Vitez i Borac podijelili bodove

73

Vitez i Borac odigrali su meč bez golova (0:0) u 16. kolu Premijer lige.

Dolazak Igora Jankovića na klupu Borca nije donio ništa novo. Banjalučki tim je odigrao jako loš meč, ali na kraju su uspjeli da osvoje jedan bod kod fenjeraša.

Prvo poluvrijeme duela na Gradskom stadionu u Vitezu nije ponudilo gotovo ništa. Viđena je prava uspavanka, igralo se između dva kaznena prostora, a tek u samom finišu prvog dijela došlo je i do prvih pokušaja prema protivničkom golu.

Borac je prvi prijetio. U dva navrata je šutirao mladi reprezentativac BiH Danilović, ali je Badrov bez većih problema spriječio njegove pokušaje.

Sa druge strane, Vitez je imao šansu preko Zukića, ali ni napadač domaćeg tima nije bio precizan i na odmor se otišlo bez golova. Vitez je mnogo aktivnije ušao u drugo poluvrijeme. Krenuli su domaći po prijeko potrebna tri boda i u početnih deset minuta nastavka su imali tri dobra pokušaja prema golu Borca.

U 65. minuti Zukić je u velikoj šansi. Našao se napadač domaćeg tima sam pred golom Borca, ali je sa pet metara šutirao preko gola.

Uzaludni su bili napadi do kraja, domaći nisu uspjeli da dođu do tri boda, usprkos tome što su imali igrača više u posljednjih pet-šest minuta i nakon 16 kola se i dalje nalaze na dnu tabele.

Premijer liga BiH, 16. kolo: Vitez – Borac 0:0

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Tipurić, Peko, Livaja, Zukić, Karić, Novak, Vuković, Šantić. BORAC: Trkulja, Galešić, Danilović, Ojdanić, Kunić, Radulović, Raspudić, Danilović, Veselinović, Mirković, Zekanović.