Stanje u prometu prema podacima BiHAMK-a

27

-- Oglas ---

U većem dijelu BiH ovoga jutra  prometuje se uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila.  U sjeverozapadnim krajevima zbog kiše koja je padala tokom noći kolovoz je mjestimično mokar.

Na autoputu A-1 (dionicama Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) prometuje se po pretežno suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Sporije odvijanje prometa moguće je tokom dana na dionicama sa aktuelnim radovima, a izdvajamo magistralne puteve: Hadžići-Pazarić, Doboj-Gračanica, Čapljina-Stolac, Čelinac-Kotor Varoš i Mostarsko raskršće-Kiseljak.

Danas su počeli radovi na deminiranju terena na regionalnom putu R-465 Maglaj-Zavidovići u mjestu Podborik, tako da do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko pola sata, a veće gužve očekuju se tokom dana. Napominjemo vozače koji idu prema Dubrovačkoj regiji da mogu koristiti granične prelaze Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije,  granične prelaze  Zvirići, Bijača, Crveni Grm,Gorica ili Orahovlje. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj na GP Brčko-Gunja na snazi zabrana prometa za teretna vozila.