Zbog prevrtanja šlepera, obustavljen promet na putu M-16 Kupres- Šuica

136

Zbog prevrtanja šlepera, obustavljen je promet na dionici magistralnog puta M-16 Kupres-Šuica (u mjestu Stržanj), priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Sudionici memorijalne utrke i supermaratona „Ne zaboravimo“ koji su jučer krenuli iz Bihaća, danas nastavljaju svoj put iz Jajca (gdje su prespavali), preko Travnika, Sarajeva, Olova, Kladnja do Potočara.

Planirani dolazak u Potočare je sutra, 10.srpnja. Mole se vozači da u trenutku prolaska sudionika maratona budu maksimalno oprezni i da poštuju upute policijske pratnje.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacijski radovi, zbog čega je promet obustavljen. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila iznad sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno prometovanje.

Sanacijski radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a promet je reguliran semaforima (naizmjenice-jednom trakom).

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama sa aktualnim sanacijskim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

Zbog kiše koja je padala tijekom noći u većem dijelu zemlje kolnik je mokar i mjestimice klizav. Apelira se na sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prijelazima za sada nema duljih zadržavanja pri prelasku granice. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.