- oglas -

10 iskrenih muškaraca: Ključni razlog zbog kojeg smo spremni za brak

Pročitajte i ovo

Odron na priključnoj cesti za autoput kod Zenice, zatvoren ulaz Zenica sjever

Izlaz i ulaz sa/na autocestu Zenica sjever zatvoren je za saobraćaj nakon što je došlo do odrona kamenja na...

Hadžibegić nakon poraza od Slovačke: Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon Islanda

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nakon poraza od Slovačke (2:0) u Bratislavi izjavio je da Prvo poluvrijeme...

Slovačka bolja od reprezentacije BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke...
- Advertisement -

 

- Advertisement -

Muškarci i žene možda nemaju u potpunosti ista razmišljanja kada su u pitanju veze i brak, ali nisu različita koliko vi to možda mislite.

Unatoč stereotipima da su mušarci ti koji često bježe od braka, istina je da ih se većina ne želi vjenčati dok nisi sigurni da je njihov izbor pravi.

Također, čak i u današnje vrijeme, mnogi muškarci smatraju da je njihova odgovornost snabdijevati obitelj. To je emocionalni teret koji odabiru ne zato što ih netko prisiljava, nego jer to žele. Osim toga, i sami teže kvalitetnoj vezi koju će karakterizirati međusobna podrška i ohrabrenje. Zbog svega toga ponekad im treba više vremena da se odluče na novu fazu u vezi.

Naravno, tu je i činjenica da nisu svi muškarci jednako sigurni. Neki se brinu da neće uspjeti ostvariti sve potrebno u životu – bilo to na poslu ili kod kuće. Ipak, ta ranjivost je nešto što će pokazati puno rjeđe nego žene. Na ranjivost muškarci često gledaju kao na slabost, zbog čega uz sebe vole imati suprugu zbog koje će se osjećati cijenjeno.

 

koji su to razlozi zbog kojih se muškarci odlučuju na brak? Skupina od njih 13 jednoj je novinarki odgovorila na ovo pitanje. Većina ih je rekla da se ne žele skrasiti dok ne pronađu ženu koja ima nešto posebno. Iako su rekli da je odgovor na pitanje zašto bi se oženili s nekim složen, svaki od njih ipak je uspio izdvojiti jednu ključnu stvar.

U nastavku su njihovi odgovori, odnosno razlozi za brak.

1. PRIHVAĆANJE RANJIVOSTI

Znao sam da se želim vjenčati s mojom djevojkom kada je odvojila vrijeme da nauči sve što me čini ranjivim, a istovremeno mi je pružala njaveći osjećaj sigurnosti. Znao sam da joj mogu vjerovati u vezi sa svim mojim emocijama.

2. PODRŠKA

Znam da se želim vjenčati sa ženom kojoj će naš odnos biti prioritet i koja će biti mogla glavna osoba kada je u pitanju podrška.

3. ISTINSKA SREĆA

Kada je u pitanju moja djevojka, prijatelji i obitelj i govore da izgledam puno sretnije otkad sam s njom. Nije da prije nisam bio sretan, ali postoji nešto izvanredno kada je u pitanju taj odnos što primjećuju i ljudi koji me dobro poznaju. Ona me čini sretnim.

4. SNAGA I STABILNOST

Neke žene žele biti s muškarcem koji je već afirmiran i financijski stabilan. Ja uz sebe želim ženu koja će biti dio moje borbe, koja neće dignuti ruke od nas i koja će biti dio mog života i u dobru i u zlu.

Oženit ću nekoga za koga budem znao da ćemo biti sretni i za 50 godina, kada ostarimo, sa spremicima za kisik. Bonus je ako zna ispeći dobar kukuruzni kruh.

6. DIJELJENJE NEKE DUBLJE VEZE

Teško je to opisati, ali znam da ću se vjenčati sa ženom koja me u potpunosti razumije, s kojom ću imati vezu koje riječi ne mogu opisati. Za koju ću znati kako se osjeća čak i kada mi nije blizu.

7. STRAST

Kada ću biti spreman za brak? Kada budem u vezi u kojoj ćemo biti strastveni, u kojoj ćemo raditi sve ono što nas veseli. Život je ples, a i ljubav je isto to.

8. DILJENJE CILJEVA

Oženit ću djevojku koja mi je slična i koja me podržava čak i ako nemamo iste ciljeve. Vrijedi i obrnuto, na kraju dana najvažnije je da smo tu jedno za drugo.

9. MEĐUSOBNO POZNAVANJE NA VIŠOJ RAZINI

Kada drugu osobu znamo bolje nego same sebe, kada sreća druge osobe nadmašuje vašu sreću. Nekoga koga treba paziti, nekoga tko pazi na mene. S takvom ženom ću se vjenčati. Partnerstvo je nešto što nam omogućuje da se zajedno borimo sa životom, kao tim.

10. ZAJEDNIČKA BUĐENJA

Radujem se odlasku u krevet i buđenjima uz nju ujutro. To je razlog zbog kojeg znam da je želim oženiti

Izvor: Zadovoljna.hr

Najnovije vijesti

Odron na priključnoj cesti za autoput kod Zenice, zatvoren ulaz Zenica sjever

Izlaz i ulaz sa/na autocestu Zenica sjever zatvoren je za saobraćaj nakon što je došlo do odrona kamenja na...

Hadžibegić nakon poraza od Slovačke: Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon Islanda

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nakon poraza od Slovačke (2:0) u Bratislavi izjavio je da Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a...

Slovačka bolja od reprezentacije BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke u Bratislavi rezultatom 2:0. Bio...

Muškarac iz BiH i dalje životno ugrožen nakon napada u Berlinu

Nakon napada ručnom granatom, a zatim i nožem, jedna od tri žrtve i dalje se nalazi u teškom stanju i životno je ugrožen. Naime, riječ...

Mještani tokom akcije čišćenja pronašli punu torbu bombi i tromblona

Mještani derventskog naselja Kalenderovci danas su tokom akcije čišćenja pronašli torbu sa minsko-eksplozivnim sredstvima! Pripadnici Policijske stanice Derventa i Civilne zaštite obezbijedili su mjesto...

Povezane vijesti