Uhićen Milan Bandić!

20

Uhićeni su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i predsjednik Uprave CIOS-a Petar Pripuz javio je Vecernji.hr.

-- Oglas ---

 

Prema neslužbenim izvorima u akciji u kojoj je “pao” Bandić uhićeno je petnaestak osoba. Akcija koju su zajednički provodili policija i USKOK trajala je mjesecima a uhićenja su počela u nedjelju prije podne.

Oko 19.30 sati USKOK-ov kombi vratio je Bandića u njegov stan u Bužanovoj ulici, gdje je u tijeku pretres. Ondje je bio i Pavle Kalinić, koji je rekao da ne želi komentirati jer mu je Bandić ipak prijatelj.

U Bandićev stan došao je i njegov odvjetnik Krešimir Krsnik, koji također nije htio komentirati dok, kako je rekao, ne sazna detalje.

Spremali se na bijeg

Posrijedi je, kažu naši izvori upućeni u istragu, čitav niz kaznenih djela. Radi se o muljažama oko zapošljavanja, oko zbrinjavanja smeća, malverzacija sa zemljištem i čitav niz zlouporaba položaja i ovlasti. Sva djela su vezana uz Zagrebački holding i ne odnose se na financiranje prošle predsjedničke kampanje kada je Bandić u drugome krugu bio protukandidat aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću.

Po nekim informacijama policija je morala u nedjelju požuriti sa uhićenjima jer su sumnjivci navodno načuli da su pod istragom, pa su se neki spremali na bijeg.

Nezakonita postupanja

“Nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o., koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba”, izvijestili su iz MUP-a i USKOK-a na svojim stranicama.

“U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje, te će uhićene osobe u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u”, dodaje se.

Vecernji.hr