Večeras na Koševu gostuje europski velikan

17
SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić izjavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da je Celtic iz Glazgowa sigurno favorit u sutrašnjoj utakmici 1. pretkola Lige šampiona, ali da to ne mora ništa značiti na terenu.

Večeras počinje natjecanje u Ligi prvaka. Na rasporedu su susreti prvog pretkola.

FK Sarajevo igra protiv škotskog velikana Celtica. U momčadi Husrefa Musemića vlada fantastična atmosfera, klub se i pojačao, a od dolazaka svakako treba istaknuti dolazak Mirka Oremuša i Besima Šerbečića, za koje se očekuje da zauzmu mjesto u početnom sastavu.

” Ne igra se baš tako često sa Celticom i ekipama na tom nivou. Privilegija je biti i trener i igrač i gledalac. Sigurno da su oni u ove dvije utakmice favoriti, ali mi ćemo dati svoj maksimum i vidjećemo za šta će to biti dovoljno. Svaki igrač živi za ovakve utakmice, ne sumnjam da će svaki moj igrač dati svoj maksimum “, izjavio je Musemić.

Trener Celtica Neil Lennon smatra da njegova ekipu ne očekuje lagan zadatak. Ističe da je Sarajevo snažna ekipa, izdvojivši Hebibovića i Ahmetovića kao igrače koji bi im mogli napraviti probleme.

Susret se igra na Koševu s početkom u 19 i 45, a očekuje se preko 30 tisuća navijača.