- oglas -

U Kanadi uhvaćen i drugi masovni ubojica, umro par sati nakon uhićenja

Pročitajte i ovo

Četvrtu dozu cjepiva primilo svega 0,24 posto građana, čeka se novo cjepivo za varijantu omikrona

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH uputio je Vladi FBiH zahtjev za davanje suglasnosti za pokretanje postupka javne nabave...

Muškarca za volanom ubola osa, doživio šok, sletio s puta i udario u stup

Na lokalnom putu u selu Prislonica kod Čačka došlo je do prometne nesreće kada je vozač automobila Opel izgubio...

VOLI HRVATSKE KUNE: Emir Hadžihafizbegović podigao SDA-ovce na noge: “Bakire, Bakire, Bakire, SDA, SDA, SDA”

Glumac i član SDA Emir Hadžihafizbegović podigao je pristalice ove stranke na noge na predizbornom skupu u Mostaru. On je animirao...
- Advertisement -

NEKOLIKO sati nakon što je priveden, jedan od osumnjičenika za smrtonosne napade nožem u kanadskoj pokrajini Saskatchewan, u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, umro je u bolnici.

- Advertisement -

Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) je potvrdila kako je Myles Sanderson proglašen mrtvim u bolnici nedugo nakon uhićenja u blizini Rostherna.

Lokalni mediji: Umro od samoranjavanja

Nikakvi drugi detalji o tome kako je Sanderson umro nisu poznati, no lokalni mediji tvrde da je umro od samoranjavanja. Kanadska agencija Global News, pozivajući se na više izvora iz policijskih snaga, izvijestila je da se Sanderson predao policiji i da je živ odveden vozilom hitne pomoći. Ubrzo nakon toga je preminuo od neodređenih ozljeda za koje se vjeruje da ih je sam nanio.


Sandersonov brat Damien, koji je također osumnjičen za napade, pronađen je mrtav u ponedjeljak s ozljedama za koje policija vjeruje da ih nije sam nanio, što sugerira da ga je možda napao Myles.

Policija je nekoliko sati ranije objavila kako je muškarac osumnjičen za nedjeljne smrtonosne napade nožem u pokrajini Saskatchewan priveden, čime je okončana četverodnevna potraga.

“Myles Sanderson je lociran i priveden u blizini Rostherna,” objavila je Kraljevska kanadska konjička policija.

Policija se zabila u njegov auto

Sanderson je lociran u blizini grada Rostherna u Saskatchewanu. Nakon što je uočen, policija je izdala upozorenje o osobi s nožem koja je putovala u vozilu. Stanovnici područja Wakawe su obaviješteni da potraže skloništa i budu oprezni pri puštanju drugih u svoje domove te da ne prilaze sumnjivim osobama i ne voze autostopere.

Više izvora je za Global News kazalo kako je policija upotrijebila ‘tehniku ​​intervencije u potjeri’ – zaletjela se u Sandersonovo vozilo s jedne strane i natjerala ga da izleti s autoceste. Njegovo vozilo je “usmjereno s ceste u obližnji jarak”. Nakon što je priveden, u vozilu je pronađen nož.

Kanadske vlasti od nedjelje su intenzivno tragale za njim i za bratom Damienom koji su osumnjičeni za ubojstvo 10 ljudi i ranjavanje 18 u starosjedilačkom rezervatu u Saskatchewanu. Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj povijesti Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Nagađa se da je ubio brata

Myles je optužen za ubojstvo prvog stupnja, pokušaj ubojstva te provalu i ulazak. Njegov brat Damien također je bio optužen prije nego što je pronađen mrtav u ponedjeljak. Tijelo mlađeg brata pronađeno je na travnatoj površini blizu jednog od mjesta gdje se dogodio ubod nožem. Nagađa se kako ga je ubio upravo Myles.

Stariji Sanderson imao je 59 presuda, a u veljači je pušten na slobodu nakon što je više od četiri godine proveo u zatvoru. Povjerenstvo za uvjetni otpust napisalo je da je “mišljenje odbora da neće predstavljati nepotreban rizik za društvo ako bude pušten.”

Policija ga je tražila od svibnja nakon što se nije sastao sa svojim službenikom za uvjetni otpust. Ministar javne sigurnosti Marco Mendicino pozvao je na neovisnu reviziju procjene povjerenstva za uvjetni otpust koja je dovela do Sandersonova oslobađanja.

“Želim znati razloge te odluke i želim znati jesu li napravljene pogreške”, rekao je Mendicino. “Iznimno sam zabrinut zbog onoga što se ovdje dogodilo.”

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Četvrtu dozu cjepiva primilo svega 0,24 posto građana, čeka se novo cjepivo za varijantu omikrona

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH uputio je Vladi FBiH zahtjev za davanje suglasnosti za pokretanje postupka javne nabave...

Muškarca za volanom ubola osa, doživio šok, sletio s puta i udario u stup

Na lokalnom putu u selu Prislonica kod Čačka došlo je do prometne nesreće kada je vozač automobila Opel izgubio kontrolu nad vozilom, sletio sa...

VOLI HRVATSKE KUNE: Emir Hadžihafizbegović podigao SDA-ovce na noge: “Bakire, Bakire, Bakire, SDA, SDA, SDA”

Glumac i član SDA Emir Hadžihafizbegović podigao je pristalice ove stranke na noge na predizbornom skupu u Mostaru. On je animirao publiku i simpatizere SDA sa...

Raspored svetih misa za proslavu blagdana sv.Franje u Gučoj Gori

U utorak 04.listopada u Gučoj Gori obilježava se blagdan svetog Franje. Svete mise trodnevnice počinju u subozu od 18 sati, a svečana proslava biti...

NJEMAČKA BUNDESBANKA ŠOKIRALA STANOVNIKE: Imaju novi prijedlog vezan uz odlazak u mirovinu i mirovinski sustav

Kako bi se stabilizirao mirovinski sustav u Njemačkoj, Njemačka savezna banka (Bundesbank) traži da se dob za odlazak u mirovinu uskladi s duljim životnim...

Povezane vijesti