Veliki požar u okolici Splita

54

Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka – 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje, a vatreni jezici stigli su čak i do zvjezdarnice na Mosoru gdje se nekoliko stotina vatrogasaca već satima bori protiv tog požara, piše Jutarnji list.

U poslijepodnevnim satima bura je ipak malo oslabila, pa su u pomoć gasiteljima poslana i dva kanadera, koji zbog olujnih udara vjetra prijepodne nisu mogli poletjeti.

Opožarena je golema površina, vatra je stigla sve do kuća i groblja u Srinjinama i Sitnom Gornjem te Donjem gdje su neki objekti nagorjeli, a neke stare kuće su potpuno izgorjele.

Gasitelji su jedva uspjeli spasiti crkvu u Sitnom, a svjedoci tvrde kako je vatra došla sve do zidova Zvjezdanog sela Mosor.

Vojnim helikopterima stotinjak je vojnika prebačeno iz vojarni u Gospiću i Kninu u ratnu luku Lora u Splitu te će, ako i kada bude potrebno, biti upućeni na mjesto požarišta.

Na opožarene lokacije tijekom poslijepodneva stigli su i hrvatski ministri unutarnjih poslova i obrane Davor Božinović i Damir Krstičević.