Stanje na putevima: Kolovoz je mokar, vozite opreznije

35

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu BiH, vozi se sporije po mokrom ili vlažnom kolovozu. Pojačana je frekvencija vozila u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Zbog novih padavina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na autoputu A-1 saobraća se po mokrom kolovozu bez dužih zastoja. Na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi u toku su sanacioni radovi, a saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine.

Počeli su radovi na redovnom održavanju na dionici M-16 Bugojno-Kupres u mjestu Poriče. Svaki dan osim nedjelje, u vremenu od 07 do 15 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 10 minuta.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bosansko Grahovo-Livno, Jajce-Banja Luka, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Vozače podsjećamo da je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj pomenutih vozila odvija se kroz grad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.