Vandalizam ili nešto više? Odakle potreba za uništavanjem javne imovine u Kiseljaku

34

-- Oglas ---

Svi želimo lijepo uređen grad i čist okoliš no uvijek postoji skupina koja uništava javnu – društvenu imovinu.

Iako je portal Artinfo već u ranim jutarnjim satima prenio vijest o uništavanju nove gradske, moderno uređene šetnice koja prolazi parkom Josipa Baća i generala Filipovića ne možemo se ne pitati kako nešto što je novo, lijepo i uređeno može izazvati toliku obijest i potrebu za uništavanjem.

Vađenjem betonskih elemenata došlo je do uništenja gradske šetnice za čiju je izgradnju uloženo 70. 000 KM.

Iz kojeg razloga se uništava javna imovina znaju samo oni koji imaju potrebu za takvim nečim.
Preuređena gradska šetnica dobila je mnoge pohvale od strane građana općine Kiseljak koji kažu kako se ponose svojim gradom te kako napokon imaju lijepo mjesto za prošetati se s djecom i uživati u pogledu grada odmarajući na novim klupama.

Zbog vandalizma nadležne općinske službe svakodnevno moraju sanirati posljedice takvog ponašanja, žalosno je da takvo ponašanje pruža zadovoljstvo pojedincima koji ne mare za svoj grad.

Općina ulaže velike napore kako bi izgled grada bio što ljepši, ali pojedinci i grupe se odnose vandalski pri čemu se uništavaju korpe za smeće, ulična rasvjeta, klupe…
.
Samo u 2015.godini općina je izdvojila oko 15.000 KM na popravak društvene imovine
.
-Moramo stati na kraj ovakvom vandalskom ponašanju i uništavanju komunalne infrastrukture , uništavati javnu imovinu je čista obijest, kazao je načelnik Mladen Mišurić – Ramljak.
Vrijeme je da se ukaže potreba za podizanjem svijesti kod svih građa kako bi smo spriječili vandalizam i uništavanje društvene imovine.