- oglas -

TUŽNO: Katić: Najtrofejniji smo klub u Jajcu, a nemamo uvjeta za treniranje

Pročitajte i ovo

NOVA NAVALA EKONOMSKIH MIGRACIJA: Zapadni Balkan opet najaktivnija ilegalna točka za Egipćane, Tunižane i Bangladežane

U svjetlu nove francusko-talijanske kontroverze oko migranata, Bruxelles se kani boriti protiv ilegalne migracije na središnjem Mediteranu novim akcijskim...

Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske za Belgiju

HRVATSKA u četvrtak od 16 sati igra odlučujuću utakmicu u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu. Izabranicima Zlatka Dalića dovoljan...

Namjerno pregazio mladog policajca i pobjegao, liječnici mu se bore za život

Sinoć oko 00:50 u Splitu, u Ulici Domovinskog rata, teško je stradao policajac (20) Kako je priopćila splitska policija, mladi...
- Advertisement -

Karate kub “Kumite” iz Jajca osnovan je 2016. godine, a tokom šest godina djelovanja članovi kluba osvojili su više od 800 medalja, od toga 40-ak državnih, 11 balkanskih te mnoge sa raznih domaćih i internacionalnih natjecanja.

- Advertisement -

– Od tada do danas kroz naš klub je prošlo više od 1.200 vježbača, djece u dobi od četiri do osamnaest  godina. Tijekom dosadašnjeg postojanja imali smo više od 300 natjecanja raznih karaktera i nivoa, od onih kantonalnih do onih najviših svjetskih – kazao je za Fenu trener kluba Ante Katić.

Iako niže brojne uspjehe, od medalja pa do činjenice da su djeca koja treniraju u ovom klubu sklonjena sa ulice, Karate klub “Kumite” nema prostor u kojem bi njegovi članovi trenirali.

– Od 1. siječnja 2019. bili smo korisnici gradske sportske dvorane. Prvobitno smo bili u novodograđenom prostoru uz dvoranu u podrumu, a nakon nekog vremena smo prebačeni u prostor na spratu koji je uz igralište. Iz prostora koji je u sklopu JU Sport i rekreacija izišli smo zbog toga što nismo imali svoje termine te smo ih dijelili sa rekreativcima nogometašima a što nije bio dogovor pri ulasku i tijekom godinu dana smo imali konstantne probleme – kazao je Katić.

Trener Karate kluba “Kumite” ističe da su bili prinuđeni preći u srednju strukovnu školu, točnije u jednu učionicu od 40-45 m2 u prostor koji nema namjenu za tu svrhu.

– Prostor koji na izlazu nema rasvjete pa se služimo svjetlima na mobitelu kako bismo mogli izići da se djeca ne povrijede. Prostor zbog kojeg nam je od treniranja već odustalo 20-30 djece, a još neki roditelji najavljuju da neće moći dovoditi djecu – podvukao je Katić.

Katić navodi da je Klub u srpnju ove godine brojao 96 članova, međutim kako je situacija sa nedostatkom adekvatnog prostora svakodnevno kulminirala, taj broj je uveliko smanjen pa stoga trenutno broje oko 50-60 članova. Taj rapidan pad broja članova se i dalje bilježi.

– Klub je trenutno najtrofejniji sportski klub u općini Jajce. Imamo nekoliko federalnih, državnih i balkanskih prvaka i viceprvaka. Smatramo da bi trebali biti makar vrijedni neke pažnje jer okupljamo djecu uzrasta od 4-18 godina, dječaka i djevojčica – kazao je trener Kluba, koji rješenje za problem sa prostorom vidi u povratku u Gradsku dvoranu Bare gdje postoje adekvatni uslovi.

Ova je godina za Klub “Kumite” bila uspješna. Osvojili su 11 državnih medalja, a u junu u Beogradu na dječijem Balkanskom prvenstvu na kojem je uzelo učešće više od 1.800 natjecatelja iz 10 zemalja Balkana, od čega 84 kluba sa oko 200 djece iz BiH, “Kumite” je klub koji je osvojio četiri medalje – jednu zlatnu, jednu srebrnu, te dvije bronzane.

– Tim smo rezultatom bili od 84 bosanskohercegovačka kluba najbolji klub iz BiH. Na Balkanskom prvenstvu u Baru, Crna Gora, nastupili smo sa dva natjecatelja te uspjeli doći do jedne srebrne medalje u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma. Navedeno prvenstvo je bilo bodovnog karaktera za europsko prvenstvo koje će biti održano u Cipru 2023 te je velika vjerojatnoća da smo ovim rezultatom trasirali put za navedeno europsko prvenstvo – naveo je.

Dodaje da će u prosincu biti održana Liga mladih u Veneciji koja je isto bodovnog karaktera i koja će potvrditi putnike za europsko prvenstvo. O važnosti i težini natjecanja u Veneciji, kako je naglasio Katić, govori podatak da je trenutno prijavljeno oko 2.800 natjecatelja iz 59 zemalja.

– To ukazuje da se moramo spremiti i podići formu na najveću moguću razinu i doći do karte za europsko – istaknuo je trener KK “Kumite” Jajce Ante Katić.

Posebno je podvukao da je riječ o multietičnom klubu u kojem sva djeca zajedno treniraju te da se tu ne gleda ni ime ni egzistencijalni status djece.

– KK “Kumite” je i klub koji je najbrži rastući sportski kolektiv u proteklih 5-6 godina – podvukao je Katić u razgovoru za Fenu.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

NOVA NAVALA EKONOMSKIH MIGRACIJA: Zapadni Balkan opet najaktivnija ilegalna točka za Egipćane, Tunižane i Bangladežane

U svjetlu nove francusko-talijanske kontroverze oko migranata, Bruxelles se kani boriti protiv ilegalne migracije na središnjem Mediteranu novim akcijskim...

Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske za Belgiju

HRVATSKA u četvrtak od 16 sati igra odlučujuću utakmicu u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu. Izabranicima Zlatka Dalića dovoljan je bod protiv Belgije za...

Namjerno pregazio mladog policajca i pobjegao, liječnici mu se bore za život

Sinoć oko 00:50 u Splitu, u Ulici Domovinskog rata, teško je stradao policajac (20) Kako je priopćila splitska policija, mladi policajac je tijekom obavljanja nadzora...

Izetbegović: Koalicija “Osmorke” i HDZ-a blef, četvrtak je dan D za BiH

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) u sinićnjem gostovanju na Federalnoj televiziji (FTV) komentarisao je koalicioni sporazum kojeg su potpisale "Osmorka" i HDZ...

Dvojac iz BiH prijetio mladiću da će mu polomiti sve kosti. Kad su došli na sastanak u Makarskoj priredio im je veliko iznenađenje

Splitska policija privela je u utorak pritvorskom nadzorniku 45-godišnjeg državljanina BiH i 40-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da su pokušali iznuditi 31-godišnjaka sa šireg...

Povezane vijesti