Vitezit: Džemo Hrustić sa 76 godina još uvijek aktivno radi u Vitezitu

292

Džemo je pokrenuo stroj za proizvodnju privrednih eksploziva!

Džemil Hrustić do nesretnog rata radio je u Vitezitu na proizvodnji eksploziva, točnije održavanju strojeva.Kada se rat završio netko je trebao pokrenuti strojeve.Džemo otišao u mirovinu a drugih majstora koji su nekada radili u proizvodnji nije bilo.Jedni su umrli drugi otišli iz Viteza.
-Tri puta su me zvali direktori Vitezita da dođem i počnem raditi.Bilo me sram jer sam u penziji.Što će drugi ljudi reći”, govori za Flash.ba Džemil Hrustić.
-Međutim onda sam odlučio da pomognem jer vidim da nema tko drugi.Došao sam u Vitezit i sve svoje znanje i sposobnosti uložio da pokrenemo proizvodnju plastičnih eksploziva.Evo do dana današnjega radim iako imam 76 godina.Mislim da sam najstariji radnik ne samo u BiH.Možda i na Balkanu pa i u Evropi” priča nam Džemil
Slavica Čičković, šefica proizvodnje privrednih eksploziva u Vitezitu dodaje:
slavica
“Džemo nam je zaista bio od velike pomoći.Pokrenuo je ove zahtjevne strojeve i cijelo vrijeme obučavao druge djelatnike. Istina danas manje radi a više obučava mlađe radnike.Naš problem je što srednje škole u Vitezu više ne obrazuju učenike kemijske struke. Nama treba i strojarskih zanimanja ali ih na tržištu rada nema” kaže na kraju razgovora za portal Flash.ba šefica proizvodnje Slavica Čičković.

Srećko Stipović/flash.ba