Poveži se s nama

Pozitivna priča

Svjetski dan mladih u Lisabonu: Očekuje se više od 500 tisuća mladih iz gotovo 200 zemalja

Objavljeno

U razgovoru za Vatican News dotajnica u Dikasteriju za laike, obitelj i život, koji organizira Svjetski dan mladih, Linda Ghisoni govorila je o 38. Svjetskom danu mladih Katoličke crkve koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Lisabonu.

Ghisoni je rekla da se do sredine svibnja prijavilo 540 tisuća mladih iz 196 zemalja i 16 300 volontera.

„Ove nam brojke pokazuju da još uvijek postoji veliki interes među mladima da se stvarno susretnu licem u lice kako bi zajedno molili i slavili“, kazala je. Podsjetila je da je posljednji internacionalni Svjetski dan mladih 2019. bio u Panami te je zbog pandemije koronavirusa odlučeno da se događaj, koji se zapravo održava svake tri godine, odgodi za godinu dana.

Oglas

„Dikasterij blisko surađuje s organizacijskim odborom u Lisabonu. Vidimo da se razne biskupije u Portugalu također pripremaju za ovaj događaj s mnogim inicijativama. Primjerice, tu je hodočašće simbola Svjetskog dana mladih – križ, marijanska ikona Salus Populi Romani – a kroz to hodočašće simbola portugalske biskupije također ponovno otkrivaju ljepotu svoje vjere i kulture“, poručila je dotajnica Ghisoni.

Uz mlade iz cijeloga svijeta, već je prijavljeno 660 biskupa koji će pratiti sudionike. Neki od njih pripadaju i različitim obredima, poput grkokatoličkih maronita. Ali nije nužno biti katolik za sudjelovanje na Svjetskom danu mladih. Načelno mogu sudjelovati svi zainteresirani mladi od 14 do 35 godina. Ni oni nešto stariji ili mlađi nisu isključeni. Mladi su otvoreni prema svima i važno im je stvoriti inkluzivan Svjetski dan mladih, istaknula je Ghisoni.

„Ako pogledate različita izdanja Svjetskih dana mladih, vidjet ćete da sudjeluje sve više osoba s različitim poteškoćama. Na primjer, tu je i znakovni jezik – inicijativa samih mladih za druge mlade – koji je bio izričita želja da pomognu svojim vršnjacima. Postoji i fond solidarnosti za siromašne tako da mogu sudjelovati i mladi koji imaju materijalnih poteškoća“, dodala je.

Oglas

Svi glavni događaji Svjetskog dana mladih su bez prepreka, a stavljen je naglasak i na ekologiju. Ghisoni je također podsjetila da su nakon Svjetskog dana mladih u Poljskoj, primjerice, mladi u jednoj biskupiji sadili drveće za novi park. Znak je to da Svjetski dani mladih uvijek imaju učinak i izvan samog događaja.

„To je trenutak susreta, otvaranja, međunarodne razmjene, snažan poticaj da molimo zajedno s drugim mladim ljudima, da upoznamo njihove životne priče i da se osjećamo ujedinjenima. Svjetski dan mladih zapravo nije tek jedan trenutak nakon kojeg se vraća svakodnevica. To može biti poticaj da se doživi Crkva te dar Duha Svetoga, koji se uvijek posebno osjeti tamo gdje Papa okuplja mlade oko sebe i poziva ih da budu teozofi (θεοσοφια) današnjice, odnosno da svojim generacijama donose Boga i Radosnu vijest“, zaključila je Linda Ghisoni, a prenosi Vatican News.

 

Oglas

Izvor: Ika.hkm.hr

Nastavi čitati
Oglas

Društvo

Anamarija Ljubas iz Nove Bile učenica generacije KŠC Petar Barbarić za 2022/23 godinu

Objavljeno

Piše

Učenica generacije KŠC Petar Barbarić Travnik za školsku 2022/23 godinu je Anamarija Ljubas koja nam dolazi iz Nove Bile, gdje je završila osnovnu školu odličnim uspjehom.

Tijekom svog gimnazijskog školovanja u KŠC-u „Petar Barbarić“ Travnik, osim odličnog uspjeha i uzornog vladanja, ostvarila se i kroz sudjelovanje u literarnoj sekciji i izvannastavnim aktivnostima. Tu se posebno izdvaja međunarodni ekološki projekt „3forEco“, čiji je nositelj naša škola.  Bila je članica folklorne skupine „Sloga“ , predsjednica Franjevačke mladeži u Gučoj Gori te članica odbojkaškog kluba „Victory“. Sudjelovala je i na brojnim natjecanjima i osvajala visoka mjesta te uvijek ponosno predstavljala svoju školu, Katolički školski centar „Petar Barbarić“ Travnik.

Zbog svega toga, ali i onoga što nije stalo u ove retke, nakon bodovanja Povjerenstva za izbor učenika generacije i procjene Nastavničkog vijeća o pokazanim individualnim specifičnim karakternim osobinama i kompetencijama učenice, Nastavničko vijeće donosi Odluku kojom se učenica  Anamarija Ljubas proglašava učenicom generacije za 2022./2023. školsku godinu.

Oglas

Čestitamo joj na uspjehu, kao i njezinoj obitelji i želimo joj puno uspjeha u budućnosti!

Nastavi čitati

BiH

NK Romari službeno strateški partneri sa FK Sarajevo

Objavljeno

Piše

Službeno je ozvaničeno partnerstvo između FK Sarajevo i NK Romari iz Viteza odnosno NK Mladost Polje iz Cazina. Radi se o poslovno tehničkoj suradnji koja donosi višestruke benefite za sva tri kolektiva. Sarajevo će na ovaj način imati svoje baze u ovim izuzetno nogometno potentnim dijelovima BiH i pratiti rad i razvoj mladih igrača.

Oba kluba imat će stručnu i logističku podršku našeg kluba koji će svakodnevno pratiti razvoj dječaka s krajnjim ciljem afirmacije u FK Sarajevo. Bordo klub ima veliki broj simpatizera u ovim krajevima i izuzetno smo ponosni što ćemo kroz suradnju sa pomenuta dva kolektiva biti direktno prisutni u ovim dijelovima BiH.

Ugovor je u ime FK Sarajevo potpisala direktorica, Ajla Alimanović, te Bojan Rajković ispred NK Romari Vitez i Jasmin Čataković ispred NK Mladost Polje Cazin.

Oglas

 

(Izvor: FKSarajevo)

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Sutra u Travniku manifestacija Konzulska vremena: sve zainteresirane očekuje mnoštvo sadržaja

Objavljeno

Piše

Konzulska vremena je godišnji događaj nazvan po podnaslovu romana Travnička hronika Ive Andrića – na poziv Kenana Dautovića, načelnika općine Travnik, u Travniku se okupljaju ambasadori i diplomatski predstavnici rezidentni u Bosni i Hercegovini, kojima se u raznim dijelovima grada nizom performansa s glumcima, baletanima i glazbenicima, po motivima iz romana nastoji pokazati Travnik kroz Andrićevo djelo, prenosi Travnički.info.

Konzulska vremena prvi put su održana prošle godine u partnerstvu s Francuskom ambasadom, jer je u Travniku prvo otvoren Francuski generalni konzulat, kao prvo stalno diplomatsko predstavništvo u Bosni.

Nadalje, slijedom povijesnih činjenica, i djelovanja Austrijskog generalnog konzulata u Travniku od 1808. godine, koje je Ivo Andrić na umjetnički način oblikovao u romanu Travnička hronika, partner Konzulskih vremena 2023. je Austrijska ambasada u Sarajevu.

Oglas

Kako piše Travnički, događaj je otvoren za građanstvo i turiste, a odvijaće se 2. juna/lipnja od 11:00 sati

U tvrđavi Stari grad, gdje će uz performans dobrodošlice, biti priređena demonstracija tkalačkog i grnčarskog zanata, glumac Matej Baškarad izvest će inscenaciju fragmenta pripovijetke Čaša Ive Andrića, nastupit će i  vokalni sastav Ad Libitum te će se održati prigodna obraćanja načelnika općine Travnik i ambasadorice Austrije Ulrike Hartmann.

Pred starim vozom Ćirom, raritetnim primjerkom lokomotive proizvedene u Austriji, Limena glazba Muzičkog društva Travnik, najstariji orkestar takve vrste u BiH osnovan 1881. godine, sviraće “8 minuta sa Straussom”, kompilaciju nekoliko valcera Johanna Straussa, i kompilaciju sevdalinki “Bosanski biseri”.

Oglas

Po motivu koji je u Travničkoj hronici Andrić opisao ispred Hafizadića kuće, bit će izveden namjenski koreografirani i producirani koreodramski performans Salko i Agata, autora Jovane Milosavljević Lovrenović i Ivana Salonskog, u izvođenju članova Sarajevskog baleta Albine Huskić i Ivana Salonskog. Muzika je autorski rad kompozitorice Ksenije Komljenović. Dizajn zvuka je uradio Ammar Jažić. Narator je Benjamin Bajramović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

Kod Gradske biblioteke Travnik biće upriličeno svečano predstavljanje skulpture „Ivo Andrić“ autora Damira Šabića, magistra kiparstva.

U dvorištu Andrićeve kuće Matej Baškarad izvest će performans kao Jozef fon Miterer, Austrijski generalni konzul u Travničkoj hronici.

Oglas

Na Centralnom gradskom trgu nastupit će puhački Kvintet iz “Gardenmusik Wien“ (Michael Dorn, truba; Brian Wolf, truba; Markus Repić, rog; Robert Lisle, trombon; Peter Hammer, tuba) s repertoarom klasične muzike iz Austrije, kompozicijama Petera Hammera i Roberta Lisle, fanfarama i mnogim poznatijim veselim melodijama, a publika će moći probati austrijske kolače.

Općina Travnik je organizator događaja Konzulska vremena, u produkciji Zavičajnog muzeja Travnik, zaključuje Travnički.info.

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Adaptirani Kabinet za biološku terapiju otvara se sutra u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”

Objavljeno

Piše

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, na odjelu za gastroenerohepatologiju će sutra, 30.svibnja u 11:45 sati, na III spratu Upravne zgrade, biti otvoren adaptirani Kabinet za biološku terapiju. Kabinet je uređen uz pomoć Udruženja oboljelih od Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa i Opće bolnice.

Ovom događaju će prisustvovali članovi Udruženja, a nakon otvaranja Kabineta u Konferencijskoj sali na II spratu Upravne zgrade u 12 sati, za njih će biti upriličena stručna predavanja o upalnim bolestima crijeva.

Planirano je da predavanja održe mr.sci. med. dr. Nijaz Tucaković na temu “Biološka terapija IBD”, zatim dr. Nenad Vanis na temu “Enteralna prehrana”, dr. Amila Husić govorit će o “Hiruškom tretmanu upalnih bolesti crijeva” i Tihana Majstorović, dipl. psiholog, psihoterapeut na temu “Mentalna higijena i IBD”.

Oglas

Nakon predavanja, obratit će se Azra Husić-Selimović, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatolog i Alma Hadžić,predsjednica Udruženja oboljelih od Morbus Chrona i ulceroznog kolitisa u BiH, piše Avaz.

Nastavi čitati

BiH

Ismail Barlov (12) isplivao normu za Parizu

Objavljeno

Piše

Ismail Barlov sa svega 12 godina postao je prvi sportaš iz Bosne i Hercegovine sa isplivanom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limožu na takmičenju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje i rezultata vrijednog vize za Pariz u disciplini 50 metara prsno.

Uspjeh je upotpunio i A normom u istoj disciplini za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u kolovozu ove godine u Manchesteru.

Oglas

Dan ranije na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Limožu Ismail Barlov je isplivao i A normu za Svjetsko prvenstvo u Manchesteru u disciplini 150 metara miks.

U Limožu je ispisana nova stranica povijesti bh. sporta. Bosna i Hercegovine ima prvog sportaša s A normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Godine truda, odricanja i rada dobile su u subotu u Limožu svoj pečat. Teško je opisati emocije i sreću u ovim trenucima. Čestitam Ismailu Barlovu na vrhunskom rezultatu, ali i svim trenerima koji su ugradili dio sebe u njegovu još uvijek kratku, ali sasvim sigurno blistavu karijeru. Zasluge pripadaju kolegama i kolegicama trenerima Plivačkog kluba SPID, Ildi Kukuruzović, Adiru Malićbegoviću, Đeneti Boji, Tariku Kurtanoviću, Azri Rebronji, Amri Arapović… Idemo dalje. Ponosni smo, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID Sarajevo.

Na mitingu u Limožu još jedan odličan nastup imao je i bh. reprezentativac Ismail Zulfić koji je u seniorskom A finalu zauzeo osmom mjesto u disciplini 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

Oglas

Ismail Zulfić je tako potvrdio dobru formu s mitinga Svjetske serije održanog prošlog mjeseca u Italiji, gdje je osvojio prvu povijesnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju, okitivši se tada broncom.

Takmičenje u Limožu završava se u nedjelju (28.svibnja) kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin.

Izvor: Klix.ba

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Mlada Bosanka liderka godine u Švedskoj

Objavljeno

Piše

Azra Osmančević je liderka godine u Švedskoj i prva je Bosanka koja je dobila ovo značajno priznanje. U emotivnom razgovoru za N1 ispričala je svoj životni put od Brčkog ka Skoplju i dalje ka Švedskoj i kako je gradila put od državne službe, privatnog sektora i u konačnici mlade poduzetnice. Također, ne krije da bi voljela da svoja znanja i vještine podijeli s mladim ljudima u Bosni i Hercegovini, koji su je, kako je kazala, oduševili, ali i da u konačnici investira u svoju BiH.

Na početku razgovora za N1, Azra je objasnila od koga je dobila ovo značajno priznanje.

To je najveća organizacija za liderstvo u Švedskoj. Oni naprave tu listu, 75 žena ispod 35 godina ili do 35 godina. Prošle godine sam bila na 12. mjestu, a ove godine na prvom. Kao vino sam, svake godine sam sve bolja i bolja, kroz smijeh je ispričala Azra.

Oglas

Žene sa područja bivše Jugoslavije, navodi Azra, su izuzetno uspješne u Švedskoj.

Od nas 75, 13 je sa Balkana. Od svih stanovnika u Švedskoj 0,3 posto su sa Balkana i veoma nam dobro ide, objasnila je Osmančević.

Zbog salmonele u bolnici, Azra se rodila u Brčkom umjesto u Tuzli, ispričala je.

Oglas

Imala sam četiri godine kada je rat krenuo i kada je pao most u Brčkom gdje su moji djed i nana živjeli. Moji roditelji su se dogovorili da mama i ja izađemo iz Bosne i Hercegovine i odemo u Skoplje kod mamine drugarice. Bili smo par sedmica tamo i došli smo na autobusku stanicu. Tamo su bili plakati gdje je stajalo: Švedska, Norveška,  Danska, Njemačku… i mogao si da biraš. Mama je izabrala Švedsku, jer je relativno blizu, prisjetila se Osmančević.

Emotivno se Azra prisjetila i kako se razdvojila sa ocem i kada je on plakao jer odlazi iako je, sjeća se, imala četiri godine.

U Švedskoj se Azra školovala i završila Pravni fakultet i prošla sve stepenice od državnog posla, privatnog sektora do vlastitog biznisa.

Oglas

Također sam mama dvije djevojčice. Ali, nikada nisam planirala nekako sam željela da osjetim šta će biti moj naredni potez. Želim da vrijeme i novac uložim u ono pozitivno i što će promijeniti, unaprijediti društvo,  kaže Osmančević.

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Grad Sarajevo dobitnik nagrade na Cannes Film Festivalu

Objavljeno

Piše

Grad Sarajevo prvi je dobitnik nagrade Global Production u kategoriji “Grad filma”, koja je ove godine premijerno dodijeljena u Cannesu, objavljeno je u ponedjeljak navečer.

Dobitnici nagrada koje je ustanovio prestižni svjetski filmski časopis Screen International u cilju odavanja priznanja za izuzetan rad u podršci filmskoj i TV produkciji širom svijeta, proglašeni su na svečanosti održanoj u ponedjeljak navečer za vrijeme Cannes Film Festivala.

Global Production Awards ove su godine dodijeljene po prvi put, a žiri Screen Internationala, jednog od tri stručne publikacije s najvećom distribucijom po svijetu, Sarajevo je prepoznao kao najbolji “Grad filma”.

Oglas

Uz mnogobrojne prijave, Sarajevo je u ovoj kategoriji bilo u najužem izboru uz svega tri grada iz cijelog svijeta: Wellington (Novi Zeland), Calgary (Kanada) i Trollhättan – Trollywood (Švedska).

Dodjela nagrade Global Production je veliko priznanje za uložene napore i ostvarene rezultate u filmskoj produkciji prije svega za Obalu Art Centar, kao nosioca aplikacije ispred Grada Sarajeva. Ova prestižna nagrada je dokaz da je Sarajevo prepoznato kao centar filmske kulture i da smo se kao grad opredijelili da kreativna industrija i film budu pokretači kulturnog, ekonomskog i društvenog razvoja grada, poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Global Production nagrada za Sarajevo je izuzetno značajna: to znači da je strategija razvoja filmske i TV industrije u gradu prepoznata kao izuzetno kvalitetna. Ponosni smo zbog ovog svjetskog priznanja, mislim da će ono biti podstrek i institucijama i sektoru za još veći napredak u predstojećem periodu, izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Šesnaestogodišnjak iz Goražda osmislio novu aplikaciju

Objavljeno

Piše

Odsustvo ekološke svijesti i brojne divlje deponije u Goraždu bili su motiv za šesnaestogodišnjeg Runija Bakera, učenika prvog razreda Mješovite srednje škole (MSŠ) “Enver Pozderović”, da krene u proces osmišljavanja prve aplikacije na području BPK Goražde ali i šire regije, koja ima za cilj reciklažu otpada.

Uspio je osmisliti i napraviti aplikaciju recikliraj.ba, putem koje će želi doprinijeti podizanju svijesti o potrebi recikliranja otpada, piše FENA.

Putem aplikacije građani će moći dobiti sve potrebne informacije, a na početnoj stranici imamo tri kategorije – prva je kategorija otpada u kojoj je jasno precizirano u koje kante se odlažu koje vrste otpada( plave, zelene I žute). Drugi dio pokazuje lokacije, gdje će biti postvaljene kante za reciklažu i treći dio pojašnjava tačno značenje oznaka koje možemo vidjeti na ambalažama raznih artikala, navodi Baker.

Oglas

Napominje da je na izradi aplikacije radio oko mjesec dana te se nada da će ona uskoro biti dostupna javnosti.

Sve je počelo od takmičenja na kojem sam imao ideju da napravim aplikaciju koja će informisati građane o recikliranju, ali nažalost taj projekat na takmičenju nije prošao. Nakon toga sam odlučio da napravim neku promjenu u projektu i da proširim to ne samo kroz aplikaciju već i da se u gradu postave kante za recikliranje. Trenutno radim na završnim aktivnostima i aplikacija će uskoro biti dostupna. Postavit ćemo desetak kanti za recikliranje i građani će, nakon što instaliraju aplikaciju, moći saznati gdje se one nalaze. Projekat pokušavamo realizirati uz pomoć organizacije World Vision i nadam se da ćemo uspjeti, navodi on.

Naglašava da uništavanjem prirode, nesavjesni građani ugrožavaju budućnost te je mišljenja da svako može dati svoj doprinos da se to spriječi.

Oglas

Trenutno planiramo recikliranje plastike i papira, a u doglednoj budućnosti možda i staklo, ali mislim da je ovo dobar početak. Na području grada Goražde postoji na desetine divljih deponija koje “bodu oči” svim ljubiteljima prirode te je hitno potrebno mjenjati svijest građana. Volio bih da napravimo promjenu i počnemo bar pionirske korake u recikliranju, zaključuje mladi eko aktivista Runi Baker, koji trenutno radi na kreiranju plana o načinu odvoza i recikliranju prikupljenog otpada u Goraždu, zaključuje Fena, a prenosi N1.

Nastavi čitati

BiH

Uvećane mirovine već od narednog mjeseca

Objavljeno

Piše

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine održala je danas 3. redovnu sjednicu na kojoj donijela nekoliko odluka, a među njima je i da će povećanje mirovina, koje je prema odluci prethodnog saziva vlade trebalo krenuti od srpanjske mirovine, krenuti već s narednom uplatom, odnosno mirovine za svibanj.

Prijašnja vlada je donijela odluku da vanredno povećanje stupi na snagu srpnja 2023. godine, a nova Vlada je donijela odluku da proširi obim mjeseci i isplata mirovine od svibnja će biti veća za 3,9 posto,  rekao je Adnan Delić, ministar rada i socijalne politike FBiH.

U ovu svrhu je Vlada FBiH osigurala dodatnih 14 miliona KM.

Oglas

Delić je rekao preko milion ljudi u FBiH prima neku vrstu socijalne pomoći ili mirovinu i to najminimalnija primanja te da bi se to promijenilo treba se promijeniti poslovni ambijent. Ponovio je kako omjer zaposlenih i umirovljenika nije dobar.

Treba poboljšati poslovni ambijent. Drago mi je da smo razgovarali sa Svjetskom bankom o velikom višemilionskom projektu o zapošljavanju u FBiH. Nadam se da ćemo moći pričati o kompanijama koje se bave visokim naprednim tehnologijama i pružaju visokokvalitetna i dobro plaćena radna mjesta, da mladi više neće odlaziti itd, rekao je Delić.

Danas je utvrđen Zakon o korištenju obnovljivih izvora tehnologije i on će uskoro biti upućen u parlamentarnu proceduru. Premijer FBiH Nermin Nikšić naveo je kako je ovaj zakon većinski uradila prethodna vlada.

Oglas

Premijer FBiH je rekao i to kako će sredstva izdvojena za Unsko-sanski kanton biti operativna od ponedjeljka.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Sportprije 14 minuta

Juniori Dinama prvaci Hrvatske

U posljednjem, 30. kolu Prve nogometne lige za juniore Dinamo je slavio protiv Osijeka 4:1 u dvoboju koji je igran...

Središnja Bosnaprije 2 sata

Održana biciklijada “Maculje 2023”

Ispred zgrade Općine Novi Travnik danas u 10 sati startala je tradicionalna biciklijada “Maculje 2023” u organizaciji Biciklističkog kluba “Asovi”....

Sportprije 2 sata

Zajednica žena kraljica Katarina Kosača iz Busovače pobjednice odbojkaškog turnira u Novom Travniku

U subotu, 3. lipnja, Zajednica žena kraljica Katarina Kosača Novi Travnik organizirala je turnir u odbojci. Turnir, na kojem su nastupile članice...

Sportprije 2 sata

Kiseljak open: Danas nas očekuke pravi teniski spektakl

Zbog kiše, jučer su završena tek tri meča na teniskom turniru “Juicy Kiseljak open” i danas nas očekuje pravi spektakl.Na...

Društvoprije 5 sati

Hrvati s djecom napustili Zambiju i sletili u Dubai

Dvanaest hrvatskih državljana, osmero odraslih i četvero njihove djece napustilo je u petak navečer zambijski glavni grad Lusaku te se...

BiHprije 7 sati

Sarajevo: Let 3 na BaŠČaršijskim noćima

Riječka grupa Let 3 stiže u Sarajevo, a nastupit će prvog srpnja u Bosanskom kulturnom centru u okviru Baščaršijskih noći....

Sportprije 7 sati

Ovog vikenda utakmice 30.kola Druge lige FBiH Zapad

Ovog vikenda na programu su utakmice  tridesetog kola Druge lige FBIH – Grupa ZAPAD, koje se igra 03.06.2023.godine, ovo je...

Sportprije 7 sati

Fenomenalna Kenijka postavila novi svjetski rekord na 1500 m

Kenijska trkačica Faith Kipyegon u petak je na mitingu Dijamantne lige u Firenci postavila novi svjetski rekord na 1500 metara postavši prva...

Oglas
Oglas