Večeras se gasi struja, ovo je kraj Aluminija

61

Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će večerašnji prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij.

“Struja trenutno nije osigurana. Mi nemamo nikakve informacije osim da je Neovisni operator sustava u BiH poslao dopis u kojem se navodi da će obavijestiti Elektroprijenos da nije prijavljen vozni red za večeras od 12 sati u ponoć. Elektroprijenos će dobiti nalog da nas ugasi”, kazao je Vican, poručivši da će to značiti kraj za Aluminij, piše Klix.ba.

Vapaj izvršnog direktora mostarske tvrtke došao je nakon neuspješnog sastanka predstavnika Vlade Federacije BiH i švicarske tvrtke Glencore, a potom i blokade na magistralnom putu M17 koju su organizirali radnici Aluminija.  Federalni ministar energije, rudarstva i industrije potvrdio je jučer da su pregovori propali, a radnici su danas poručili da neće deblokirati cestu dok ne dobiju obećanje da će im se omogućiti rad. Nekoliko stotina radnika Aluminija danas je u više navrata blokiralo promet na magistralnoj cesti M17 kod Mostara traživši rješenje za Aluminij.