- oglas -

Svečano obilježen dan općine Grude

Pročitajte i ovo

PSG u šokantnom preokretu za tri minute izbacio Atalantu iz Lige prvaka

Nogometaši PSG-a plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su večeras na stadionu Luž u Lisabonu nakon...

Oglasila se majka nastradale Belme: Čista je laž da si imala koronu, ubili su te drugi, nisu imali vremena za tebe

Nakon objava da je Belma preminula od koronavirusa, na društvenoj mreži pojavio se komentar njene majke koja demantira da...

WHO: Ovo su načini da pobijedimo COVID-19

 Dvadeset milijuna i 593.000 zaraženih, 747.230 smrtnih slučajeva.Ovo su aktualni podaci Worldometersa o pandemiji koronavirusa koja hara svijetom.Od kraja prošle...
- Advertisement -

Polaganjem vijenaca ispred središnjeg spomenika braniteljima u Parku hrvatskih velikana i svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Grude.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjedatelj Općinskog vijeća Grude Draženko Vranješ, a načelnik općine Grude Ljubo Grizelj prezentirao je projekte realizirane u prošloj godini, kao i buduće planove.

„Šezdeset četiri godine su od utemeljenja naše općine, a već dvadeset petu godinu se 18. studeni obilježava kao dan naše općine i spomen je na osnivanje Hrvatske zajednice Herceg – Bosne. U proteklom razdoblju, suradnja s višim razinama vlasti odvijala se uz međusobno uvažavanje i razumijevanje. Naša općina je jasno definirala razvojne ciljeve i politiku, te ćemo težiti njihovoj realizaciji, u čemu nam je potrebna pomoć viših razina. Imamo dobre odnose s županijskom razinom i drugim gradovima i općinama, a podrška Vlade RH je značajna, dostatna i stalna“, kazao je načelnik Grizelj.

Među planiranim projektima, načelnik Grizelj posebno je istaknuo projekt sjeverne zaobilaznice, nastavak uređenja parka, radove na dječjem vrtiću i na poduzetničkoj zoni, rekonstrukciju lokalnih prometnica, te nastavak izgradnje sekundarne mreže vodova.

U ime predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, nazočnima na svečanoj sjednici obratio se predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

„U svoje osobno ime i u ime predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, svim Gruđankama i Gruđanima čestitam Dan općine Grude, i Dan Županije i čitavom hrvatskom puku u BiH Dan Hrvatske zajednice Herceg – Bosne.  Slušam načelnika Grizelja koji je pobrojao toliko institucija, toliko vas u Grudama koji ste toliko pridonijeli, a ni u jednom trenutku nije spomenuo sebe. Smatram da načelnik Grizelj zaslužuje posebnu pohvalu zato što vas je sve povezao i okupio, te vas predvodi jednom napretku općine Grude, na sličan način kao što su Grude predvodile hrvatski narod 1991. godine osnivanjem Hrvatske zajednice Herceg – Bosne.“, kazao je predsjednik FBiH Marinko Čavara.

Također, Predsjednik Federacije BiH kazao je kako je HZ HB nastala iz nužde, jer ništa nije funkcioniralo u ovoj državi. I kad se vidjelo koliko smo neorganizirani i da ćemo doživjeti sudbinu progona, uništenja prava kao konstitutivnog hrvatskog naroda, organizirali smo se i sad nam žele sve što se dogodilo u tom razdoblju iskoristiti za negaciju prava hrvatskog naroda da upravlja BiH i da bude ravnopravni hrvatski narod.

„U tom kontekstu,u današnjem trenutku i vremenu političkih odnosa, u vremenu u kojem nakon više od godinu dana od potvrđenih rezultata izbora, mi još uvijek nismo formirali vlast  na državnoj i na federalnoj razini, očito postoje određene tenzije  i želje da se riješi ono, kako neki zovu, što se u prvom poluvremenu nije završilo, pa da završe u drugom poluvremenu ili da iskoriste ovo nesnalaženje međunarodne zajednice koje je, jednim dijelom iz neznanja, a jednim dijelom iz nezanimanja za ovo područje u ime osobnih interesa ili onih koje predstavljaju. Danas imamo situaciju da zbog nespremnosti probosanskih snaga da omoguće legitimno predstavljanje ni Hrvatima ni Srbima, nastoji se usporiti uspostava vlasti i time dovesti u jednu situaciju u kojoj će moći proglasiti i koju žele proglasiti građansku državu BiH. “, dodao je Predsjednik Federacije BiH.

„Ovo vrijeme traži odgovor, i naše veće zajedništvo kroz Hrvatski narodni sabor, prisjećajući se potrebe načina organiziranja HZ HB i HR HB, i naravno, vas ovdje u Grudama koji ste pokazali jednom suradnjom s višim razinama vlasti da znate učiniti općinu Grude uspješnijom za sve njezine narode i građane“, zaključio je Predsjednik Federacije BiH.

Na kraju sjednice dodijeljena su javna priznanja općine Grude Radiju Grude i Hrvatskom nogometnom klubu Grude.

Najnovije vijesti

PSG u šokantnom preokretu za tri minute izbacio Atalantu iz Lige prvaka

Nogometaši PSG-a plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su večeras na stadionu Luž u Lisabonu nakon...

Oglasila se majka nastradale Belme: Čista je laž da si imala koronu, ubili su te drugi, nisu imali vremena za tebe

Nakon objava da je Belma preminula od koronavirusa, na društvenoj mreži pojavio se komentar njene majke koja demantira da je preminula od virusa Covid-19.U...

WHO: Ovo su načini da pobijedimo COVID-19

 Dvadeset milijuna i 593.000 zaraženih, 747.230 smrtnih slučajeva.Ovo su aktualni podaci Worldometersa o pandemiji koronavirusa koja hara svijetom.Od kraja prošle godine kada se COVID-19 pojavio...

Hrvatski grad s najviše turista: Još donedavno smo imali 100 gostiju, sve smo ih znali po imenu

 - Da, sretni smo da je situacija takva kakva jest jer smo na proljeće mislili da ćemo imati čistu nulu. U travnju smo imali...

Novi kiks nogometaša Zrinjskog

Nogometaši Zrinjskog i Radnika podijelili su bodove na Stadionu pod Bijelim Brijegom u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 0:0.Plemići...

Povezane vijesti