Usvojen Nacrt Proračuna Općine Jajce za 2014. godinu

28

Jajce, 28.10.2013. godine; Općinsko vijeće Jajce je na desetoj redovnoj sjednici održanoj 24.10.2013. godine usvojilo Odluku o Proračunu Općine Jajce za 2014. godinu u formi Nacrta čime je zvanično počela i Javna rasprava o ovom dokumentu i trajaće mjesec dana. Nacrt Budžeta za 2014. godinu usvojen je u iznosu od 8.439.843 KM.

-- Oglas ---

Vijeće je na svom desetom zasjedanju usvojilo i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim djelatnostima i donijelo novu Odluku o dodjeli stipendija Općine Jajce kojom se utvrđuju opći i posebni uslovi, kriteriji i postupak dodjele općinske stipendije te prava i obaveze korisnika stipendije. Nacrt Odluke o sigurnosti i organizaciji saobraćaja na cestama Općine Jajce povučen je sa dnevnog reda do naredne sjednice radi dorade iste.

Vijećnici su na svom posljednjem zasjedanju usvojili Zaključak o davanju suglasnosti na godišnji plan održavanja lokalnih puteva na području Općine Jajce za 2014. godinu kojim je planirano održavanje lokalnih puteva u iznosu od 400.000 KM. Općinsko vijeće Jajce donijelo je Zaključak o prihvatanju informacije o planu rada Saveza općina i gradova u F BiH za period 2013 – 2014. godina i Zaključak o prihvatanju informacije o poslovanju i problematici Javnog Regionalnog poduzeća „Vrbas“ d.o.o. sa sjedištem u Bugojnu te usvojilo Zaključak o neprihvaćanju ponude za preuzimanje iz posjeda građevinskog zemljišta od Dragana Pejanovića iz Jajca k.o. Pijavice.