 bodova više od Marseillea.

Francuska je tako postala treća europska zemlja koja je otkazala sezonu nakon što su to ranije učinile Belgija i Nizozemska.

UEFA je u utorak europskim nogometnim ligama dala rok do 25. svibnja da je izvijeste o svojim planovima za nastavak svojih nacionalnih prvenstava.

Nogometna su prvenstva prekinuta u svim većim europskim nacionalnim ligama i još nigdje nisu nastavljena zbog pandemije koronavirusa. No UEFA želi početi planirati europska nogometna natjecanja za sljedeću sezonu.

U pismu upućenom na adrese 55 federacija članica UEFA-e, predsjednik europskog krovnog nogometnog saveza Aleksander Čeferin je napisao da svaka liga koja se odluči na otkazivanje sezone mora sastaviti listu klubova koji su se kvalificirali u europska klupska natjecanja i to do 25. svibnja.

– Nacionalni savezi i/ili lige trebaju biti u poziciji da UEFA-u obavijeste do 25. svibnja 2020. planiraju li i kada nastaviti nacionalna prvenstva s datumom ponovnog početka i formatom natjecanja, stoji u Čeferinovom pismu.

UEFA je jasno dala do znanja da želi da njene članice da završe svoja prvenstva, a ne da ih otkažu. Također se nada da će uspjeti završiti Ligu prvaka i Europsku ligu.

Najnovije vijesti

TURSKA: Stravične scene na ulicama Izmira nakon razornog potresa

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Richteru pogodio je u petak Egejsko more, tačnije vode distrikta Seferihisar, koji pripada zapadnom turskom gradu...

BLAGI PAD: U BiH 1.495 zaraženih, čak 30 umrlih za 24 sata

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.540 uzoraka, od kojih je 801 pozitivan na SARS-CoV-2.Novi slučajevi registrirani su...

Boris Marjanović podržao inicijativu Hrabre žene Kruščice

Kandidat za načelnika općine Vitez Boris Marjanović sastao se s predstavnicima inicijative Hrabre žene Kruščice.Tijekom sastanka Marjanović je podržao aktivnosti ove inicijative te istaknuo...

Vlada FBiH isplatila regres. Ministrima, parlamentarcima i uposlenicima po 472 KM

Vlada Federacije BiH na jednoj od prošlih sjednica  odobrila isplatu regresa za uposlenike u federalnim institucijama, zastupnicima u Parlamentu FBiH, i naravno samima sebi.Ova...

Najava: Obilježavanje 26. obljetnice oslobođenja Kupresa

Hrvatski narodni sabor BiH i općina Kupres organiziraju 26. obljetnicu oslobođenja Kupresa.Detaljan raspored pročitajte na plakatu.

Povezane vijesti