- oglas -

Uprava za neizravno oporezivanje oduzela robu, duhan i cigarete u vrijednosti od 88.000 KM

Pročitajte i ovo

Autobus pun djece iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj, dosta je ozlijeđenih

U autobusu je bilo 48 djece iz Srbije Autobus iz Srbije prevrnuo se na autocesti u Bugarskoj, piše Euronews. U...

IVAN VIDOVIĆ (HDZ 1990): Gradski bazen u Vitezu je naša najtamnija točka i krajnje vrijeme je s njim nešto učiniti

Vitez je imao gradski bazen čak i onda kada se uža gradska jezgra tek nazirala. S prvim izgrađenim zgradama...

Perišić namjestio gol za bod Spursa kod Chelseaja. Conte i Tuchel skoro se potukli

CHELSEA i Tottenham odigrali su 2:2 na Stamford Bridgeu u drugom kolu Premier lige. Tottenham se poraza spasio u...
- Advertisement -

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) na području Regionalnog centra Tuzla u nekoliko odvojenih akcija privremeno su oduzeli različitu tehničku robu te duhan i cigarete bez akciznih markica.

- Advertisement -

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama procjenjuje se na 88.000 KM, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Službenici te uprave, Odsjeka za provođenje propisa, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u operativnoj akciji “Kentaur”, na osnovu operativnog rada i preduzetih operativnih taktičkih mjera na području RC Tuzla, uočili su dva putnička motorna vozila u kojima se nalazio sitno rezani duhan (195 kg) namijenjen za daljnju distribuciju i prometovanje na području TŽ.


U prethodnom periodu navedene grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla izvršili su pojačane provjere prometa akciznih proizvoda, te su tom prilikom vršeći službene radnje kod pet osoba pronašli akcizne proizvode (cigarete) koji nisu bili obilježeni na zakonom propisani način, niti je za njih posjedovana zakonom propisana dokumentacija. Pronađeno je ukupno 4.328 paklica cigareta.

Također, službenici su na GP Karakaj uz upotrebu specijalizirane opreme (endoskopi, detektori) prilikom detaljnog pregleda putničkih i teretnih motornih vozila otkrili tri carinska prekršaja kojom prilikom su pronašli skrivenu i neprijavljenu robu (termalna kamera, razna tehnička oprema). Predmetna roba privremeno je oduzeta, a protiv osoba će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nadležnim pravosudnim organima.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti, korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UNO od američke ambasade putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Autobus pun djece iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj, dosta je ozlijeđenih

U autobusu je bilo 48 djece iz Srbije Autobus iz Srbije prevrnuo se na autocesti u Bugarskoj, piše Euronews. U...

IVAN VIDOVIĆ (HDZ 1990): Gradski bazen u Vitezu je naša najtamnija točka i krajnje vrijeme je s njim nešto učiniti

Vitez je imao gradski bazen čak i onda kada se uža gradska jezgra tek nazirala. S prvim izgrađenim zgradama za zajedničko stanovanje izgrađen je...

Perišić namjestio gol za bod Spursa kod Chelseaja. Conte i Tuchel skoro se potukli

CHELSEA i Tottenham odigrali su 2:2 na Stamford Bridgeu u drugom kolu Premier lige. Tottenham se poraza spasio u 96. minuti golom Harryja Kanea...

Lana Pudar izborila finale EP na 100m delfin tehnikom

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica, Lana Pudar izborila je finale na 100 metara delfin tehnikom na Europskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Rimu. Naša natjecateljka...

Folklorni sastav HKD Napredak Busovača oduševio publiku nastupom na “Posuškom litu” (VIDEO)

Članovi izvedbenog folklornog sastava HKD-a "Napredak" Busovača su za vikend boravili na mini turneji u Hercegovini. Nakon izleta i obilaska općine Čitluk jučer su...

Povezane vijesti