Vjetar koji stiže u BiH donosi veliku promjenu vremena

213

U BiH  sutra se očekuje toplije vrijeme sa najvišom dnevnom temperaturom do 20 stepeni Celzijusovih i uz postepeno jačanje jugozapadnog vjetra.

Jutro će na zapadu biti oblačno i toplije, a na istoku svježe i pretežno vedro. Magle će biti samo ponegdje oko rijeka i po kotlinam na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavat će toplo i promjenjivo oblačno vrijeme uz postepeno jačanje jugozapadnog vjetra. Na zapadu i jugu bit će pretežno oblačno, a na istoku i sunčanih perioda. Uveče i tokom noći na zapadu će početi slaba kiša.

Jutarnja temperatura vazduha bit će od jedan stepen na istoku do osam stepeni na zapadu, dok će u višim predjelima temperatura pasti malo ispod nule. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 20 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi meteorologa, narednih dana kiša se očekuje na zapadu i jugu, gdje će biti i obilnijih padavina, dok se na istoku očekuje slabija kiša.

U BiH preovladava vedro vrijeme, samo je prije podne bilo magle po kotlinama i uz riječne tokove, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.