Travnik: Dva maloljetnika iz Sarajeva uhićena u krađi vozila

25

-- Oglas ---

Dana 01.12.2015.godine oko 13,10 sati u PS Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke „VW-Golf 2“, registarskih oznaka K37-T-560, koje je bilo parkirano u ulici Čabruša u Travniku. Odmah su o prijavi obaviještene sve policijske patrole kao i susjedne policijske stanice radi blokade saobraćajnica, da bi oko 13,40 sati vozilo uočeno na području općine Donji Vakuf.

Policijska patrola PS Donji Vakuf blokirala je magistralni put u mjestu Nenadi, a u pokušaju da izbjegne blokadu, vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu.

Dvije osobe su pobjegle iz vozila, ali ih je druga policijska patrola, koja u međuvremenu stigla na lice mjesta, sustigla i lišila slobode. Radi se o maloljetnim osoba sa područja Sarajeva, inicijala V.O. rođen 1998. godine i M.O, rođen 1999. godine.

Nad istima se provodi kriminalistička obrada, a isti se sumnjiče i za krađu vozila „Golf 2“ na području općine Iliđa, koje su službenici policije pronašli tokom dana na području Kalibunara u Travniku. Po okončanju obrade, protiv imenovanih će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužiteljstvu Travnik.