Stiže pogoršanje vremena u BiH

206

Prostrana anticiklona iznad Bosne i Hecegovine uvjetovala je stabilno i sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Lijepo vrijeme potrajat će i narednih dana, ali nam uskoro dolaze kišni talas, hladni vjetrovi, pa i snijeg.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva je lokalno moguća magla u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 stupnjeva.

U petak umjerena naoblaka u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne sunčano. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu od 8 do 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stupnja.

Za vikend će jedna fronta sa sjeverozapada prijeći preko naše zemlje i donijeti padaline ali i niže temperature zraka. Maksimalne očekivane temperature kretat će do 16 stupnjeva.

U utorak, 24. listopada, prema sinoptičkim kartama doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Stabilno vrijeme zadržat će se do kraja sljedeće radnog tjedna.

Od subote, 28. listopada, očekuje se nestabilno vrijeme sa padalinama koje bi mogle biti izraženije u zapadnoj Bosni. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 14 stupnjeva.