Za vikend na Vranicu i Busovačku planinu

20

-- Oglas ---

Od sutra ponovo u funkciji skijaške staze u Srednjoj Bosni
Kako je najavljeno, od petka 05.02.2016.godine na Vlašiću će ponovo biti u funkciji skijaški liftovi i staze: Babanovac 1 i 2, Markovac, skijalište Eko Fis te baby ski staza.

Po pitanju ostalih skijaških centara koji se nalaze u Srednjoj Bosni, ukoliko i naredni dan budu vladali slični vremenski uvjeti današnjim, od sutra će u funkciji biti i skijaške staze na ski centru „Brusnica“ u Fojnici te ski centru „Rostovo“ u Bugojnu dok skijaški centri „Busovačka planina“ i „Pridolci“ u općini Busovača planiraju svoja skijališta otvoriti u subotu.

Sve detaljne i ažurirane informacije o radu skijaških centara na području Srednje Bosne mogu se dobiti putem specijalizirane web stranice Turističke zajednice SBK/KSB http://ski.srednjabosna.ba ili direktno u Turističkom informativnom centru na Babanovcu na tel. +387 (0)30 537 200.

Na skijaškom centru „Raduša“ u Gornjem Vakufu- Uskoplju, očekuju dodatne količine snijega u narednim danima, kako bi već za naredni vikend bili spremni ovaj skijaški centar staviti u funkciju.
Trenutna visina snijega na skijalištima iznosi od:12 do 33 cm.

Prometnice do spomenutih skijališta se redovno održavaju.

Na svim planinama još uvijek pada snijeg