Šuker nakon pobjede poslao poruku Plenkoviću i hajdukovcima

148

Uvijek isti ljudi rade probleme, a politika se ne bi smjela miješati u sport, kazao je Davor Šuker, stari-novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) nakon Izborne skupštine održane u hotelu Sheraton.

-- Oglas ---

Na Izbornoj skupštini Šuker je pobijedio sa 48 glasova za, Dario Šimić je bio protiv, a trojica su bila suzdržana. Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza su napustili sjednicu prije glasovanja, prenosi Hina.

“Vidjeli ste, ovo nije prvi put. Kada smo tražili sastanke ista strana bi ih odbijala. Šimić je pozvao na razgovor i jedinstvo, puno smo napravili, ali jedna strana stalno napada. Znali smo da će napustiti Skupštinu.”

Šuker je prokomentirao i istup predsjednika Hajduka Ivana Kosa koji je kazao kako je Šukera neuspješno zvao na razgovor. “Najmanje je bitno što je tko rekao. Ne želim ovdje ispadati kao pobjednik ili gubitnk. Vidjeli ste što svi u svijetu govore o nama. Ne bi bio smak svijeta da Šuker ne bude predsjednik HNS-a, ali ako ste čuli dopredsjednika Uefe negdje nas se i cijeni.”

Šuker se osvrnuo i na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je kazao kako “HNS treba prozračiti”.

“Po Fifinom i Uefinom statutu politika se ne bi smjela petljati u nogomet. Ne bih želio da nam se dogodi kao s Peruom ili sada sa Španjolcima. Naš Statut je takav kakav je, možda ćemo ga uskoro promijeniti. Bilo je i drugih primjera da je bio samo jedan kandidat za predsjednika,” kazao je Šuker.

Na pitanje strahuje li od nalaza Sportske inspekcije koja je pokrenula postupak protiv HNS-a Šuker je kratko kazao.

“Strahujem li da će Sportska inspekcija poništiti ove izbore? Čekajmo odluku. Međutim, koliko je Sportska inspekcija bila u drugim sportovima? Bilo je smiješno kako ste sve ovo prezentirali u posljednja dva dana,” kritizirao je Šuker medije.

Naglasio je kako bi želio da HNS može pomoći svakom od 1,600 klubova, ali i dodao kako je to nemoguće.

“Volio bih da možemo pomoći svim klubovima, ali to je nemoguće. Pomogli smo sa 40 milijuna kuna, ali se ne želimo time hvaliti. Bitno je da je nogometna obitelj zadovoljna.”

Za dopredsjednika HNS-a izabrani su Ante Vučemilović Šimunović, Ante Kulušić, Robert Markulin, Damir Mišković i Tomislav Svetina, a izabrano je i 16 člnova Izvršnog odbora.

Otpali su Marko Erceg iz Splitsko-dalmatinskog županijskog saveza (dobio je 9 glasova) i Viktor Prtenjača iz zadarskog ŽNS-a (8 glasova), a Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski) sam je odustao. U Izvršni odbor HNS-a ušli su: Željko Biondić (ŽNS Ličko-senjski), Đuro Bukvić (ŽNS Virovitičko-podravski), Nenad Črnko (ŽNS Zagrebački), Dubravko Galović (ŽNS Brodsko-posavski), Nenad Horvatić (ŽNS Varaždinski), Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački), Mato Kljajić (ŽNS Međimurski), Ante Kulušić (ŽNS Šibensko-kninski), Josip Kuterovac (ŽNS Vukovarsko-srijemski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski), Robert Markulin (ŽNS Koprivničko-križevački), , Damir Mišković (ŽNS Primosko-goranski), Slavko Prišćan (ŽNS Bjelovarsko-bilogorski), Tomislav Svetina (ZNS), Ile Topuzović (ŽNS Dubravko-neretvanski) i Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS Osječko-baranjski).

Šuker je HNS preuzeo u srpnju 2012. godine kada je naslijedio Vlatka Markovića koji je 13 godina vodio HNS. U travnju 2014. Skupština HNS-a jednoglasno mu je izglasala povjerenje za predsjednika HNS-a u razdoblju od 2014. do 2018. godine.