VIOLETA kupila hotel Grude

42

Hotel Grude prodan je uglednoj hercegovskoj megatvrtki Violeta koja će investirati u njegovu obnovu, saznaje BiznisInfo.

Ovu informaciju za BiznisInfo potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačkog kantona Ante Markić.

– Hotel Grude je prodan Violeti, ugovor je potpisan u 8. mjesecu, sada se čeka da se u sudskim registrima izvrše promjene i provede ta procedura, tako da mi to i evidentiramo – kazao je za BiznisInfo Markić.

Prema njegovim riječima, kupac se ugovorom obvezao na ulaganja u roku tri godine.

– Hotel je izgrađen prije 40 godina pa će najvjerovatnije trebati biti srušen pa u potpunosti ponovo izgrađen, ali to pitajte njih kao investitora, mi smo samo posrednik – istakao je sugovornik.

S druge strane, iz Violete nisu željeli govoriti o ovome.

– Trenutno Vam nismo u mogućnosti odgovoriti na ovo pitanje. Svakako se možemo čuti uskoro kada budemo imali konkretne informacije – kazala je za Biznisinfo Silvija Tica iz Odjela marketinga Violete.

Kako saznaje portal, početna cijena pri kupovini bila je 316.848 KM. No, obveza investitora je da u objekat u naredne tri godine uloži 8 milijuna maraka.

Riječ je o devastiranom objektu u središtu Gruda koji je posljednjih godina bio ruglo grada, pa se s nestrpljenjem čekao investitor koji će ga obnoviti.

Hotel je najpoznatiji po tome što su u njemu donesene mnoge bitne, povjesne odluke. Između ostalog, kako su ranije izvještavali mediji, na tom mjestu je 18. studenog 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, a u kolovozu 1993. u istom je hotelu proglašena Hrvatska republika Herceg Bosna.

Stoga su braniteljske udruge insistirale na njegovoj obnovi i tražile da na tom mjestu bude i muzej.

Inače, vlasnik Violete Petar Ćorluka već ima hotel Colors Inn u Sarajevu, a nedavno je započeo i s investicijama u Hrvatskoj kada je riječ o ovoj vrsti biznisa. Nedavno je kupio i Lastu Čapljinu.