Vitez: Humanitarna akcija Božić za svakog

158

Već petu godinu zaredom vrijedni članovi Općinske organizacije HDZ BiH Viteza, predvođeni predsjednikom Jakovom Križanovićem, uspješno organiziraju dobrotvornu akciju koja nosi naziv „Božić za svakoga“.

 

CIlj akcije

Cilj akcije je siromašnim sugrađanima darovati prehrambene i higijenske potrepštine, odjevne predmete… i tako im uljepšati božićne i novogodišnje blagdane.

Da bi akcija bila što uspješnija organizirali su sabirne punktove, a u Klubu HKD Napredak, podružnica u Vitezu organizirali su „Božićnu donatorsku kavu“. I odazvali su se mnogi, a među njima i općinski načelnik Tomislav Bošnjak – Matić, županijski i federalni parlamentarni zastupnici, Ivan Sajević i Boris Marjanović te ministrica obrane BiH, Marina Pendeš.

Ovom prilikom dodijeljene su i zahvalnice pojedincima koji su ove i prethodnih godina na konkretan način podržavali akcije vrijednih mladih HDZ-ovaca. Zahvalnice je uručio predsjednik OO Mladeži HDZ BiH, Jakov Križanović koji je tom prilikom za Vitez.info kazao:

„U ovih nekoliko predbožićnih dana obići ćemo pedesetak siromašnih domaćinstava i darovati ih, uljepšati im Božić i Novu godinu i pomoći im, u granicama naših mogućnosti, prevladavanju teške situacije u kojoj se nalaze“.

Križanović je također kazao kako će, uz hrvatske siromašne obitelji i ove kao i ranijih godina obići i darovati i neke od siromašnih romskih, srpskih i bošnjačkih obitelji.

„Zahvaljujemo se svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju, a koristim i ovu priliku pozvati mlade ljude, koji hoće i spremni su za humanitarni rad, rad za opće dobro, da nam se priključe“, poručio je Jakov Križanović.