Udruga Zora donirala 700 Eura za prozor na župnoj crkvi u Brajkovićima

26

-- Oglas ---

Kako smo prije nekoliko dana najavili, Udruga Zora pokrenula je aktivnost prikupljanja sredstava, 700Eur, za “kumovanje” jednom prozoru na župnoj crkvi u Brajkovićima.

Sudjelovanjem članova Udruge, ali i simpatizera, novac je uspješno prikupljen i uplaćen Župnom uredu, kao financijska pomoć u ovom projektu.

Kako je od ranije poznato u sklopu uređenja župne crkve u Brajkovićima izvršeno je uspostavljanje grijanja u župnoj kući i samoj crkvi, a također je promijenjena bravarija i ugrađena su nova stakla, što unutrašnjosti daje poseban osjećaj i još ljepši sjaj i ugođaj.

Zahvaljujemo fra Leonu Pendiću, župniku župe Brajkovići koji nam je kao znak zahvalnosti darovao sliku, reprodukciju, prozora kojem je Udruga Zora “kum”. Slika prikazuje Petrovu smrt, naopako razapinjanje na križ. Bio je osuđen na smrt razapinjanjem na križu, no budući da se nije smatrao dostojnim smrti jednake Isusovoj, tražio je svoje mučitelje da križ okrenu naopako, što je i učinjeno.

Ovim putem zahvaljujemo se i članovima koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti, a posebno simpatizerima Udruge, priopćeno je iz Udruge Zora.