U Travniku u utorak mirni prosvjedni skup protiv osnivanja škole u Jajcu

140

Građanska inicijativa “Naša škola” organizirat će u utorak, 20. lipnja, u Travniku, mirni prosvjedni skup protiv otvaranja nove srednje škole u Jajcu, koja bi, kako je navedeno, predstavljala novi vid segregacije mladih i nastavak fenomena ‘dvije škole pod jednim krovom'”.

– Građani koji su protiv odluke o podjeli škola moći će nam se pridružiti u utorak ispred zgrade Vlade SBŽ-a i tako podržati srednjoškolce, jer je podrška cijelog društva najbitnija u ovoj borbi – navedeno je u priopćenju inicijative “Naša škola”.

Istaknuto je kako pred kraj školske godine, srednjoškolci imaju priliku da se zadnji put suprotstave odluci koja, kako je navedeno u priopćenju, krši mnoge zakone i deklaracije, piše Fena.

Građanska inicijativa “Naša škola” osnovana je s ciljem okupljanja što većeg broja srednjoškolaca iz BiH, ali i svih građana zainteresiranih da doprinesu borbi srednjoškolaca.

Odluku o formiranju nove srednje škole u Jajcu, koja će raditi po bosanskom nastavnom planu i programu, donijeli su Vlada i Skupština SBŽ-a, uz obrazloženje da je to bio zahtjev lokalne zajednice, s obzirom na to da dvije postojeće srednje škole u tom gradu rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Mirni skup protiv otvaranja škole bit će održan u utorak ispred zgrade Vlade SBŽ-a u Travniku, s početkom u 12 sati.