- oglas -

U ROKU DVIJE GODINE: Kirurzi će moći početi presađivati ​​svinjska srca ljudima

Pročitajte i ovo

Ovaj narod je najsretniji na svijetu, a tri stvari nikad ne rade

Stanovnici 156 zemalja svijeta svake godine procjenjuju kvalitetu svojih života i daju joj ocjenu od 0 do 10. Pet...

Sa Starog mosta skočio državljanin Malezije i nije isplivao

U Mostaru je sinoć oko 20.30 sati sa Starog mosta skočio državljanin Malezije, koji nije isplivao iz rijeke Neretve...

Hrvat uplatio 120.000 eura za Porsche, pa shvatio da je oglas lažan

Policija u Hrvatskoj zaprimila je prijavu pravne osobe iz Pule koja je prevarena prilikom kupovine automobila. Pravna osoba je na...
- Advertisement -

Kirurzi će moći početi presađivati ​​svinjska srca ljudima za najviše dvije godine, rekao je Bruno Reichart, veteran njemačke kardiokirurgije sa Sveučilišne klinike Großhadern, prenosi Njemačka novinska agencija(dpa).

- Advertisement -

“U završnoj smo fazi, sve smo isprobali – samo nam trebaju odgovarajuće svinje”, rekao je Reichart.

Naime, svinje moraju biti teške između 70 i 90 kilograma, inače će im srce biti preveliko za ljudske pacijente. Znanstvenici stoga rade na modificiranju vrste svinje s Novog Zelanda.

Kirurzi će prvo početi presađivati ​​babune, rekao je Reichart, koji u srijedu puni 80 godina. Prije pilot studije s ljudskim pacijentima, majmuni iz eksperimenta trebali bi preživjeti godinu dana.

Kirurzi američkog sveučilišta Maryland već su izveli prvu transplantaciju svinjskog srca u čovjeka. Pacijent, koji je patio od niza ozbiljnih zdravstvenih problema, preživio je dva mjeseca, a Reichart to vidi kao dobar znak.

Reichhartov tim – kolege Christian Hagl i Paolo Brenner i veterinar Eckhard Wolf iz Centra za genetiku Sveučilišta u Münchenu Ludwig Maximilian – jedan je od svjetskih lidera u istraživanju ksenotransplantacije. , odnosno ugradnju životinjskih tkiva i organa u ljudske pacijente.

Prije sedam godina uspješno su započeli presađivanje pavijana koji su živjeli od tri mjeseca do pola godine, a potom su eutanazirani.

Za prvi zahvat na osobi mora se prethodno sve poklopiti. “Rekao bih da nam ide bolje nego što je bio Maryland prije godinu dana”, rekao je Reichart.

Nakon desetljeća rada, u međuvremenu je prestao raditi, ali o presađivanju životinjskog srca u čovjeka kaže: “Volio bih to vidjeti svojim očima.”

Njemačka je, inače, prošle godine ponovno zabilježila manje donacija organa, a deficit tjera mnoge pacijente da dugo čekaju na operaciju, prenosi Fenix-magazin.de.

 

Centralna.ba

 

Najnovije vijesti

Ovaj narod je najsretniji na svijetu, a tri stvari nikad ne rade

Stanovnici 156 zemalja svijeta svake godine procjenjuju kvalitetu svojih života i daju joj ocjenu od 0 do 10. Pet...

Sa Starog mosta skočio državljanin Malezije i nije isplivao

U Mostaru je sinoć oko 20.30 sati sa Starog mosta skočio državljanin Malezije, koji nije isplivao iz rijeke Neretve nakon skoka. Ovu informaciju je za...

Hrvat uplatio 120.000 eura za Porsche, pa shvatio da je oglas lažan

Policija u Hrvatskoj zaprimila je prijavu pravne osobe iz Pule koja je prevarena prilikom kupovine automobila. Pravna osoba je na njemačkom portalu za oglašavanje pronašla...

DINAMO JE HTIO PUSTITI LIVAKOVIĆA, STIGLA JE I KONKRETNA PONUDA, ALI ON NIJE BIO ZAINTERESIRAN

Za lige Petice označen je "the end" kad se radi o zimskom mercatu. Nije naravno još sve gotovo, recimo u Kini, Turskoj, nekim europskim...

VIDEO Snimljeno kako planeti kruže oko udaljene zvijezde

ZNANSTVENICI su nedavno objavili nevjerojatnu snimku na kojoj se mogu vidjeti četiri točkice koje kruže oko crnog kruga - odnosno udaljeni planetarni sustav. Četiri...

Povezane vijesti