Uhićen Marinko Zovko, jedan od najbogatijih biznismena u BiH

68

-- Oglas ---

U akciji koju su u četvrtak izveli pripadnici FUP-a, te sarajevskog i zeničkog MUP-a, a u kojoj su tri osobe uhićene zbog iznude, uhićen je i bh. biznismen i jedan od vlasnika “Zovko Company”, Marinko Zovko iz Žepča.

Osim Zovke, kako je Faktor već objavio, u ovoj akciji uhićen je i poznati MMA borac Ajlin Ahmić (33), te M. H. (38), iz Bijelog Polja, a terete se za kazneno djelo iznuda, počinjeno na štetu Asima Serdarića iz Visokog. Akcija je izvedena pod nadzorom Tužiteljstva ZDŽ, na čiji prijedlog je zenički Sud svoj trojici odredio jednomjesečni pritvor.

Kako Faktor neslužbeno saznaje iz izvora bliskih istrazi, radi se o klasičnom “utjerivanju duga”. Naime, Asim Serdarić, koji je inače vlasnik jedne visočke firme, Zovki je bio dužan ogroman novac, a navodno je riječ o stotinama tisuća maraka, za gorivo ( U vlasništvu firme Zovko Company, između ostalog je i lanac benzinskih pumpi Zovko Oil).

Kada je Zovko od njega tražio svoj novac nazad, Serdarić ga je prijavio za iznudu. U potrazi za dokazima policija je pretresla i nekoliko objekata i stanova na području Sarajeva i Zenice, te su izuzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela.

Pripadnici FUP-a tako su zaplijenili veću količinu novca u različitim apoenima, vatreno oružje, streljivo, više mobitela i SIM kartica, bilješke, rokovnike i dokumentaciju, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokazi. 

Zovko je, inače, dovođen u vezu sa više poznatih manekenki, pjevačica i starleta, a poznat je u medijima po tome što je često znao malo jače “stisnuti gas”, a potom se hvaliti snimcima brze vožnje na društvenim mrežama. Tako se u ožujku ove godine “pohvalio” vožnjom od 250 kilometara na sat, na dionici od Banjaluke do Klašnica.