Stanje na putevima

27

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog radova na redovnom održavanju, kroz tunele “Vis”, “25.novembar” i “Grab” saobraća se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno. Ovaj režim saobraćaja potrajat će večeras do ponoći. Na istoj dionici A-1 (u mjestu Treševine) u toku su radovi na sanaciji klizišta. Molimo vozače da na pomenutim lokacijama autoputa znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Kladanj-Olovo, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Gorica-Vinjani Donji zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza do 01.06. saobraća se usporeno, tako da se preporučuje korištenje drugih graničnih prelaza.