Više od četrdeset projekata u akcionom planu Općine Gornji Vakuf/Uskoplje

35

Općinsko vijeće Gornjeg Vakufa/Uskoplja usvojilo je izvještaj o radu načelnika Seada Čauševića u 2014., kao i program rada prvog čovjeka općine do kraja ove godine.

-- Oglas ---

Podršku vijećnika dobio je, također, rad Općinskog vijeća, kao i informacija o implementaciji Akcionog plana razvoja općine u 2014.

“Dobra je stvar da smo ispoštovali sve što je bilo predviđeno u ovom planu. Oko 2,7 miliona KM investirali smo u izgradnju infrastrukture, podršku sportskim klubovima, stipendiranju studenata. Za uređenje industrijske zone ‘Batuški lug’ podigli smo kredit od milion KM i uspjeli da realiziramo sve predviđene aktivnosti, s ciljem stvaranja uvjeta za dolazak investitora koji će otvarati tvornice”, kazao je načelnik Sead Čaušević.

Po njegovim riječima, u 2015. planirana je realizacija ukupno 42 projekta, koja su uvrštena u Strategiju razvoja općine.

“Akcent ćemo staviti na traženje sredstava za provedbu primarnog projekta uređenja glavne saobraćajnice u Gradskoj ulici, kao i sporednih putova. Radi se o skupom projektu, ali se nadam da ćemo kroz fondove Evropske Unije pronaći rješenje za povoljno kreditiranje, i završiti ovaj projekt na zadovoljstvo svih stanovnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja”, naglasio je.

Pretpostavke za planirani razvoj grada do 2020. stvorene su, dodao je, usvajanjem izmjena u Prostornom planu, koje omogućuju izdavanje pojedinih urbanističkih suglasnosti za određena istraživanja na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja što do sada, zbog određenih manjkavosti u ovom planu, nije bilo ostvarivo.