Stanje na putevima ovog jutra

26

-- Oglas ---

Zbog kiše u većem dijelu naše zemlje ovoga jutra vozi se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama sa intenzivnijim padavinama voda se zadržava na kolovozu, te tako prikriva stvarno stanje i oštećenja, zbog čega je neophodna opreznija vožnja. Na dionicama u višim predjelima pada snijeg slabog ili umjerenog intenziteta.

Na dionicama u višim predjelima pada snijeg slabog ili umjerenog intenziteta. Kolovoz je mjestimično zasniježen na putevima Han Pijesak-Vlasenica i Podromanija-Ljubogošta, dok snijega na kolovozu (u visini do 5 cm) ima na putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Ripač-Vrtoče. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, gdje je zbog pomijeranja terena i dalje zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone (najveće dopuštene mase) i autobuse. Dok traje zabrana, pomenuta vozila saobraćaju kroz grad.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 t.