U Vitezu svečano otvorena XII.likovna kolonija (FOTO)

777

U Vitezu je večeras upriličena XII. Likovna kolonija u galeriji AC Ovnak, a u organizaciji obitelji Kafadar.
Koloniju je svečano otvorio likovni akademik Branimir Dorotić, inače s otoka Brača, te naglasio da posebne pozdrave dobrodošlice upućuje mladim umjetnicima na kojima svijet likovne umjetnosti ostaje- “Sve ovo ima smisla ukoliko odgojimo nasljednike.”
Govoreći o ljepoti i što ona znači rekao je da je “sve ovdje radi očuvanja ljepote; to je svrha ove galerije”.

Poslije uvodnih riječi i pozdrava, fra Marko Kepić, nekadašnji viteški župnik, a sada i suorganizator događaja, prigodnim govorom se obratio gostima.
Fra Kepić je birao samo najljepše riječi te i ovaj put, van uloge župnika, oduševio svoje bivše župljane, a i goste iz ostalih gradova.

Poslije fra Kepića, gostima se obratila i ministrica obrane BIH, gđa Marina Pendeš, naglasivši kako ipak govor fra Marka ne može nadmašiti, ali da može zahvaliti likovnim umjetnicima što unose radost u živote ljudi kao i obitelji Kafadar koja to prepoznaje i prenosi drugima

Na samome kraju, obratio se i gdin Dragan Kafadar zahvalivši i pozvavši sve prisutne da pogledaju kolekciju umjetničkih slika obitelji Kafadar te da posjete likovnu koloniju koja će se održavati od 22.08. do 24.08. u prostoru etno sela “Čardaci” u Vitezu.