Tragedija kod Žepča: Smrtno stradale dvije djevojke i mladić

31

-- Oglas ---

U teškoj prometnoj nesreći, koja se sinoć oko 23.15 sati dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica kod Žepča, poginule su tri osobe, a tri lica su zadobila teške tjelesne ozljede i nisu bila u životnoj opasnosti.

Prema prvim informacija dežurnog operativnog službenika policije MUP-a ZDŽ u sudaru su sudjelovala dva vozila, jedno terensko vozilo Toyota Land Cruiser, austrijskih registracija, i putnički automobil Mercedes, u kojem su se nalazile sve tri poginule osobe.

Do nesreće je najvjerojatnije došlo uslijed neprilagođenja brzine uvjetima vožnje na ovom dijelu magistralnog puta, gdje se često događaju teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Sinoćnji sudar vozila bio je direktan i strahovito težak.

Odmah nakon dojave na mjesto teške nesreće pristigle su dežurne ekipe hitne medicinske pomoći, pripadnici vatrogasne jedinice i policije. Tri teško ozlijeđene osobe iz vozila Toyota Land Cruiser su prebačene na Odjel urgentne medicine Županijske bolnice Zenica, gdje im je ukazana pomoć. Za sada ne raspolažemo informacijama o stupnju njihovih ozljeda, koje su prema prvoj službenoj informaciji, saopćenoj agenciji Fena teže prirode i nisu životno ugroženi.

U direktnom sudaru Mercedesa marke 190, registarskih oznaka (E-70-M-070) i Toyote austrijskih registarskih oznaka (GS-235-AW) poginuli su vozač Mercedesa Oliver Hrkač iz Tatarbuđaka, suvozač Monika Antolović (19) iz Goliješnice i Nevena Mijić (20) iz Orahovice, svi sa područja općine Žepče.

Na mjestu nesreće specijalizirani tim pripadnika vatrogasne jedinice je izvlačio poginula lica iz vozila, jer su vozila uništena i deformirani dijelovi vozila priklještili su nastradale putnike.

Pripadnici policije MUP-a ZDŽ osigurali su mjesto nesreće, a promet na magistralnom putu M-17 je bio u prekidu i vozila su se usmjeravala na zaobilazne lokalne puteve.

Uviđajne radnje na mjestu nesreće obavila je dežurna ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDŽ na čelu sa dežurnom županijskom tužiteljicom, Adisom Kadušić.

Dio istražnih radnji o ovoj teškoj prometnoj nesreći obaviti će se tijekom dana. (Foto: Avaz)