Voda i odroni još uvijek blokiraju pojedine ceste u BiH

55

Situacija na putevima širom BiH malo je bolja nego jučer, ali iz auto-moto klubova je saopćeno da su na snazi blokade i ograničenja na mjestima gdje se voda još uvijek nije povukla.

 

Kako javlja BIHAMK, zbog izlijevanja vode na cestu obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-15 Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger i M-4 Prijedor – Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja, a otežano se saobraća na magistralnom putu M-5 Jajce – Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

 

Zbog većeg odrona na dionici M-4 Teslić – Kotor Varoš na prevoju Borja, saobraća se usporeno jednom trakom.

 

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

 

Cesta je pretežno mokra ili vlažna pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

 

Kako javlja AMSRS, saobraćaj je obusatavljen i na regionalnom putu R-465 u opštini Modriča u mjestu Vranjak, zbog izlijevanja rijeke Bosne.

 

Završena je sanacija odrona i saobraćaj se odvija redovno na magistralnom putu M-4, Banja Luka – Čelinac, u mjestu Marjanovići.

 

Na lokalnom putu Blagaj Japra – Vitasovci – Radimirovac – Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Bosanskom Novom, lokalni put Urije – Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi – Volar – Radomirovac.