- oglas -

5 znakova koji otkrivaju da je auto udaren, a prodavač to pokušava sakriti

Pročitajte i ovo

BEOGRAD: Fotografija žene s križom i ikonom Sv. Save kao iz filmova

Širom Srbije događaju se prosvjedi građana nezadovoljnih najavama uvođenja novih restriktivnih mjera. Međutim, među prosvjednicima nalaze se i organizirane...

Zenica: Muškarac uboden nožem u kafiću

U tuči koja se večeras dogodila u kafiću „Real“ u Zenici povrijeđena je jedna osoba. Prema prvim informacijama, jedna osoba je zadobila...

Mladić koji je postao simbolom beogradskog prosvjeda objavio dokument koji dokazuje da Vučić laže

 Predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su demantirali prosvjednika Petra Đurića koji je postao simbol prosvjeda...
- Advertisement -

Bilo kakve promjene na šasiji koje odudaraju od ostatka mogu biti znak brzog prikrivanja nekog problema

Pri kupnji polovnog automobila ponekad je vrlo teško odmah uočiti je li automobil učestvovao u sudaru.

Teško je učiniti da auto koji je učestvovao u sudaru izgleda kao novi, ali to ipak ne sprječava brojne prodavače da to pokušaju napraviti.

Na svu sreću, na vozilima postoji nekoliko stvari koje će vam istog trenutka reći da nešto nije u redu, ma koliko se neko trudio da to sakrije.

1. Boja na čudnim mjestima

Prodavači koji vas žele prevariti u žurbi će uraditi sve što mogu da sakriju probleme s limarijom, ali baš zbog te brzine iza sebe će ostaviti i jasne tragove toga da je auto bio udaren.

Ako se boja na određenom mjestu ne poklapa po sjaju i teksturi s farbom na ostatku auta, prodavač sigurno nešto krije.

Posebnu pažnju obratite na boju oko rubova vrata i branika jer su to mjesta čije prefarbavanje zahtjeva više vremena i novca.

Ako pronađete različite boje na vozilu, uvijek pitajte prodavača zašto su one tu.

U slučaju da ne dobijete odgovor koji želite, ne kupujte auto.

2. Dijelovi se ne poklapaju

Paneli vrata, branici i poklopac gepeka bi se trebali savršeno ravnati s vozilom i svi razmaci bi trebali biti jednaki i proporcionalni jedan drugom.

Ako naiđete na neki dio koji se ne poklapa ili nije u ravnini s ostatkom automobila, posebnu pažnju obratite na taj dio.

Proizvođači provode puno vremena kako bi se pobrinuli da se sve na automobilu poklapa. Ako nešto ne izgleda kako treba, onda za to postoji razlog.

3. Napuklo staklo

Pukotine na šoferšajbi, posebno ako su u uglu i podsjećaju na paukovu mrežu, mogu biti jasan znak da je automobil sudjelovao u sudaru.

Bez obzira na uzrok, ovo je ozbiljan problem koji se treba odmah riješiti.

4. Farovi

Skoro svi moderni farovi napravljeni su od plastike. I dok to štedi težinu, sada na cestama imamo sve više automobila sa zamagljenim “očima”.

Ako promatrate vozilo i jedan far je bistriji i čistiji od drugog koji je žut i zamagljen, budite oprezni jer to može biti znak da je auto udaren.

U tom slučaju podignite haubu i iznutra pogledajte ima li još nekih tragova sudara.

5. Provjerite gume

Za ovo se morate spustiti na koljena. Ako šara izgleda nejednako, razlog za to može biti šteta koju je pretrpjela šasija i točkovi nisu poravnati.

A kada ste već tu, pogledajte i donji dio auta. Bilo kakve promjene na šasiji koje odudaraju od ostatka mogu biti znak brzog prikrivanja nekog problema.

Najnovije vijesti

BEOGRAD: Fotografija žene s križom i ikonom Sv. Save kao iz filmova

Širom Srbije događaju se prosvjedi građana nezadovoljnih najavama uvođenja novih restriktivnih mjera. Međutim, među prosvjednicima nalaze se i organizirane...

Zenica: Muškarac uboden nožem u kafiću

U tuči koja se večeras dogodila u kafiću „Real“ u Zenici povrijeđena je jedna osoba. Prema prvim informacijama, jedna osoba je zadobila povrede hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem.Povrijeđeni...

Mladić koji je postao simbolom beogradskog prosvjeda objavio dokument koji dokazuje da Vučić laže

 Predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su demantirali prosvjednika Petra Đurića koji je postao simbol prosvjeda u Beogradu nakon što je...

H&M najavio zatvaranje 170 dućana diljem Europe

Uslijed krize zbog pandemije koronavirusa, švedski gigant H&M; najavio je zatvaranje 170 dućana diljem Europa. Do zatvaranja trgovina dolazi zbog pada prodaje u vrijeme lockdowna u područjima koja...

UEFA objavila detalje završnice Lige prvaka

Izvlačenje četvrtfinala, polufinala i finala Lige prvaka za sezonu 2019/20. održat će se u petak u UEFA-inom sjedištu u švicarskom Nyonu. Ceremonija žrijeba počet...

Povezane vijesti