Što liječnici misle a nikad nam to neće reći

97

Zanimljivo je što bi nam sve liječnici otvoreno rekli da ih ne brinu moguće tužbe i naši osjećaji.

-- Oglas ---

Mrzim kada pacijenti šalju poruke dok su u ordinaciji. To mi govori da ne cijene moje vrijeme. Znao sam ostaviti pacijenta koji šalje SMS-ove i posvetiti se drugom pacijentu, rekao je David Broyles, doktor opće medicine iz predgrađa Philadelphije.

Onkolozi mrze rozu boju

Slažu se da je prikupljanje novca sjajno ali kažu da tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke gotovo svaka pacijentica dolazi s idejom da ima uznapredovali rak. Pacijenti tijekom listopada ne mogu otići nikud bez da vide ružičaste mašnice koje ih podsjećaju na rak, kaže onkolog James C. Salwitz iz New Jerseya, piše Reader’s Digest.

Nemojte ih tražiti da lažu

Ponekad nazovu članovi obitelji i kažu liječniku da njihovi bližnji imaju nekakve bolove i tegobe ali da im ne smije reći da zna za njih kada oni napokon stignu na pregled, kaže kardiolog Vincent Bufalino.

 

Ne boje se vaše dijagnoze s Googlea

Kada se pacijenti na pregledu pojave s nekoliko listova papira koje su isprintali s Interneta liječnici znaju da će biti zanimljivo. Pacijenti se najčešće zabrinu bez razloga i bilo bi im pametnije da me kontaktiraju pa da razjasnimo neke stvari oko simptoma, otkriva liječnik James C. Salwitz.

Voljeli bi da im pacijenti pričaju o svom živootu a ne samo o simptomima

Sviđa mi se kada pacijent ispriča što je radio kada je osjetio, primjerice bolove u prsima a ne da mi samo kaže ‘osjećam bol u prsima’, rekla je Leana S. Wen sa Sveučilišta George Washington.

Vjeruju roditeljskom osjećaju

Roditelji su pametni i intuitivni kada su u pitanju njihova djeca i znaju što je normalno a što nije i uvijek ću ih saslušati i shvatiti ozbiljno, rekla je Wendy Sue Swanson, pedijatrica iz Washingtona.

Ponekad ne znaju što nam je

Od liječnika se očekuje da znaju sve, ali ne znamo sve. Kada se brinem hoće li neki tretman uspjeti uvijek se brinem i zbog moguće tužbe, to je zastrašujuće, otkrila je Lisa Smiernow.