STRAVA U ZENICI: U bolnici pronašli zaboravljene vreće s ljudskim kostima

34

Nagađa se kako su kosti dopremljene u zeničku bolnicu nakon što su pronađene u nekoj od grobnica u okolici Zenice.

SARAJEVO – U bolnici u Zenici pronađene su dvije vreće s ljudskim kostima koje su tamo stajale zaboravljene, a vjerojatno je riječ o posmrtnim ostacima žrtava iz prošlog rata u Bosni i Hercegovini, prenijeli su u srijedu lokalni mediji.

Za ovaj bizaran slučaj zainteresiralo se i tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije koje je preuzelo kosti i trenutačno provodi istragu.

“Tužiteljstvo će poduzeti sve što je u okviru naših ovlasti, no više detalja bit će poznato nakon utvrđivanja identiteta. Nakon toga ćemo moći govoriti o čemu se tu zapravo radi”, izjavio je glasnogovornik tužiteljstva Sanjin Kulenović. Dodao je ipak kako se vjerojatno radi o o posmrtnim ostacima iz posljednjeg rata.

Prema dostupnim informacijama, policija je na zahtjev tužiteljstva vreće s jednom lubanjom i kostima preuzela još u studenome, no cijeli je slučaj dospio u javnost tek ovog tjedna.

Glasnogovornica bolnice Džanana Hedžić kazala je kako su vreće stajale u prostorijama prosekture, a policiji su predane kada je i utvrđeno što se u njima nalazi.

Nagađa se kako su kosti dopremljene u zeničku bolnicu nakon što su pronađene u nekoj od grobnica u okolici Zenice.

U takvim slučajevima provodi se i DNK analiza, no to se s ovim ostacima nije dogodilo, a nema odgovora tko je zaboravio dovršiti propisani postupak.

Na intervenciju tužiteljstva misteriozni posmrtni ostaci ipak su odvezeni u mrtvačnicu u Visokom, gdje će biti uzeti uzorci za DNK analizu i tako utvrđen identitet. (HINA)