Poveži se s nama

Društvo

U petak 16.06. patron župe Srca Isusova u Pećinama

Objavljeno

U petak 16.06. obilježava ae patron župe Srca Isusova u Pećinama. Sveta misa slavit će sw u 11 sati, a svečano misno slavlje predvodt će don Ljubo Zelenika.

Oglas

BiH

Organizirani “udar” na legitimne hrvatske interese u Zeničko-Dobojskoj županiji

Objavljeno

Piše

U posljednje vrijeme primjećujemo zabrinjavajući trend unutar političkog pejzaža Bosne i Hercegovine. Određeni političari, umjesto da promoviraju jedinstvo i suradnju među svim građanima, čini se da se sve više okreću nacionalističkim retorikama i manipulacijama, pokušavajući tako podijeliti Hrvate u Bosni i Hercegovini. Najgore od svega je što pojedini hrvatski političari pokušavaju te manipulacije prenijeti i na hrvatski narod. Ovaj problem posebno je izražen u Zeničko-dobojskoj županiji, gdje se kroz bošnjačke medije intenzivno provlače istupi Zdravka Maroševića, Ive Tadića te njihovih sljedbenika zbog gubitka osobnih interesa u stranci te sada mi kao hrvatski narod ovog područja trpimo štetu jer su iznevjerili birače koji su im dali glasove.

Pojedini političari, koji su nekad bili dio stranaka koje su ih podržavale i omogućile im politički uspon, sada se sve više udaljavaju od tih stranaka kako bi promovirali svoje osobne ciljeve, a do sad su za to koristili svoju sada već “bivšu” stranku. Iznenađujuće, čini se da surađuju s bošnjačkim nacionalističkim medijima kako bi širili svoje poruke podjele. Umjesto da služe kao most između različitih etničkih grupa, oni se ponašaju kao agitatori koji potiču netrpeljivost.

Ovo se događa ne samo u Zeničko-dobojskoj županiji, već širom Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju političke vođe koji će ih voditi prema svjetlijoj budućnosti, a ne one koji potpiruju etničke napetosti i kada više ne vide svoj interes u stranci, tada napuštaju stranku, a na taj način manipuliraju i svojim narodom koji ih je birao.

Primjećuje se tendencija nekih medija u Bosni i Hercegovini da manipuliraju vijestima kako bi stvorili lažan dojam nesklada među Hrvatima i unutar zemlje. Ovi mediji, često povezani s bošnjačkim nacionalističkim skupinama, često izvještavaju o događajima među Hrvatima s ciljem da stvore percepciju kako postoji duboki nesklad unutar ove zajednice, te da se Hrvatima želi ogaditi Bosna i Hercegovina.

Iako je važno priznati da postoje različite političke i društvene dinamike unutar zemlje, manipulacija medijima radi postizanja političkih ciljeva nikada nije prihvatljiva praksa. Ovi mediji često koriste izjave hrvatskih političara kako bi stvorili senzacionalističke naslove i poticali napetosti unutar društva. Ovo je posebno primjetno u Zeničko-dobojskoj županiji, gdje takvi mediji često čekaju svaku priliku da iskoriste izjave ili događaje kako bi potaknuli podjele iako su ti događaji zapravo nebitni, ali se pokušava na taj način narušiti sklad među Hrvatima.

Kao odgovorni građani, trebali bismo biti kritični prema medijima i tražiti istinite i objektivne informacije. Također, važno je da političari i vođe promoviraju suradnju i dijalog među različitim zajednicama umjesto da se koriste za širenje podjela.

Važno je napomenuti da Hrvati u Bosni i Hercegovini imaju svoje legitimne političke predstavnike i vođe koji se bore za njihove interese. Međutim, politizacija medija često ima za cilj diskreditirati te predstavnike i stvoriti dojam da Hrvati nemaju glas ili utjecaj u političkom procesu.

Hrvatska zajednica u Bosni i Hercegovini ima bogatu baštinu i doprinosila je raznolikosti i pluralizmu zemlje. Očuvanje te baštine i promicanje zajedništva među svim građanima, bez obzira na njihovu nacionalnost, trebali bi biti ključni ciljevi za bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

Izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u tri mandata samo je jedan od primjera gdje je hrvatski narod pretrpio veliku štetu, te ovakvi medijski istupi političara kojima svjedočimo u bošnjačkim nacionalističkim medijima u konačnici imaju cilj narušiti položaju Hrvata kako u području Zeničko-dobojske županije tako i diljem Bosne i Hercegovine.

Nastavi čitati

BiH

Milorad Dodik ponovo izabran za predsjednika SNSD-a

Objavljeno

Piše

Milorad Dodik je danas na sedmom Saboru SNSD-a u Doboju jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a. Dobio je podršku 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora.

Dodik je u izvještaju, koji je prije glasanja podnio, izjavio da stabilne institucije i imovina Republike Srpske nikada nisu upitne, kao i da se SNSD godinama zalaže za ova pitanja. Sabor SNSD-a izabrao je i novi Glavni odbor stranke koji broji 410 članova.

Na Saboru je jednoglasno usvojen i Statut stranke koji sadrži određene novine kada je riječ o organizaciji.

Saboru SNSD-a u Doboju prisustvuje više od 2.000 gostiju, simpatizera stranke i drugih zvanica iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije, Mađarske, Rumunije.

Napominjemo da Dodik nije imao protukandidata za predsjednika stranke.

Nastavi čitati

Politika

Priopćenje članova HDZ-a BiH u Žepču i ZDŽ-u: Skupina bivših članova željela ostvariti osobne interese

Objavljeno

Piše

Općinski odbor HDZ-a BiH Žepče i Županijski odbor HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije objavili su priopćenje i osvrnuli se na situaciju u ovoj stranci u Žepču kao i u samoj županiji.

Oglasili su se zbog velikog broja upita od strane članova stranke, kao i interesa javnosti, na činjenicu da skupina bivših članova HDZ-a širi narativ o rasulu u Zeničko-dobojskom HDZ-u.

Istaknuli su da je stanje i u žepačkom i zeničko-dobojskom HDZ-u vrlo stabilno, da stranački odbori (Općinski odbor Žepče i Županijski odbor Zeničko-dobojske županije) nisu već odavno složnije i harmoničnije djelovali te da su konačno dočekali da općinski odbori koji nose 90% izbornog rezultata HDZ-a BiH u našoj županiji surađuju na najvišoj razini.

Skupina bivših članova koji nakon raspuštanja ŽO HDZ-a BiH ZDŽ više ne mogu ostvarivati svoje osobne i zajedničke interese koje su godinama ostvarivali nikom ne polažući račune, nastoji na sve moguće načine prikazati da je HDZ BiH u ovoj županiji razjedinjen i oslabljen, ali to im neće uspjeti. HDZ BiH u Žepču i Zeničko-dobojskoj županiji je čvrst, stabilan i takav će i ostati unatoč silnoj želji navedene skupine da ne bude tako – naveli su.

Naglasili su i da nije ovo prvi put da se hrvatski korpus u Žepču i ZE-DO županiji pokušava razjediniti i podijeliti, te su podsjetili na NHI, HDU, HDZ 1990, NS Radom za boljitak…, ali i naglasili da su svaki put Hrvati ovoga kraja pokazali svoje zajedništvo i jedinstvo u ključnim trenutcima.

OO HDZ BiH Žepče i ŽO HDZ BiH ZDŽ nastavljaju dalje, odlučni u djelovanju i borbi za prava i interese hrvatskog naroda do zadnjeg člana, odlučni u zalaganju na zaštiti hrvatskog puka i drugih koji s nama žive, odlučni u stvaranju još boljeg ambijenta za život i rad u našem Žepču i županiji – stoji u priopćenju kojeg potpisuju Općinski odbor HDZ-a BiH Žepče i Županijski odbor HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije.

Nastavi čitati

Društvo

Otvorena integrirana operacijska sala u Klinici za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice, vrijedi 280 tisuća eura

Objavljeno

Piše

Specijalna bolnica Sv. Katarina nositelj je Europskog istraživačkog projekta IRI 2 (Personalizirani pristup dijagnostici i liječenju osteoartritisa), a za partnere je odabrala vrhunske institucije poput KBC “Sestara milosrdnica”, KB “Merkur”, Genos i Labenu. Kao rezultat projekta danas je otvorena integrirana operacijska sala u Klinici za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice, ukupne vrijednosti 280.000 eura. Ovo je najbolji primjer transparentne suradnje privatnog i javnog sektora koju je podržala Europska Unija, a koji dovodi do golemih benefita za hrvatske pacijente, piše Slobodna Dalmacija.

“Želim zahvaliti svima na uspješnoj realizaciji ovoga projekta pogotovo voditelju projekta prof.dr. Draganu Primorcu, jer danas svjedočimo velikom iskoraku u hrvatskom zdravstvu otvaranja prve ortopedske integrirane operacijske sae u javnom sektoru. Zahvaljujući takvoj sinergiji tehnologije hrvatske medicine osiguravamo bolje ishode liječenja i kvalitetu življenja naših pacijenata što je jedan od primarnih ciljeva pokrenute sveobuhvatne reforme zdravstvenog sustava”, kazao je prof.dr. Vili Beroš.

 “Danas otvaramo vrata pacijentima prema najsuvremenijim ortopedskim i traumatološkim zahvatima koji objedinjavaju naprednu audiovizualnu tehnologiju s izvrsnošću naših liječnika i ostalih djelatnika”, rekao je prof.dr. Davor Vagić. 

“U ovoj integriranoj operacijskoj sali osoblje ne mora napuštati operaciju radi direktne povezanosti s drugom opremom i bolničkim informacijskim sustavom putem digitalnog sučelja. Integracija operacijske sale povezuje timove i informacije, primjerice omogućuje kirurškom timu u operacijskoj sali da dijele slike i videozapise s ekspertima na udaljenim lokacijama radi konzultacija ili u edukacijske svrhe prenošenjem operacijskog zahvata na daljinu u stvarnom vremenu”, istaknuo je glavne prednosti sale prof.dr. Dinko Vidović

“Naš IRI 2 projekt Klinička i molekularna fenotipizacija osteoartritisa: Personalizirani pristup dijagnostici i liječenju čiji je nositelj Specijalna bolnica Sveta Katarina, okupio je sjajna hrvatske institucije poput KBC “Sestara milosrdnica”, KB “Merkur”, Genosa i Labenu, i trenutno smo u zadnjoj fazi realizacijje projekta. Cilj Europske Unije tjekom provođenja ovih projekatje promicati inovacije i istraživanja u kliničku praksu te promicanje sinergije javnog i provatnog sektora. U tome smo uspjeli, a danas kao rezultat našeg projekta prisustvujemo otvaranju vrhunske integrirane ortopedske sale koja značajno poiže konkurentnost hrvatskog zdravstvenog sustava, zaključio je prof.dr. Dragan Primorac.

Nastavi čitati

BiH

Neum: Održano 23. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, Zajednice Udruga HVIDR-a HVO HB

Objavljeno

Piše

Danas je u Neumu otvoreno 23. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, Zajednice Udruga HVIDR-a HVO Herceg Bosna, na kojem će se natjecati hrvatski ratni vojni invalidi HVO-a iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i koje će trajati do nedjelje, 1. listopada

Nazočne je kao domaćin pozdravio načelnik općine Neum Dragan Jurković, koji je izrazio dobrodošlicu svim sudionicima.

Dragan Radić, predsjednik ZŽZ HVIDR-a HVO HB izdvojio je važnost i zaslugu članova HVIDRE te predstavio format natjecanja i zahvalio svima na dolasku.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović obratio se nazočnima. „Hvala vam za sve što činite i što ste činili za ožiljke i teret koji nosite da bi mi danas bili ponosni što smo ovdje, što možemo u ime hrvatskog, ali i druga dva konstitutivna naroda i svih žitelja Bosne i Hercegovine predvoditi politiku u traženju rješenja Ožiljci su teški, to ste svjesni, ali na nama je svima opet zadatak da vam ih olakšamo nositi, ne samo vama, nego i vašim obiteljima. Vi ste nas zadužili, na nama je da vam pomažemo da vaša svakodnevnica bude lakša, pa i ove 23. igre igre su jedan od načina“, kazao je predsjednik Čović.

„Vi najbolje znate kako ste iznijeli teret rata da bi mi danas pokušavali graditi domovinu Bosnu i Hercegovinu po mjeri i našeg naroda“, kazao je između ostalog predsjednik Čović te otvorio 23. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, Zajednice Udruga HVIDR-a HVO HB

Igre su okupile oko 300 natjecatelja, a najvažnija namjena ove manifestacije jest razvoj psihofizičkog i socijalnog života ratnih invalida Domovinskog rata, sve prisutne blagoslovio je neumski župnik don Mladen Šutalo.

Nastavi čitati

Društvo

Dječji vrtić Novi Travnik pokreće humanitarnu akciju

Objavljeno

Piše

JU Dječji vrtić Novi Travnik pokreće humanitarnu akciju – Pruži ruku prijatelju za našeg sugrađanina Almira Zahirovića- Krezu.

U petak, 06. listopada dvorište vrtića će biti puno kreativnih dječjih radova koji će biti prodajnog karaktera po mogućnostima svakog pojedinca. Pozivaju se svi dobri ljudi naše općine, pa i šire da dođu i pomognu u prikupljanju sredstava za liječenje našeg prijatelja Kreze.

Akcija će trajati cijeli dan od 6:30 do 16:30.

Najbolji način liječenja jest kroz prijateljstvo i ljubav. Hubert H. Humphrey

Nastavi čitati

BiH

U Livnu danas održana središnja sveĉanost obilježavanja blagdana svetog Mihovila – Dana policije

Objavljeno

Piše

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine danas je u Livnu održana središnja sveĉanost obilježavanja Dana policije ministarstava unutarnjih poslova županija koje su ovaj dan odabrale za zajedniĉki dan policije , a to su županije: Hercegbosanska,

Zapadnohercegovaĉka, Hercegovaĉko-neretvanska, Srednjobosanska i Posavska županija.

Program obiljeţavanja zapoĉeo je svetom Misom za sve poginule, nestale i umrle policajce, koja je služena u Župnoj crkvi Svih svetih u Livnu a potom nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred zgrade MUP-a Livno. Sveĉana akademija s prigodnim kulturno-glazbenim programom održana je u dvorani Narodnog sveuĉilišta u Livnu. Nakon intoniranja himne BiH i himne hrvatskoga naroda, na poĉetku programa Akademije voditelj je posebno pozdravio ĉlanove obitelji poginulih i umrlih pripadnika policije i ĉlanove obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja, predstavnike svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a potom i sve ostale visoke uzvanike i goste: politiĉke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH, gradonaĉelnike i naĉelnike, predstavnike izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, predstavnike oruţanih snaga BiH, predstavnike svih ministarstava unutarnjih poslova u Federaciji BiH, goste iz ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske, predstavnike javnih institucija u HBŢ i predstavnike medija. Uz ostale Akademiji su nazoĉili: Izaslanik Predsjednika HNS BiH Mladen Begić, zamjenik Ministra sigurnosti BiH Ivica Bošnjak, izaslanstvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na ĉelu s g. Zoranom Galićem, izaslanstvo Graniĉne policije BiH na ĉelu s ravnateljem Mirkom

Kuprešakovićem, izaslanstvo OSA-e na ĉelu s Tomislavom Majićem, Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac, izaslanstvo federalne uprave policije na ĉelu s g. Matom Kovaĉem, izaslanstvo policije Brĉko distrikta predvoĊeno s g. Damirom Antunovićem, izaslanstvo MUP-a Županije Posavske na ĉelu s Miroslavom Živkovićem, Izaslanstvo domaćina MUP-a Hercegbosanske županije na ĉelu s ministrom Lovrićem, ravnateljem policije Mariom Pavlinovićem i ministri u Vladi HBŽ BoŽo Perić, Gordana Nakić i Draško Dalić, izaslanstvo MUP-a Županije Središnja Bosna na ĉelu s Feliksom Vidovićem, izaslanstvo MUP-a Županije Hercegovaĉko neretvanske na ĉelu s ministrom Bevandom i ravnateljem Robertom Perićem, izaslanstvo MUP-a Županije Zapadno hercegovaĉke na ĉelu s na ĉelu s ministrom Bebekom i ravnateljem g. Brkićem, izaslanstvo MUP-a republike Hrvatske na ĉelu s naĉelnikom PU Splitsko Dalmatinske g.

Slobodanom Marendićem, Konzul RH u Livnu g. Tomislav Vrdoljak, delegacija Skupštine HBŽ na ĉelu s predsjednikom Jozom Ćosićem, gradonaĉelnik grada Livna Darko Ĉondrić, naĉelnik Općine Kupres Zdravko Mioĉ i izaslanik naĉelnika općine Tomislavgrad g. Ivica Šarac.

Pozdravnim govorom, nazoĉnima se obratio ministar MUP-a Hercegbosanske Županije,

Mario Lovrić, koji je između ostaloga, rekao: – Kao vaš današnji domaćin, u svoje osobno ime i u ime rukovodstva Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije sve vas od srca pozdravljam. Posebne pozdrave upućujem svim policijskim djelatnicima i sluţbenicima agencija za zaštitu zakona, ovdje nazoĉnima i onima koji trenutno obavljaju svoje poslove i zadaće, te svim umirovljenim i bivšim djelatnicima MUP-a . Dragi policijski sluţbenici, drţavni sluţbenici i namještenici , svima Vama i nama ĉestitam Dan policije i blagdan sv. Mihovila. Kao što sam i prošle godine na ovaj blagdan ponovio, ponavljam i danas, a to je: Dan policije-blagdan sv.Mihovila, našeg zaštitnika, 29.rujna, jeste i biti će Dan policije i Ministarstva u Hercegbosanskoj županiji i ubuduće, ma koliko to nekome smetalo.

 

Nastavi čitati

Društvo

Objavljen natječaj za upis na novi doktorski studij računarstva i ekonomije na SUM-u

Objavljeno

Piše

Sveučilište u Mostaru objavilo je natječaj za upis na novi poslijediplomski sveučilišni doktorski studij „Upravljanje informacijama i primjena informacijskih i komunikacijskih tehnologija“. Istraživački je to usmjeren program usklađen s ciljevima Strategije razvoja SUM-a. Završetkom kandidati stječu zvanje doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja računarstvo, odnosno iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polje ekonomija, grana poslovna informatika ovisno o smjeru koji su izabrali. Kandidati će imati mogućnost upisa i elektroničkim putem, a natječaj je otvoren do 30. studenoga.

Doktorandi ovog programa upoznaju se s teorijom i praksom vezanom uz pohranjivanje, organiziranje, dohvaćanje i analizu informacija u različitim okružjima. Međutim, samo posjedovanje tehničke stručnosti nije dovoljno za postizanje uspjeha u tehničkom i društvenom području. Doktorandi će se usmjeriti na dvije ključne oblasti: napredne tehničke vještine i kritičko razmišljanje u kontekstu upravljanja informacijama. Poslijediplomski doktorski studij organizira se u trajanju od tri godine, a može se studirati u statusu redovitog ili izvanrednog studenta. Studenti u statusu redovitog studenta dužni su izvršavati obveze u punom radnom vremenu, dok izvanredni studenti obveze na jednoj godini studija. Popis kolegija i detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici phd.sum.ba.

Doktorand razvija sveobuhvatne vještine i znanja iz područja Računarstva upisom na smjer „Primjene informacijske i komunikacijske tehnologije“, dok je „Upravljanje u digitalnom okruženju“ smjer u polju ekonomije. Upisom na smjer „Primjene informacijske i komunikacijske tehnologije“ doktorand razvija sveobuhvatne vještine i znanja iz područja računarstva. Tijekom studija upoznat će se s tehničkim aspektima informacijskih tehnologija. Naglasak će biti na razvoju i primjeni rješenja programske podrške, analizi i obradi podataka, razumijevanju arhitekture informacijskih sustava te proučavanju naprednih algoritama i metoda umjetne inteligencije. Tijekom studija „Upravljanje u digitalnom okruženju“ doktorandi se upućuju na važnost digitalizacije poslovnih procesa i integracije informacijskih tehnologija u različitim aspektima poslovanja. Fokus je na razumijevanju načina na koji informacijski sustavi doprinose strateškom planiranju, odlučivanju i optimizaciji poslovnih procesa.

Doktorandima će se pružiti prilika suradnje s vodećim stručnjacima u području upravljanja informacijama i primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Baza mentora obuhvaća istaknute stručnjake sa Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Dubrovniku, Holon Instituta iz Izraela i Sveučilišta primijenjenih znanosti FH Burgenland iz Eisenstadta.

 

Nastavi čitati

Društvo

Životna priča biznismena Gabrijela Čabre iz Travnika: Od pomoćnog radnika na baušteli do vlasnika građevinske firme u Njemačkoj sa 200 radnika

Objavljeno

Piše

Travničanin Gabrijel Čabro je 2013. godine trbuhom za kruhom otputovao u Njemačku sa jednom torbom u rukama i željom za boljim životom, a 10 godina poslije u domovinu se vraća kao vlasnik nekoliko firmi u Hamburgu.

Gabrijel je autobusom otišao u Njemačku, a u rodni grad se vratio sa skupocjenim automobilom. Vrijednim i predanim radom ostvario je svoj san.

– Meni nije bila potrebna Amerika da ostvarim svoje snove. Ja sam to postigao u Njemačkoj. Naravno, ništa nije došlo preko noći. U Njemačku sam, kao i hiljade drugih Bosanaca i Hercegovaca, otišao u potrazi za boljim životom. Prvih mjeseci i godina nije bilo nimalo lako… Posebno kada sam tek došao. Nova zemlja, kultura, ljudi… Učiš jezik – govori Čabro.

Život u Njemačkoj počeo je kao pomoćni radnik na građevini u firmi kod prijatelja.

– To je izuzetno težak i naporan posao. Paralelno sa ovim poslom sam se usavršavao i školovao. Moje ruke i leđa najbolje znaju šta sam sve radio i koliko sam tereta podnio. Poslije nekog vremena sam napustio prijateljevu firmu i odlučio da pokrenem svoju građevinsku firmu. Sve je za mene bilo potpuno novo, ali sam učio korak po korak. Počeo sam sa tri radnika, a i dalje sam radio sve vrste poslova. Onda sam imao 5,10, 20, 50 radnika. Sada sam došao na više od 200. Naravno, bilo je i uspona i padova. Nije lako naći posao i obezbijediti redovne plate za više od 200 ljudi. Još uvijek se osjećaju posljedice velikih poremećaja na tržištu u cijelom svijetu – nastavlja uspješni Bosanac sa adresom u Hamburgu.

Tridesetdvogodišnji Travničanin pomagao je našim ljudima da dođu raditi u Njemačku, ali u svojoj firmi trenutno nema zaposlenog nijednog Balkanca.

– Imam izuzetno loša iskustva sa našim ljudima. Nažalost, to je tako. Imam najviše radnika iz Poljske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Rusije… Naši ljudi većinom sve hoće preko noći – konstatuje Čabro.

Pored građevinske ima još nekoliko firmi, a jedna od njih se bavi prodajom i iznajmljivanjem skupocjenih automobila.

– Automobili su moja velika ljubav. O njima sam maštao kao dječak i te snove sam ostvario – nastavlja Gabrijel.

U Travniku i okolini je poznat kao veliki humanitarac.

– Pomagao sam dosta ljudi na razne načine, ali to nekako čuvam za sebe. Imao sam nekoliko loših iskustava kada sam saznao da ljudi zloupotrebljavaju moju dobrotu. Jednoj osobi sam tako kupovao skupe tablete za terapiju, a onda sam saznao da ih je ona preprodavala. Naravno i dalje pomažem, ali sam dosta oprezniji i provjeravam ljude koji traže pomoć. Pokušavam da što više vremena provodim u BiH zbog majke i sestre, ali i prijatelja. Prije dvije godine mi je nakon teške bolesti preminuo otac i sada želim da što više vremena budem sa svojim najbližim. U Sarajevu se najčešće družim sa Sanelom Brajlovićem, najboljim frizerom Irfanom Tepićem i strongmanom Nedžminom Ambeškovićem. Oni su moj mali krug probranih prijatelja. Tu je i najpoznatiji ugostitelj na Balkanu, Sejo Brajlović, kojeg sam jednom prilikom iznenadio pečenim volom, što se i dan danas prepričava. To je bila Sejina velika želja da ispeče bika na parkingu ispred restorana na Ilidži. Kada sam to saznao od njegovog sina Sanela, organizirao sam sve ispred restorana. To je bilo čudo neviđeno – kroz smijeh kaže Čabro.

https://fb.watch/nmgoxIDXcs/?mibextid=Nif5oz

Gabrijel se druži sa brojnim estradnim zvijezdama. U svojoj garaži ima nekoliko luksuznih automobila koji su, uz tetovaže, njegov zaštitni znak. Zanimljivo je da je veoma aktivan na Instagramu, gdje ima 58.000 pratilaca.

– Imam šest tetovaža i svaka od njih ima posebno značenje za mene. Instagram mi je na neki način razbibriga. Mnogi su ljubomorni, ali se ne osvrćem na njih. Živim svoj život i ako nekom ne mogu pomoći, neću ni odmoći. Iako mnogo volim svoj Travnik, ljudi me više cijene u Sarajevu, Zenici, Bihaću – kaže na kraju Gabrijel koji je prijatelja Nedžmina Ambeškovića podržao u otvaranju buregdžinice u sarajevskom naselju Stup.

Centralna.ba

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

BiHprije 2 sata

Novotravničanin “sređivao” poslove u policiji i kasnije sve priznao na Sudu

Optuženi Rejhan R. (1980.) i Kenit Č. (1994.), sporazumno su priznali krivicu, nakon čega su u Sudu BiH oglašeni krivim...

Sportprije 2 sata

Sarajevo rutinski pobijedilo Zvijezdu

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 9. kolu Premijer lige BiH ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0...

BiHprije 2 sata

NOVA TRAGEDIJA U BIH: Iz vatrenog oružja ubijen muškarac

U naselju Miladije kod Tuzle večeras se dogodilo ubistvo, a stradao je muškarac, ranije je objavio portal “Avaza”. Ovo ubistvo...

Muzikaprije 2 sata

Željko Bebek: ‘Vrijeme ti pokaže da puno ljudi ne zaslužuje tvoje povjerenje’

Bosanskohercegovački i hrvatski glazbenik Željko Bebek (77) jedan je od najpoznatijih glazbenika u regiji koji u zagrebačkoj Areni Zagreb 28....

BiHprije 6 sati

Organizirani “udar” na legitimne hrvatske interese u Zeničko-Dobojskoj županiji

U posljednje vrijeme primjećujemo zabrinjavajući trend unutar političkog pejzaža Bosne i Hercegovine. Određeni političari, umjesto da promoviraju jedinstvo i suradnju...

Sportprije 7 sati

City šokantno poražen na gostovanju kod Wolvesa, United ponovo izgubio na Old Traffordu

Zanimljivo popodne u engleskom Premiershipu je iza nas, a u njemu je viđeno nekoliko iznenađenja na šest utakmica koji su...

BiHprije 7 sati

Uhićen Luka Čokara koji je napao i opljačkao župnika u Kaknju

Sarajevska policija sinoć je u 21.25 sati uhitila Luku Čokaru (2001) iz Kaknja za kojim je bila raspisana potjera MUP-a...

BiHprije 10 sati

VELIKO PRIZNANJE: Vitežanka Katarina Kafadar sudjelovala na panelu zajedno sa Matom Rimcem

Direktorica firme Ovnak iz Viteza i predsjednica udruge Poslodavaca Vitez Katarina Kafadar danas je u Livnu imala čast zajedno sa...

Oglas
Oglas