Vitez: Načelnik primio udruge proistekle iz rata

25

Općinski načelnik Viteza primio je u svome uredu udruge i udruženja  proistekla iz rata koja se sufinanciraju iz općinskog proračuna.

-- Oglas ---

Tema razgovora je bila rad i djelovanje udruga i udruženja,problemi s kojima se susreću u svome radu kao i prijedlozi za poboljšanje uvjeta rada.

Iz izlaganja predstavnika udruga i udruženja moglo se zaključiti da se skoro svi susreću sa istim problemima a to su nedostatak financijskih sredstava za rad ,nepostojanje adekvatnih uvjeta  kada je u pitanju prostor za rad te nemogućnost pomoći svojim potencijalnim članovima kada je u pitanju ostvarivanje određenih prava i socijalnih pomoći.

Obostrano je iznesen zaključak da udruge i udruženja trebaju više raditi na  međusobnoj suradnji i razumijevanju a što do sada nije bio slučaj a sve u cilju bolje pomoći krajnjim korisnicima i zajedničkog nastupa u ostvarivanju zakonskih odredbi.

Izrazili su zadovoljstvo i zahvalu općinskom načelniku na organiziranom prijemu a dogovoreni su i određeni vidovi suradnje i pomoći shodno financijskoj situaciji u proračunu.